A méhszájat nem mindenkinél vizsgálják?
34 hetes vagyok, 2. babámat várom. Olyan sokszor olvasom huszon meg harmincakárhány hetes kismamiktól, hogy a méhszáj értéke ennyi és ennyi. Az első lányommal semmi gond nem volt, és méhszáj értéket sem mondtak/írtak a papíromra soha. Most a 2. terhességemnél több gond is volt, elején-közepén vérezgettem, most meg sok a magzatvizem már hetek óta. Fogadott dokim nincs, az sztk-s rendelésen meg mindig csak azt mondják, hogy feküdjek, meg ne terheljem magam, nehogy hamar megszüljek, meg ha sokat keményedik a hasam befektetnek. De mégsem jut eszükbe maguktól, hogy megnézzék a méhszáj állapotát, hiába mondom, hogy keményedik a hasam, meg egyre többet nyilallik az alja, pedig már napi 8 szem magnéziumot szedek. A 32.heti uh-n én kérdeztem rá a szonográfustól, hogy hogy áll a méhszájam. Erre ő megnézte a kis kütyüjével, de csak annyit mondott, hogy most nem látja, nem látszik. Egyébként azt látni uh-n egyáltalán, vagy csak manuális vizsgálat során?
Szerintetek nálam indokolt lenne egy méhszáj értéket nézni, vagy csak én lihegem túl ennek a fontosságát?
Köszönöm a válaszokat.
Egész terhességem alatt nem néztek méhszáj értéket. Sokszor mondtam is h azért 30.hét felett illene. De egyszer sem akarta megnézni a dokim. Nyílással nem volt gond de mégis beindult a szülésem 36.héten. Persze más okból. Ehhez nem volt köze és nem változott volna semmi ha megnéz.
Am meg én is azt hallottam h meg tudják nézni uh-n. Passzolom. De szerintem nálad azért indokolt lenne. Én kérném. De ha nem akarja passz nekem is ugyanez volt.
Az en dokim kifejezetten nem szereti a tulaggodast es az okoskodast a kismamitol. Ennek ellenere 16 hetesen kozoltem, h en most visszaterek a sporthoz es szeretnem, h a mehszajamat majd rendszeresen szemmel tartana. Megnezte akkor a 16, aztan a18, es tegnap, a 21. heten is. (magatol) Csak mondd az orvosnak, h megkered, nezzen ra. Mivel vetkozessel egyutt 2perc, nemhiszem, h nem tenne meg.
Igen, latszik uh-n is, mivel ha nyilik a mehnyak tolcserformaju lesz, es ebbol tudjak. De attol meg, h latszhat, nem biztos, h nezte is a szonografus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!