Kell vagy sem a kórházban? Illetve betét helyett vatta?
Én 2. babámat várom, és júliusban szülök majd, a nyár közepén, de köntöst akkor is viszek, mivel a folyosón abban járkálok majd, és a látogatóimmal is abban beszélgetek majd. A vatta pedig szerintem sem higiénikus, én betétet viszek.
Ha nekem ezeket javasolná védőnőm, amit a tied mondott neked,. én nem hallgatnék rá ezekben a dolgokban. Szerintem hallgass az eszedre, és a tapasztalatodra.
Hát én kislánykoromban (10 évesen) vattával kezdtem a mensit, és nincs az a pénz... elcsúszik, kényelmetlen, átázik...
Ha a kórház ragaszkodik hozzá, akkor a betétre tennék egy keveset. De ezt is furcsálom, nem gyerekek vagyok, el tudjuk mondani milyen...
Én a helyedben felhívnám a kórház szülészetét és ott kérdeznék ezekre rá.
Pizsama/ hálóing nekünk sem volt már kötelező (másfél éve), de nekem a köntös hozzátartozik a kórházhoz...
A köntös azért is jó, mert a hálóinged/pólót szanaszét ázik a tejtől, hiába a melltartóbetét. Na meg a baba is lebukja félóránként. És milyen egyszerű csak rávenni a köntöst.
A vatta úgy, ahogy van, egy marha nagy baromság. Betéten ugyanúgy meg tudják nézni a vért. Nem kell cserélned sem vizit előtt, hisz pont azt nézik, hogy milyen a vér, ha egyáltalán megnézik.
Miért is nem higiénikus a betét? Talán a pillanat alatt átázó vatta az? A kórházban a kincstári cucc is betét, olyan, mint a Tena.
Olyat már hallottam, ahol a védőnő vattát kért, de gézbe csomagolva.
Vigyél betétet, annál higiénikusabb, praktikusabb dolog nincs.
Én tavaly szültem, igaz nem B.gyarmaton. De nekünk nem néztek betétet, megkérdezték hogy minden rendben van-e vele, meg a hasat megvizsgálták, illetve a gátsebre ránéztek, így az volt a lényeg, hogy vizit előtt hálóing legyen és a bugyit is vegyük le. Köntöst én sem hagynám ki, mert ha csak a folyosóra mentem ki akkor is rámvettem, igaz én hálóingben voltam.
A vattára visszatérve, sokan azt mondják az kell, védőnő, patikus..., de én az összekészítős csomagnál is a kórházra hagyatkoztam. Mivel első szülésem volt, beszéltem a kórház igazgatójával, hogy be lehetne-e megnézni, meg "megismerni" az ott dolgozókat, amikor bementünk a főnővér körbevezetett és a végén adott egy kinyomtatott listát, hogy mi az amit mindenképp be kell vinni babának és anyának, azon felül ha akarsz még valami viszel, ha nem nem, és pl azon a tena betét volt felírva, vérzés mennyiségtől függően. Úgyhogy ha van lehetőséged bemenni a kórházba menj és kérdezz utána mit vigyél mindenképp (így hazafelé sem kell annyit cipelni). Nálunk pl a babához mindent adtak (pelus, ruha, törölköző..., csak a fejéshez kellett a fejőt meg cumisüveget bevinni, meg utolsó nap a ruhát amiben elhozzuk). Bugyiból én az olcsó eldobhatósat vettem, így ha véletlenül túlcsordult volna a betét, csak ki kellett volna dobni (100 Ft-ot megért :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!