Hány hetesen vettetek pelenkát meg popsitörlőt?
Popsitörlő van itthon mindig,mert van egy nagyobb lányom,és mi is használjuk.Pelus is van már mert egy csaj megmaradt Liberókat árult jobb áron,mint a bolti. 1-es és 2-es méretből is van pár napra való.Nagyobb babára számítunk így nem biztos h sokáig kell 1-es. Ami még mindenképp meglesz hamarosan:babakocsi,hordozó,pelenkázó.Már megvan h honnan csak meg kell venni.Ruhák,plédek,kiságy,kád,textilpelusok megvannak.Ápolási dolgokat babának úgyis gyerekorvos írja fel,azt majd akkor.Mellszívó,sterilizáló,cumisüvegek,melltartóbetét akkor ha majd tudjuk hogy áll a szoptatás netán tápszer kell.Lányomnál ugyanis tápszerezés lett a vége.Tehát ezt i szülés után.
Kórházi cuccaim megvannak,csak össze kell majd rakni,ha eljön az idő.Még csak 22 hetes vagyok,minden csak megvan,de nem a helyén.Viszont lányom 35. héten született,addigra már menni sem bírtam,így most is hamarabb készül el minden.Akkor i most is 30 és 35. hét között kerültek a helyére a dolgok baba dolgai és én kórházi cuccom is. Pl ki vannak mosva vasalva a kisruhák,és bele vannak téve egy légmentesen záródó paplantartóba,ott nem lesz bajuk,de most még meg bírtam csinálni,később nem biztos.
Azt hiszem, kb. a 27.-28. héten vettem meg a pelenkákat, popsitörlőket. (Nem tudtam, milyen lesz az idő, így nem akartam nagyobb pocival rohangálni ezekért.)
Egyébként a 11. héttől kezdve vásárolgatok, szépen lassan. Most vagyok 32 hetes, minden lényeges dolgot megvettünk már a babának, hogyha előbb is jön, neki legyen meg mindene. Pont ma kezdtem el berakosgatni a táskába egy csomag pelust, egy csomag popsitörlőt, 2 db cumit, a ruhákat szerintem 1-2 héten belül kimosom, a textilpelusokkal együtt. (Nálunk nagy kérdés, hogy vajon vigyek-e be cumisüveget?)
Az eddig beszerzett dolgok: (és ezzel kb. le is van tudva az első pár hónap)
Ruhák, plédek, kifogók, mosdókesztyűk, légzésfigyelő, kiságy, pihenőszék, matrac, pelenázókomód (ehhez még kell egy pelenkázószivacs is...), textilpelenkák (nekünk 27 db van össz., állítólag ennyi elég), szagzáró kuka, fürdető kád, pár apróbb játék, takaró, rácsvédő, utazóágy, babakocsi, 4 csomag pelenka (3 csomag newborn /2-5 kg/, 1 csomag mini /3-6 kg/, 5 csomag popsitörlő)
Pénteken megyek a védőnénihez és megkérdezem, hogy ezen kívül van-e még valami, ami nem a gyógyszertári pipere, de szerezzük be. Ha gondolod, írj privit és ha kapok ötletet tolmácsolom. :)
32 hkm
Pelenkát akkor vettük, amikor akciós volt. :))
Így 34Ft-ra jött ki a Pampers darabja.
Fokozatosan a 34-35. héttől vásároltunk, most szombaton fejeztük be.
39 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!