Folyás és magzatvízszivárgás között, hogy veszem észre a különbséget?
Már lassan több mint egy hete elég vizes folyásom van. Idáig nem is foglalkoztam vele, gondoltam normális de ma elkezdtem olvasgatni a neten és eléggé megijedtem. Reggelente meg ha fizikailag aktívabb vagyok van több, a kinézete meg vizes alapú de ilyen sárgás krémszerű anyag is van benne, ami hol több hol kevesebb. Nyugtassatok meg, hogy semmi gond nincs csak ne netrzzek annyit. Dokihoz egy hét múlva kell csak mennem, akkor megemlítem neki is.
27 hkm
Szerintem azért annyira nincs vész, mint ahogy a többiek írják! e hagyd, hogy rád ijesszenek a paramamik! Megnézetheted ugyan, de az esetek 99%ban folyásról van szó ennyi idős terhességi korban! Az egész terhesség alatt változhat a folyás, sok mindentől függ az állaga, színe! Ha egy hete érzed és a baba normálisan mozog, egészen biztos, hogy nincs gond!
egy eü-s
Jesszusom, itt aztán az emberre rá tudják hozni rendesen a szívbajt!
Kedves Kérdező!
A terhesség alatt megnövekedett folyás teljesen normális, aminek a hormonszint növekedése az oka többek közt. Míg a hüvelyi folyásnak jellegzetes, megszokott illata van, de semmiképpen sem szaga, bűze (ha az van, akkor irány az orvos... mert fertőzés). A folyás száradáskor fehéres, sárgás lesz, de alapjával véve lehet fehéres, vizes, tejszerű állagú, bármilyen normális, csak ne legyen véres, szagos, "habos" állagú. Ahogy szépen haladunk előre a terhességben, úgy növekszik a folyás mennyisége, ami általában az utolsó hónapokban csúcsosodik ki, akkortájt lesz a legtöbb.
Ha arra gyanakszol, hogy magzatvíz szivárgásod van, akkor érdemes elsősorban megvizsgálni a folyást: a magzatvíz édeskés illatú, és igen meleg. Talán még lehet a patikákban kapni magzatvíz szivárgást ellenőrző papírkát, amivel szintén végezhetsz egy gyors tesztet.
Azonban ha nagyon félsz, a biztonság kedvéért hívd fel a védőnődet/orvosod, akik személyre szabottan fognak tanácsot adni, nem csak úgy a látatlanba, ismeretlenül, mint ahogyan azt javarészt az itteni válaszolók (pl. én is) teszik.
Ha aggódsz, nézesd meg magad, de!
Én 24 hetes vagyok, kb egy hete van bővebb vizes folyásom, ami rámhozta a frászt, főleg a neten található dolgok miatt.
Voltam én is dokinál, tenyészetet is csináltak, mindenem negatív, úgyhogy ez hormonális okok miatti folyás. Színtelen, szagtalan,néha halvány sárgás. Nyugi és ne olvass túl sokat utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!