Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz, hogy a terhes nőnek...

Igaz, hogy a terhes nőnek (4hó+) nem kell bekötnie magát a biztonsági övvel az autóban?

Figyelt kérdés

Hétvégén megállított minket a rendőr, igazoltatott. Én hátul ültem a 3éves lányom mellett, anyukám anyósülésben, férjem vezetett, és természetesen mindenki be volt kötve. Közben úgy alakult az igazoltatás alatt, hogy kiszálltam az autóból, hogy a férjem papírjait előkotorjam az utazótáskából ami a csomagtartóban volt(vidéken voltunk több napos szülőlátogatáson). Aztán visszaültem, és vissza akartam csatolni az övet magamon, erre a rendőr bekopogott az ablakon, és mondta nekem, hogy nem kell bekötnöm magam. Azt mondta 4 hónapos kortól a kismamáknak nem kell bekötniük magukat, nem büntethetők, ha nincsenek bekötve. Csak azt nem tudom, hogy ez az első ülésekre is vonatkozik, tehát ha elől utazom vagy én vezetek, vagy csak a hátsó ülésre? Mert ugye nem büntethető a 4 hónapot betöltött kismama, mert a hirtelen övrándulástól sérülhet a magzat. De ennyi erővel elől is megrándulhat az öv. Tudja valaki, hogy az első ülésekre vonatkozik-e ez a felmentés vagy sem? Ja, egyébként én már 36 hetes vagyok, jó nagy pocim van.

Köszönöm a válaszokat.

2013. jún. 26. 15:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeséget beszélt a rendőr. Megbüntet mint a huzat, ha nem vagy bekötve. Annyit lehet tenni, hogy ha mar nagy a hasad, akkor vagy alá kell húzni a pantot, vagy venni kell övvezetot.
2013. jún. 26. 15:37
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom elől be kell kötni.Sőt lehet kapni direkt kismamáknak való övet.
2013. jún. 26. 15:37
 3/18 A kérdező kommentje:
Gondolod, hogy hülyeséget beszélt volna? Pedig éppen ő szólt rám, hogy ne kössem be magam, mikor húztam magamra felé az övet, hogy becsatoljam. Hát erre nagyon kíváncsi vagyok mostmár, hogy mi az igazság, ki mit tapasztalt.
2013. jún. 26. 15:39
 4/18 anonim ***** válasza:

KRESZ 48. §-ának 5. pontja

a) a hátramenetben közlekedő gépkocsi vezetőjének;

b) a taxi gépkocsi vezetőjének, ha taxi üzemmódban utast szállít;

c) a mentő gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza;

d) a lakott területen menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban;

e) a lakott területen kívül menetrend szerinti személyszállítás végző autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat;

f) az autóbuszban szállított 3. életévét még be nem töltött gyermeknek;

g) annak, aki külön jogszabályban meghatározott orvos által kiállított igazolással rendelkezik.

2013. jún. 26. 15:40
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de az biztos, hogy a biztonsági öv alapvetően a biztonságot szolgálja, és csak elenyésző azoknak az eseteknek a száma, amikor a bekötött biztonsági öv bajt okoz, ahhoz képest, hogy hány esetben megmenti az életet. (Legyen szó kismamáról vagy akárkiről).

Ezért találták ki az övterelőt, hogy terhesen is lehessen bekötve lenni rizikó nélkül.

Én övterelőt használtam terhesen, Neked is ezt ajánlom.

Ha már nem akarsz beruházni erre a pár hétre, akkor csináld úgy, hogy a has alatti övrészen átdugod az egyik lábad, így a combod felett halad át az a rész, és fékezésnél sem éri nyomás a hasad, viszont a felsőtestedet ugyanúgy védi az öv.

Balesetmentes utazást Nektek!

2013. jún. 26. 15:40
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
hát erről ennyit hogy én inkább övterelőt vettem hogy ha ütközünk ne szorítsa meg a pocakom, viszont én se repüljek ki a kocsiból, hiába nem húz meg az öv ha közbe meghalok mert kirepültem....
2013. jún. 26. 15:41
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

vagy félreértettél valamit, vagy ő beszélt badarságokat. esetleg arra gondolhatott, hátul nem kötelező?

szerintem nagyon balesetveszélyes lenne nem bekötni magunkat, hiszen alapvetően az emberi élet védelme az öv célja, nem az, hogy ne sérüljön a magzat, erre tökéletes amúgy az övterelő, nekem is van, és még kényelmes is :)

2013. jún. 26. 15:42
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen meghúzódhat a hasad alatt az öv és megnyomhatja a babát...vagy kirepülsz a szélvédőn és ott maradtok mind ketten.Elmés egy zsaru lehetett szegény.Arra van az övterelő,hogy ne sérüljön a pocak.
2013. jún. 26. 15:48
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, de nekem mondjuk az volt az első dolgom, hogy vegyek egy övterelőt, ami elvezeti a biztonsági övet a pocak alatt. Így a baba és a mama is biztonságban van.

Nem a büntetés miatt csatolom be az övet, hanem hogy megfogjon vészfékezésnél, ne adj isten egy balesetben.

Ha létezne, engem nem nyugtatna meg egy ilyen felmentés...de szerintem hülyeség, minden ésszerűséget nélkülöz...

2013. jún. 26. 16:04
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, engem pont nem érdekelne, hogy ilyen esetben a kresz mit enged meg, ugyanis minden körülmények között bekötöm magam, terhesen meg főleg. Elöl is, meg hátul is. Van övterelő.
2013. jún. 26. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!