Igaz, hogy a terhes nőnek (4hó+) nem kell bekötnie magát a biztonsági övvel az autóban?
Hétvégén megállított minket a rendőr, igazoltatott. Én hátul ültem a 3éves lányom mellett, anyukám anyósülésben, férjem vezetett, és természetesen mindenki be volt kötve. Közben úgy alakult az igazoltatás alatt, hogy kiszálltam az autóból, hogy a férjem papírjait előkotorjam az utazótáskából ami a csomagtartóban volt(vidéken voltunk több napos szülőlátogatáson). Aztán visszaültem, és vissza akartam csatolni az övet magamon, erre a rendőr bekopogott az ablakon, és mondta nekem, hogy nem kell bekötnöm magam. Azt mondta 4 hónapos kortól a kismamáknak nem kell bekötniük magukat, nem büntethetők, ha nincsenek bekötve. Csak azt nem tudom, hogy ez az első ülésekre is vonatkozik, tehát ha elől utazom vagy én vezetek, vagy csak a hátsó ülésre? Mert ugye nem büntethető a 4 hónapot betöltött kismama, mert a hirtelen övrándulástól sérülhet a magzat. De ennyi erővel elől is megrándulhat az öv. Tudja valaki, hogy az első ülésekre vonatkozik-e ez a felmentés vagy sem? Ja, egyébként én már 36 hetes vagyok, jó nagy pocim van.
Köszönöm a válaszokat.
Hát engem meglep, hogy anyukaként és kismamaként téged az érdekel, hogy felmentés vajon vonatkozik-e első üléses utazásra is...
Meglepő, hogy szeretnél élni vele, mert az, hogy megnyomja az öv a pocakot és benne a babát az egy dolog, de mit gondolsz mekkora ütés éri a pocakodat egy ütközésnél, ha leesel az ülésről...nem kell ahhoz gyorsan menni, és lehet vétlennek lenni... Rosszabb esetről meg ne is beszéljünk, mint pl. kirepülés...
Nem vagyunk egyformák :(
Akár hol ülsz BE kell kötnöd magad csak tedd a hasad alá az alsó övrész,hogy ne nyomja kereszteb a hasad. Bár ha van sok pénzed büntit fizetni ne kösd be magad.
Rendőr feleség.
Nyilván 36 hetesen nem fog övterelőt venni...
Egyébként tényleg nem igaz, hogy nem kell bekötni magad, de az igaz, hogy baromi veszélyes.
Engem nem olyan régen állított meg rendőr igazoltatni. És még ő jegyezte meg, hogy nagyon jó, hogy használok övterelőt, mert sok kismama azt hiszi, hogy a pocak miatt nem kell kötni az övet. Szóval pont az ellenkezőjét mondta.
De én is úgy tudtam, hogy kötni kell és kötelező. Egyébként meg akkor is kötném magam, hogyha nem lenne kötelező, mert ugyan sérülhet a baba, ha ránt az öv, de ha ne adj' isten, kirepülünk a kocsiból, gyakorlatilag garantált, hogy a pici nem éli túl. Az övterelővel viszont ez az aggály is orvosolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!