Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A parom talalt ket kiscicat...

A parom talalt ket kiscicat es behoztuk a lakasba. Kb.8 hetesek lehetnek,36 hetes terhes vagyok, kaphatok vmi fertozest toluk? Ha nem erintkezek veluk akkor is veszelyes?

Figyelt kérdés
2013. jún. 26. 17:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó vagyok, persze az állatorvos azért elengedhetetlen ilyenkor :) MEgtartjátok őket? Nekem van lakásban kutyám és cicám is, alig várom, hogy babám is legyen és együtt legyünk egy nagy boldog család :)
2013. jún. 26. 18:06
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
Akkor az én orvosomtól vissza kellene venni a diplomáját, mert még a 30. hét környékén is küldött toxoplasma szűrésre.
2013. jún. 26. 18:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Toxoplazma fertőzés esélyes, de minél később kapod el, annál kisebb az esélye, hogy bajt okoz. Keress rá a neten.

Az nem igaz, hogy csak ürülékkel terjed, mert el lehet kapni mosatlan zöldséggel, gyümölccsel, illetve nyers hús tapogatásával is, akkor is, ha a környéken nincs macska.

2013. jún. 26. 18:11
 14/21 anonim ***** válasza:
42%
Nem csak az első trimeszterben veszélyes és nem kis bajokat tud okozni a toxoplasma. NEM csak a székletben van, mert a macska nyalakszik és szétkeni magán mindenhol. Kérdező olvass utána, ne itt a nagy állatbarátok véleménye alapján dönts. Mondjuk egy tök ismeretlen emberről van szó, én is ilyen lazán nyilatkozhatnék, végülis lesz.rom, h mi lesz a babájával. De nem hiszem, h neked mindegy.
2013. jún. 26. 18:12
 15/21 anonim ***** válasza:

em lesz bajod, ne te takaritsd az almot, ne puszilgasd oket, ennyi. Toxoplazmat lehet kapni a nem jol megmosott gyumolcstol, hustol is.

Keress ra a google-ban: noe macskamento csoport, terhesseg es cica, egy magyon jo cikk, egy lany irta a toxoplazmarol. Most nem tudom belinkelni, mert telorol vagyok, de ha nem talalod meg, irj es elkuldom a linket, abban minden benne van, amit a toxoplazmarol tudni kell.

2013. jún. 26. 18:54
 16/21 A kérdező kommentje:

Hat megtartani nem akarjuk, mar feltettem oket a netre adoptalasra... remelhetoleg elviszik par napon belul, apartment/ben lakunk szoval semmi esetre sem akarom...hiaba aranyosak:))

Nem megyek a kozelukbe,sztem nem lesz baj belole...

2013. jún. 26. 19:05
 17/21 anonim ***** válasza:
Ilyen kis korban meg megszoknanak a lakasban is, es ha ketten vannak, jobban el lennenek. :)
2013. jún. 26. 19:42
 18/21 anonim ***** válasza:
most fialt a macskám két kiscicát, kb két hónaposak. Itt vannak elől minden nap simogatom őket 17 hetes vagyok. Nem kell mindentől annyira parázni. Gondolom nem csókolgatod őket, vagy esztek egy tányérból.
2013. jún. 26. 20:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Mióta az eszemet tudom, macskák között élek. 24 éves vagyok, és soha nem estem át a toxoplasmosison! Pedig tényleg állandóan macskáztam... Én etettem őket, én tisztítottam kinti és benti cicának az almát...

Szóval, azért nem kell rögtön az ördögöt a falra festeni. Annyit kell tenni a befogadott cicákkal, hogy el kell vinni állatorvoshoz, az csinál toxoplasma tesztet, ami ha negatív, akkor nincs is tennivalótok, a cicák nem hordozók, persze az alap higiéniára így is kiemelten kell figyelni. Ha pozitív, akkor kerülnöd kell őket, mert bár ilyenkor már nem olyan veszélyes a toxoplasma, jobb, ha kerülöd, és nem érintkezel vele. Ekkor egyébként az orvos úgyis kezelni kezdi őket és el fogja mondani a teendőket, elvégre orvos, ez a dolga.

Egyébként csatlakozom: a toxoplasmát nem csak macskáktól lehet elkapni, szóval, ha ennyire ijesztgetni szeretnétek a kérdezőt, tiltsátok el a gyümölcsöktől is, mert ha azokat megérinti, ugyanúgy elkaphatja és a szervezetébe juthat. (Illetve a cipőjét se vegye le, mert a földdel is terjedhet!) Azért nem kell üvegburában élni, mert valaki gyermeket vár!

2013. jún. 27. 00:15
 20/21 anonim ***** válasza:
75%

Toxoplasma úgy tudom az állati ürülékben "tenyészik" és nem feltétlenül macska a hordozója, ugyanúgy lehet rágcsáló vagy más kisállat valamint a nem megfelelően megtisztított gyümölcs, zöldség is lehet a fertőzés forrása. Ezt is csak azért tudom, mert mikor kiderült hogy én is elkaptam, megkérdeztem az orvosom, hogy milyen módon fertőződhet meg így az ember.

Fontos, hogy elvidd a macsekokat orvoshoz, részben a toxoplasma miatt (gyerkőc kerülhet a macskaalom közelébe ugyebár, a fertőzésre pedig nincs gyógyszer, ha egyszer elkapod, az többé nem írtható ki), aztán lehetnek férgesek is, vagy bolhásak (a macskabolha rámegy az emberre is) ami azért lehet baj mert ezek a kis élősködők lehetnek férgek köztigazdái.

Segítő szándékkal írtam le mindezt és nem okoskodás célzattal. Kéretik nem lepontozni.

2013. jún. 27. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!