Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy abortusz?...

Hogy zajlik egy abortusz? Hogy készüljek fel rá lelkileg?

Figyelt kérdés
A sablonszöveget már hallottam, aki már átélt hasonlót, azok véleménye érdekelne főleg.
2009. okt. 11. 00:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
00:41! Te normális vagy? Szállj már magadba! Nem is írta milyen rendellenesség, másrész pedig ne ítélkezz mások felett!Ha nem fájna neki, nem kérdezné, nem tudom miért kell szegény még bántani is! Hát én is lepontozlak, hogy ne jelenjen meg a kommented!
2009. okt. 11. 01:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.Ne is foglalkozz avval a nem normálissal aki csak hülyeséget tudott írni.Elmondom neked,hogy én is szó nélkül elvetetném ha az orvos azt mondaná,hogy a gyermek nem egészséges..Nem azért mert önző vagyok,hanem mert tudom,hogy nem vagyok erős,és képtelen lennék gondozni.Én legalább elismerem,és vállalom,hogy ebben az esetben nem tudnék mint anya megfelelni.

Emlékszem 1992-ben amikor a kórházban feküdtem(6 hónapos terhesen nem volt jó a vérképem) mellettem feküdt egy fiatal anyuka aki akkor volt 7 hónapos terhes..Szegénynek elindították a szülést,és rendesen meg kellett szülnie a babáját,mert későn de kiderült,hogy a gyermek koponya csontja nem fejlődött ki.Állítólag elől az állkapocs,arc csont szinte nem is volt..Mivel semmiképpen nem élte volna túl a baba,így muszáj volt megszülnie.

Pár év múlva találkoztam evvel az anyukával a Margitszigeten(valami gyerek műsor volt ott),és boldogan 2 pici kisgyerekkel sétálgatott.Később mesélte,hogy ikrei lettek,és mindkettő egészséges lett..

Ezt csak azért írtam le,mert akkor ő is azt hitte,hogy mindennek vége,és soha nem lesz babája..De hál istennek nem így lett...Kedves kérdező! Neked,most nagyon nehéz lehet lelkileg,de vigasztaljon az a tudat,hogy pár év múlva már egy csöppség mosolyát fogod nézni,és boldog leszel...

2009. okt. 11. 01:46
 13/20 anonim ***** válasza:
96%

Egyébként vannak olyan fokú rendellenességek,ahol az orvos esélyt sem ad a szülőknek választásra...00:41-es,megtehetnél egy szivességet az emberiségnek...!!!

Nekem nem volt abortuszom,ugyhogy sok okosat nem tok irni,de sok kitartást,erőt,és mihamarabbi egészséges babát kivánok!!!És lehet hogy szörnyű kimondani,de szerintem az embrio is igy döntene.

2009. okt. 11. 08:04
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

a 00.41-nek üzenem, hogy : neveljen beteg gyereket, de idióta. élljen, mondjuk kezek nélkül, vagy lábak nélkül???? vagy legyen down kórós aztán kinlódjon szerencsétlen gyerek egész életében???gondolkodj már egy kicsit!!!!!Majom vagy!!!!!!

kedves kérdező!gondolj arra, hogy annak a gyereknek jobb így. nem kell leélni az egész életetét szenvedésben. nem tudok mást írni, rossz lesz, az biztos....

2009. okt. 11. 08:58
 15/20 anonim ***** válasza:
17%
Az életről nem mi döntünk. Betegen is a miénk a gyermek, szeretnünk kell! Van olyan helyzet, hogy az anya egészségét veszélyezteti, az talán más...nekem is azt mondták anno, hogy beteg lehet a gyerekem, de tudtam igent mondani rá. Én egyetértek a 0:41-e s véleményével, a gy hangnemmel kevésbé. Amúgy milyen rendellenességről van szó?
2009. okt. 11. 11:17
 16/20 anonim ***** válasza:
88%

"Ha beteg, akkor már nem is a tied?" Te beteg vagy. Ha meg tudjuk előzni, azt hogy fogyatékos szülessen, akkot igen is abortuszra kell menni. Az egy dolog, hogy tudatosan a saját életedet, a környezeted életét tönkre teszed, de a gyerekét is. Milyen jó lehet majd annak a gyereknek üvöltve egy ketrecbe zárva, nem tudva a világról vegetálva "élni". Te láttál már fogyatékost, úgy igazán beteg gyereket? Gyógypedagógus vagyok, testközelből tapasztalom milyen a beteg gyerek. Kolléganőm meg is szülte, pedig mondták, hogy nem kéne... a gyerek vak, nyúlszájú, farkastorkú, súlyos értelmi sérült és mozgáskorlátozott, amellett nem vesz tudomást a környezetéről. Persze már eü. otthonban van, holott még csak 6-7 éves körüli.

Vannak fogyatékos ismerőseim, hidd el, ha abortuszra megy, akkor nem nagyothallást diagnosztizáltak és nem is azt, hogy 6 ujja van.

Kérdező! Úgy készülj lelkileg, hogy nem akarnád, hogy a baba és Ti is azt éljétek át, mint kolléganőmék. Szörnyű, belegondolni is, nemhogy rájuk nézni. Sok erőt Neked, és hidd el, jobb így, minthogy tönkremenjetek és a gyerek is csak vegetáljon.

2009. okt. 11. 13:10
 17/20 anonim ***** válasza:
93%

Kedves mki, aki megtartaná!

Ha nem is olyan fokú a rendellenesség, hogy muszáj legyen elvetetni:

1. ha van már gyermeked, bevállalnál-e mellé egy beteget, azon az áron, hogy a másikkal nem tudnátok úgy foglalkozni?

2. esetleg úgy, hogy a beteg gyermek mellett nem tudnátok visszamenni dolgozni, és az egész család éhezne?

3. eszetekbe jutott, hogy mi pénzbe kerül pl. a speciális étkeztetés/iskoláztatás/gyógyszerek...stb.? Ezt sem mki engedheti meg magának, és igen kevés támogatást kapnak az ilyen családok!

4. ha meghalnak a szülők, tudjátok hova kerülnek a beteg emberek? Tudjátok, hogy milyen ellátásban részesülnek? Voltatok már valaha ilyen intézményben? Nem? Akkor ajánlom mkinek!

Ki szavatolja, hogy a szülő 100 évig él/nem rokkan le/betegszik meg soha? Ki gondozza majd a beteg gyermeket/felnőttet?

5. belegondoltatok már abba, hogy milyen élete van egy beteg embernek (nem Down kórra gondolok, az még "tűrhető")? És a család egészséges tagjainak?

Könnyen beszél az, akinek egészséges gyermeke van! Mkinek szuverén joga eldönteni, hogy akar-e beteg gyermeket nevelni!

Az állatvilágban tudjátok mi történik a beteg állatokkal? Nna. Az a természetes!

Az ember mindent elkövet azért, hogy istent játszhasson! Gyógyszerekkel, gépekkel tartjuk életben az életképtelen egyedeket! Sokszor helytelenül, bármennyire fáj is.

Ez az igazság, ha tetszik, ha nem.

Ja, és nyugodtan pontozzatok le, itt úgyis csak "szuperanyukák" vannak, akik mások felett könnyedén ítélkeznek, mert ők tökéletesek!

Kedves Kérdező!

Megértelek, és sajnálom nagyon!

Az abortusz lelkileg borzasztó élmény, fájni fog mindig. Így a legjobb, neki is. Idővel majd elhalványul az emlék.

Testileg annyira nem kellemetlen, hamar túl is leszel rajta, majd meglátod!

Sok erőt kívánok, és egy újabb, egészséges kisbabát, ha majd eljön az ideje!

Ezért a kis lélekért gyújts gyertyát, engedd el békével!

Minden jót!

2009. okt. 11. 13:24
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
00:41 nek üzenem nekem kétszer volt műtétem mert nem volt egészséges a baba. És nem te döntöd el ilyenkor, mert bele lehet halni és annyit nem ér. Lehet még másik egészséges gyerekem, azért nem kellett volna szerintem meghalni hogy a gyerekem betegen az apjára maradjon vagy ő is belehaljon a születésbe. Ha nem tudsz ilyen dolgokról akkor inkább KUSSOLJ BE!!! nem szoktam csúnyákat írni de nagyon kibuktam amit ez az állat írt. Velem most történt meg a tragédia másodszor a múlt héten és idegösszeomlást is kaptam.Remélem te is átéled és akkor majd oszthatod az észt. Az ilyeneknek kéne szenvedni. Szemét érzéketen és buta is vagy.
2009. okt. 11. 15:27
 19/20 anonim ***** válasza:
87%

Már mindent leírtak az előttem válaszolók, többek között közvetítették a 00.41-esről alkotott véleményemet is.

Én csak egy személyes közvetett tapasztalatot tudok leírni.

Az egyik ismerősöm 50 évesen szült. Nem foglalkoztak vele (ö és a férje), hogy azt mondták az orvosok, hogy nagy esélye van rá, hogy nem lesz egészséges. Még genetikai tanácsadásra sem mentek el, nem hogy vizsgálatra. Későn jöttek össze, és mindenképpen akartak közös gyereket is.

Megszületett. Epilepsziás, több műtétje is volt, gyakorlatilag 24 órás felügyeletet igényel, pedig jól tanul, de viselkedési zavaros, néha agresszív. Azóta a szülők elváltak. Erről ennyit!

Nem tudom, hogy köteleztek e vagy nem az abortuszra, mindenesetre ha Te döntöttél így, az nagy erőre vall és ez azt jelenti, hogy túl fogod tenni magad rajta és meglátod, hamarosan egészséges babád fog születni. Ami mindenkinek (A babának is, Neked is és a környezetednek is) jobb lesz.

Sok erőt és kitartást kívánok Neked és azt, hogy utána előre tudj nézni, ne visszafelé. Koncentrálj majd a jövőre és egy egészséges babára.(-:

2009. okt. 11. 19:19
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 2 abortuszom volt...sajnos így alakult...mindenki maga tudja hogy miért nem lehet...ha önszánta akkor is ahhoz senkinek semmi köze.De nálad a rendellenesség :( szegény...nos lelkileg lesz nagyon nehéz-de látom már mindenki írta...fizikailag nem tudok mit írni,mert nekem az is kijutott-de ez mindenkinél más meg a terhesség korától is függ.De a lelkiekre készülj fel nagyon...de biztos lesznek melletted akik vígasztalnak és nem hagyják,hogy merengj...nem szabad...sokat pihenj...próbálj magadra vigyázni-de vigyáznak rád a szeretteid!Hidd el-nem leszel egyedül-mégha utána azt az ürességet is érzed.Ja és nyugodtan sírd ki magad!

Hát akkor kívánom hogy minden rendben menjen neked és utána hamar rendbe jöjj... 6h

2009. okt. 12. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!