Tudom hülye kérdés, de miért nem nézik mindenkinél a
méhszáj állapotát?
Figyelt kérdés
A C-s értékekre gondolok. Nekem mindig megnézi az orvos, aminek én örülök is, mert váratlanul érne, ha csak a kórházban derülne ki, hogy emiatt valami baj lehetne. Csak azért kérdezem, mert egyik barátnőm hülyének nézett, hogy azt csak akkor nézik, ha valami baj van. De ha nem nézik nem is tudják, hogy baj van. Mert itt fenn is lég sokaktól látom a kérdésben a méhszáj értéket, és nekem azért megnyugtató, hogy tudom...
Szerintem az orvos nem akar gumikesztyüt elhasználni, és plussz idöt erre fordítani.
èn külföldön élek itt még a kiskönyvben is van minden vizsgálathoz méhszáj milyenség és érték beirására hely.
Szóval szerintem is fontos, és csak egy mozdulat az orvosnak, de egy gumikesztübe kerül.
2013. febr. 18. 07:59
2/14 anonim válasza:
Nálunk minden terhesgondozási látogatáson megnézik a méhszájat. Ha valaki minden hónapban elmegy terhesgondozásra, akkor minden hónapban megnézik a méhszájértéket. És nem csak akkor, ha valami gond van. És jó is ez így, mert sosem lehet tudni.
2013. febr. 18. 08:07
3/14 anonim válasza:
Nekem sosem nézték az egész terhesség alatt.
Illetve de, a 40. héten.
SZTK-s orvoshoz jártam, aki semmit nem csinált, felesleges időhúzás volt hozzá eljárni.
2013. febr. 18. 10:15
4/14 anonim válasza:
Nekem a keresztapám közel 30 évig szülész-nőgyógyász oszt.vez. főorvos volt, Őtőle tudom, hallottam mindig h terhes nőket feleslegesen nem vizsgálgatunk! Ezt sosem felejtem el. Tehát az Ő álláspontja, nem a gumi kesztyű, meg a lustaság miatt volt ez, nekem a legjobbat akarta ezt elhihetitek mégsem vizsgált meg, csak mikor szültem, persze az más ha folyás van vagy bármi panasz, de egy teljesen panaszmentes terhességnél nem kell, vérzést is okozhat.
2013. febr. 18. 10:25
5/14 anonim válasza:
Nem tudom és nem is értem. Egyszer meg is kérdeztem a dokit, mert ő engem mindig megnéz és azt mondta, hogy nagyon fontos, hogy a méhszáj zárva legyen, márpedig ezt kizárólag kézzel lehet megnézni, ultrahanggal nem. Nem is lennék nyugodt, ha olyanhoz járnék, aki ugyan megvizsgál, de egy ilyen fontos momentumot kihagy. Ettől az embernek semmi baja nem lesz, viszont ha baj van, az kiderül.
2013. febr. 18. 10:42
6/14 anonim válasza:
En is azt olvastam valahol,hogy problemamentes terhessegnrl csak az elejen meg ha jol emlekszem a 35.het utan nezik.
Nekem mondjuk minden alkalommal megnezi a doki.Mondjuk eleg sokat fizetek neki alkalmankent es ha nem tenne meg 2percet sem toltene ki egy egy latogatas:-)
2013. febr. 18. 10:48
7/14 anonim válasza:
Nekem is megnézni minden alkalommal, mikor megyek hozzá. És jobb is, mert sűrűn görcsölgetek. Franc se tudja, hogy mikor van baj és mikor nincs...inkább nézze meg.
2013. febr. 18. 14:45
8/14 anonim válasza:
Honnantudják, hogy probléma mentes, ha nem néz méhszájat?
Pl nekem semmi bajom nem volt, minden értékem tökéletes volt, de 30-ik héten 3 centire nyiltam. Akkor rögtrön ctg-re raktak és már ott látszott hogy folyamatos görcseim vannak. De sok magnézium, pihenés megmentett és nem születem elöbb.
2 barátnömnek is koraszülött lett (egyik 30-ik hétre, másik 34-ik hétre) mindegyiknél 2 héttel a szülés elött derült fény hogy a mészáj nyitott, de ott már elég jól de így is 2 hetet sikerült ráhúzniuk.
2013. febr. 18. 14:51
9/14 A kérdező kommentje:
#4-es érdekes lehet, én biztos megkértem volna a dokit, ha nem csinálja meg, hiszen a terhesgondozás csak havonta van.
Nem tudom, lehet, hogy kicsit aggályos vagyok, de jobb hogy megnézi, nehogy valami baj legyen. Megkérdeztem a dokitól még 2-3 hónapja, hogy nem lesz bajom tőle? És akkor azt mondta, hogy ha nem nézné meg a méhszájat akkor lehetne esetleg bajom, meg hogy örüljek, hogy odafigyel...
Persze SZTK-s orvos, mit várjam el a kedvességet? De legalább mindenre odafigyel.
2013. febr. 18. 15:28
10/14 anonim válasza:
Magánkórházba járok, ahol nem igazán számít a gumikesztyű ára szemben egy terhesgondozási díjjal. Engem sem vizsgálgatnak agyon, aminek én örülök is. Ha kérném, akkor persze megcsinálnák szó nélkül, de első terhesség alatt is oda jártam és sosem nézte az orvosom, azt mondta, hogy problémamentes terhességnél neki elég, amit az ultrahangon lát. Persze, megcsinálná szó nélkül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!