Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit gondoltok a gátmasszázs...

Ti mit gondoltok a gátmasszázsról?

Figyelt kérdés

Aki csinálta az mikor kezdte el (35.-36. hét) ? Segített vmit? Gátvédelemmel tudott szülni? Első babámat várom és ha lehet szeretnék gátvédelemmel szülni. A fogadott szülésznőm azt mondta h próbáljam meg a masszázst. Olvastam kellemetlen érzés. Nektek milyen volt? Milyen olajat használtatok és hogyan?

Köszi

33 h km

2013. jún. 26. 14:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Még nem szültem, de előző héten kezdtük a masszázst (35.hét). szülésznő javasolta. Búzacsíraolajjal, de lehet hozzá keverni orbáncfűt is. Valóban kellemetlen érzés, sőt néha kifejezetten fáj. Majd meglátjuk nemsokára, hogy megérte-e, használ-e vmit.

36hkm

2013. jún. 26. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:

mind a kettőt gátvédelemmel szültem, Weleda olajat használtunk a betöltött 36. héttől és a szülés alatt is.

nem kellemes érzés a gátmasszázs, de el kell dönteni, hogy csinálod és esélyed van repedés, vágás nélkül szülni vagy nem foglalkozol a kérdéssel és a természetre bízod

a technikát megtalálod a neten számtalan helyen, de a szülésznőd is készséggel el fogja magyarázni, hogy mi a pontos menete

2013. jún. 26. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Picit OFF, de azért talán érdekel:

Bevallom, én nem értem rá ezzel foglalkozni, mert egy lakásfelújítás közepébe érkezett a gyerkőc a pocakomba :D Tudtam, hogy van gátmasszázs, de végül nem kezdtem el, a gyerkőc meg 2 héttel korábban is jött. Viszont azt tudtam, hogy az orvosom természetes szülés párti, de igazán erről se faggattam, megbiztam benne és a kórházban. Amikor bementünk szülni, és már ott tartottam, hogy lassan vége lesz a dolognak, akkor annyit mondott, hogy ha tudja, elkerüli a gátmetszést, náluk ez a szokás (Szigetvár). És láss csodát, sikerült :) Azt mondta, hogy a szülésznőnek köszönjem (nem fogadott volt, csak az ügyeletes), mert igazán rajta múlik a dolog. A második babámat ugyanott szültem, akkor egy másik szülésznő volt benn, de akkor sem vágtak :)

2013. jún. 26. 15:08
 4/4 anonim ***** válasza:
És amúgy se fájdalomcsillapítót nem kaptam, se semmit, egyszerűen hagytak békén, nyugalomban szülni. Dúla se volt, meg cd-t se vittem, nem szopogattam placebo golyócskákat, mégis ment minden a maga útján :) Mindkét szülésem nagyon szép emlék, és szerintem ez csupán egy dolognak köszönhető: megbíztam a helyben, az orvosban, a szülésznőben, hogy tudják, mit csinálnak, és hogy azért vannak ott, mert értenek hozzá. Másodszorra biztosan azért is lett meg 2 óra alatt a baba, mert arra már annyira nyugodt voltam, hogy minden simán menni fog, egy pici félsz se volt bennem, úgy éreztem, "haza" megyek szülni :)
2013. jún. 26. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!