Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 fiam lesz, hogy tegyem túl...

3 fiam lesz, hogy tegyem túl magam a csalódáson?

Figyelt kérdés

Van egy 4 és egy 2 éves fiam, imádom őket! 3 gyermeket szerettünk volna és már azt is tudjuk hogy ő is fiú... Nem mutatom a férjem előtt, de annyira nagyon vágytam egy kislányra és most olyan csalódott vagyok! Emiatt persze még rosszabbul érzem magam, hiszem hogy érezhetek így iránta akit ugyanúgy kéne szeretnem mint a másik két gyerekemet? Borzasztó anya vagyok, de nem tudom összekapni magam... Tudom, hogy ha megszületik imádni fogom őt is, de a tudat, hogy nekem már soha nem lesz lányom és soha nem tapasztalhatom meg ezt az érzést nagyon elkeserít... :(

Van még valaki aki érzett így?

2013. jún. 21. 10:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%

20as te megőrültél. Arról van szó, hogy a kérdező csalódott a gyermeke remélt nemében. Erre megkapja, hogy ne nyafogjon, örüljön, hogy egyáltalán van, tanácsként meg, hogy olvasgasson a halott gyermekeket gyászoló családok fájdalmáról. Szerinted erre van szüksége? Hogy még szarabbul érezze magát? Gondolod magától nem tudja, hogy a gyereknek örülni kell, pláne, ha egészséges? Nem ezért írodott a kérdés? Hiszen a gyerekkel minden öröm és bodottá'. Esetleg mézzel, cukorral, sziruppal. Így kell érezni, ugye? De ő mégis rosszul érzi magát, ezért várt némi vigaszt, hogy túl tegye magát ezen az amúgy teljesen természetes, ám szégyenletesnek minősített érzésen. Amit meg is kapott a többségtől, hogy nincs egyedül, más is volt így, ne aggódjon, túl lesz rajta, szeretni fogja a picúrt úgy ahogy van. Ez segítség. Az nem, ha lehurrogják, hogy más mit küzdött egy babáért. Mintha neki nem lenne joga csalódni, mert neki van, mi több, kettő is! Érted? Empátiát csak követelni lehet? Megadni már nem?

10es voltam, a fentiekben egyben benne van 18asnak a válasz is.

Utóiratként annyit még kedves 20, hogy nagyon könnyű ám igazságot osztani meg a retyó mélyére küldeni valakit. De gondolkodni, értelmezve olvasni?...

A kérdezőtől meg bocsánat, hogy ide jutott a kérdése.

2013. jún. 22. 07:35
 22/27 anonim ***** válasza:
14%

21-es, ha több eszed lenne, mint egy maréknyi szárított molylepkének, akkor értelmeznéd, hogy miért írta a válaszoló, amit írt.

Mivel látom, nincsen ennyi agyad, elmagyarázom:

Azt próbálta elmagyarázni a válaszolónak, hogy sokan kiugranának a bőrükből ha egyáltalán lehetne gyerekük, nemhogy azon nyafogjanak, hogy milyen neme van a szerencsétlennek.

Egyáltalán nincs igazatok, nemi rasszisták vagytok.

Remélem most már felfogtad.

És így van, aki nem örül a gyerekének, csak azért mert nem olyan nemű, az nem méltó, hogy anya legyen.

Ez nem kíváságműsor.

És így van, jól teszi, hogy szégyelli magát, mert van is miért.

Neked is lenne, de nincsen annyi érzelmi intelligenciád, te reménytelen eset vagy.

2013. jún. 22. 12:02
 23/27 anonim ***** válasza:
56%

*sóhaj*

Látom a meleg az agyadra ment. Ne aggódj, kihevered, de addig is elmagyarázom a legegyszerűbb módon, hogy te is megérts, pláne ilyen felfokozott idegállapotban, amit láthatóan nem tudsz kezelni.

Mondjuk ha ÉRTELMEZNÉD is, amit írtak, nem csak ész nélkül vernéd a billentyűzetet, mint egy taliga aprómajom (ó igen, az infantilis sértegetéssel máris tudom hozni a szinted) ez az egész nem jutott volna ide.

Adott a kérdező, aki két fiú után merészelt egy lányban reménykedni, de nem jött össze. Írja, hogy TUDJA nem fair így éreznie, pláne a baba irányába, de túltenni magát még nehéz. Mert ilyenkor nem a babára haragszik, őt ugyanúgy fogja szeretni (írja is, látod? és most figyelj, most nagyot mondok), hanem, hogy nem fogja tudni milyen érzés egy kislányt felnevelnie, látni, hogy nővé válik, hogy egy kicsit viszontláthatja saját magát benne. Ez lenne a nemi rasszizmus? Attól hogy bemagolsz néhány jól hangzó kifejezést, még nem tudod, mit jelent. Illetve, hogy stílszerű legyek, felfogni nem tudod.

És, ismétlem, (igen, leírtam előzőleg is, de hát az agyatlan fröcsögés vakságot okoz), attól nem jobb senkinek, hogy az orra alá dörgölik, másnak még gyerek se jut. Tudja ő, nyugi, problémát meg nem old meg.

És szerinted ettől már nem is anya? Nem méltó rá? Mert te ezt ennyiből eldöntötted, igaz? Te meg arra nem vagy méltó, hogy EMBER legyél. Te csak egy kis pukkancs troll vagy.

Komolyan szánlak, boldogtalan lehetsz nagyon.

2013. jún. 22. 20:45
 24/27 anonim ***** válasza:
17%

Bocsi 23-as, most miért magyarázod ki magad, miért magyarázod ki a kérdezőt? Egyértelműen úgy írta a kérdező idézem: "3 fiam lesz, hogy tegyem túl magam a csalódáson?" Mintha egy katasztrófa lenne. "nagyon elkeserít" Ezen a mondaton van mit még magyarázni? Köríteni,kézzel lábbal védeni, már tündi-bündi szeritned és majd magát látja a lányába ..már tök pozitív mert joga van mindenkinek a csalódáshoz....ez egy tök természetes dolgo mert más is érzett így.. No tessék, ez legyen a legnagyobb baja az életben.

Egyébként meg a 22-es válaszolóval egyetértek! Ennyi!

Marakodjatok tovább!

2013. jún. 22. 21:09
 25/27 anonim ***** válasza:
60%

:) Érzelmi toprongy.

Egyébként írass nyugtatót, mert agyadra ment a kérdés. XD

Igaza van a közbeszólónak, vitatkozni cask intelligens emberrel szabad. Nem pazarolom rád a drága időmet, inkább folytatom továbbra is a "boldogtalan" életmódomat.

XD

2013. jún. 22. 22:33
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

Hiába írsz, nem alacsonyodom le a szintedre többet. Na csá.

Ilyen anyák mint ti, egy gyereket sem érdemelnek.

2013. jún. 22. 22:34
 27/27 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 26-os! Hogy veszed a bátorságot??? Most mégis? Belekeveredtem ebbe a "beszélgetésbe" és azt kell látnom, hogy olyan asszonyoknak, akiknek nem lehet, vagy csak voltak gyermekei bármit is a szemére hányjál csak azért mert nekik nem a gyerek neme a fontos, hanem csak annyi hogy legyen?

Egy érzéketlen kiégett ember vagy, csak ne adja a sors, hogy te is egyszer hozzájuk "hasonló" legyél.

2013. jún. 23. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!