Olyanoktól szeretnék kérdezni, akiknek volt iker- és rendes (nem ikres) terhessége is, milyen különbséget tapasztaltak a két terhesség között?
Szia! Na ezt a kérdést én is feltehettem volna. Nem biztos, hogy az én válaszomra vagy kíváncsi, de azért leírom: Már 2 évesek az ikerfiaim, jelenleg pedig 6 hetes vagyok. Az ikres terhességem nagyon szép volt, az elején ugyan émelyegtem, de nem hánytam. A 2. trimeszter nagyon-nagyon jó volt, a 3. pedig szintén, de akkor már nagyon nehéz volt minden. Hatalmas hasam lett, bár nem hagytam el magam. 40. héten szültem természetes úton.
Most még,- amint írtam,- csak 6 hetes vagyok, de már most elkap sokszor a hányinger, az ikreimmel csak a 7. héttől volt ez. Ill. velük puffadtam és alig tudtam wc-re menni, most pedig egy nap megyek vagy 3x is:) Ezt nem is értem, azt hittem, terhességnél ilyen nincs:) Ja, és a gyomrom is ég már egy kis hagymától pl., az ikrekkel ilyen korán még semmi nem volt.
Nem tudom milyen lesz a következő időkben, de azért remélem kb. olyan szép, mint az elözö volt.
Amúgy miért kérdezed?
szia, köszi a választ, persze hogy kíváncsi voltam rá, és nagyon hasznos is volt :) és még kérek válaszokat mástól is!
Akkor ezek szerint neked pont fordítva volt/van, nekem az első volt egyke, és most két éves lány, és most 13 hetes vagyok ikrekkel, de csak tegnap tudtam meg! Azt tudtam az elejétől, hogy babát várok, de eddig mindig csak egyet láttunk, erre tegnap a hasi uh-n kiderült, hogy két baba van. Azért tettem fel a kérdést, mert megijedtem, hogy akkor most hogy lesz, mi lesz, mire számíthatok. Az első terhességem nekem is nagyon szép és jó volt, és 40+6-ra született a lánykám, természetes úton, 3600g volt. De most azért egy kicsit berezeltem. Akkor ezek szerint nem is biztos a császár? És nem is biztos hogy a végén be kell feküdnöm? Gondolom kórház/orvos függő, hogy hogyan döntenek.
Mekkora súllyal születtek a fiaid? És te milyen alkatú vagy? ha ez számít egyáltalán...
Elöször is gratulálok akkor, halkan:)Nekem már az első uh-on látszott, hogy 2 baba, akkor 7 hetes voltam. Nagyon megijedtem,hogy úristen, hogy fogom kihordani, meg a császár lesz...tudod, mindenféle rémtörténeteket hall az ember ikrekkel kapcsolatban. De nekem pont az ellentetje volt:) Én alapból túlsúllyal kezdtem a terhességem, ezért is féltem, de valamiért ez sem okozott gondot. (amúgy amit felszedtem velük, az le is jött, ill. az első 3 hónapban még fogytam is).
Az valóban dokifüggő, hogy befektet-e vagy alapból császár-e. Szerencsére az én dokim csak okkal császároz, neki ikreknél elég az is, ha "A" baba fejvégű, másnál kötelező mind2 baba ilyen fekvése, különben gondolkodás nélkül császároz. A Bajcsyban szültem, ott nem protokoll befektetni elöbb a kismamákat, ha nincs gond. Én egy este indításra mentem, reggelre megszültem, 3 nap múlva kijöttem. Ennyit voltam kórházban.
A fiúk így születtek: 3150 és 3450 gramm. Ez ikrekhez képest nagy, de amúgy átlagos súlyú babák. Mivel nem voltam cukros, a testalkatom ebbe annyira nem játszott szerepet, inkább az ,hogy külön méhlepénye volt mind2-nek és nem vették el egymástól a kaját, egyszerre, szépen fejlődtek és nem lett koraaszülés sem, tehát 40 hétig tudtak növekedni:) Amúgy én születtem 3450-nel, a párom pedig pont így 3150-nel...tehát tényleg olyanok lettek a gyerekek, mint mi anno:)
Van fogadott dokid? Hol fogsz szülni? Mit szóltál,hogy ikrek lesznek?
Akkor azt hiszem az előbb rád találtam valahol régebbi válaszok között, pont így volt leírva, hogy két lepény volt, egy elől, egy hátul :) Gratulálok, hogy ilyen szép súllyal születtek!
Mi eddig annyit láttunk, hogy burok választja el őket egymástól, tehát két burokban vannak, a méhlepények egyelőre nem tudom hol tapadnak (vagy még mindig az is lehet, hogy csak egy méhlepény van?? - nem tudom), és mindkettő szépen mozgott, ficánkolt, teljesen méretüknél vannak a koruknak megfelelően. A hasam még csak egy kicsit nőtt, szerintem talán annyira mint a lányomnál. Rajtam nem nagyon volt túlsúly az elsővel semmi, most meg kb 2 kg a hasamon főleg, a többi meg elosztva :) De amúgy magas vagyok (175) és sportos alkatú, nem olyan cérna alkat, szóval remélem el fognak férni rendesen.
ja bocsánat, a válasz: van fogadott dokim igen, akinél az elsőt is szültem, a Margit kh-ban, Bp-en. Nagyon meglepődtem, gondolhatod, főleg hogy már többedszerre voltam uh-n, és semmi nem utalt arra, hogy egynél több baba lenne. És még tegnap is, először hüvelyi uh-t csinált, ott is egy baba ficánkolt, majd elővette a hasi uh-t hogy tarkóredőt mérjen, és akkor mondta hogy ikrek, két baba van. Még most is ha visszaidézem ezeket a pillanatokat majd elsírom magam. Nem nagyon tudom felfogni, de persze nagyon örülök/örülünk.
Szóval akkor neked nem volt semmi komplikáció, vagy negatívum? Ez jó, mert ez bennem is reményt ébreszt, hogy nem lesz semmi gond, persze azt tudom, hogy többet kell majd pihenni.
Igen, nekem volt mellső meg hátsó fali lepényem.
Az első 1-2 hónapban néha kiugrott a pulzusom, de stresszes is voltam, meg mondták,hogy ez rendben van. A vége felé pedig a vérnyomásom a határértéken mozgott, de nem kellett gyógyszer és fehérje sem volt a vizeletemben. A cukrom mindig jó volt, azzal nem volt gond.
A dokim már rögtön kiírt volna táppénzre, de még dolgozni akartam, (kozmetikus voltam, egész nap álltam-hajoltam), viszont azt mondta, max. a 20. hétig csinálhatom. Elöbb lemondtam róla egy kicsivel, mert 15 hetesen nagyon megugrott a hasam, akkor kezdett nagyon nőni és ahogy álltam, minidg húzódott, keményedett. Így 17-18 hetesen még 1-2 törzsvendéget megcsináltam, de már tényleg nem bírtam ezt az állandó fizikai igénybevételt, rossz volt a hasamnak. A végére hatalmas lett!!!
Ha van kérdésed, írj nyugodtan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!