Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lányok, Ti mentek/voltatok...

Lányok, Ti mentek/voltatok strandon avagy tóban fürödtetek? Egyáltalán lehet? 25hkm

Figyelt kérdés
2013. jún. 13. 13:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia! én terhesen kihagytam a fürdőzést! Sajnos nekem nagyon kell figyelnem hogy milyen vízbe is megyek bele,mert nagyon kényes vagyok.Mindig utána nőgyógyásznál kötök ki pl.a Balaton nekem szóba sem jöhet,tuti gombákkal megyek haza.
2013. jún. 13. 13:54
 2/12 anonim ***** válasza:

strandon voltam

termálvizbe nem szabad

tóba egyébként se mentem be sosem

2013. jún. 13. 13:55
 3/12 anonim válasza:
Nekem a nőgyógyász azt mondta, hogy a Balaton vagy tengervíz szóba jöhet, klóros víz, strand inkább ne.
2013. jún. 13. 14:01
 4/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én voltam strandon is (5 percre bementem a medencébe lemártózni), tóban is fürödtem (Balaton, Rukkel tó). Most leszek 27 hetes. Nem volt bajom tőle eddig. Dokim azt mondta tamponnal lehet kis időre vízbe menni, kivéve termálvíz.
2013. jún. 13. 14:03
 5/12 anonim ***** válasza:

A dokim nekem is a természetes vizeket javasolta. Mindegyik várandósságom alatt fürödtem a Dunában. Soha nem kaptam el semmit.

Érdekes, hogy a Dunából a gyerekeim sem szedtek össze eddig még semmilyen betegséget sem. Viszont egyszer termálfürdőben nyaraltunk, harmadik nap haza kellett jönnünk, mert begyulladt a mandulájuk.

2013. jún. 13. 14:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Dunában fürödtem én is terhesen, sehol máshol. Nem lett bajom, pedig fogékony vagyok. Csak medencékben szedtem össze fertőzést egész életemben.

Off: tamponnal elég nagy hülyeség, mert épp hogy megszívja magát vízzel és felfelé továbbíthatja a fertőzést.

Maximum úgy, hogy ha a végét bekened valami gomba-baci ölő szerrel.

2013. jún. 13. 14:13
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Elég semleges válaszok, akkor ezek szerint dokitól függő, kinek mit mond.

Hallottam ismerős körben olyat, hogy nem lehet, vagy csak tóban lehet, de volt aki a strandra mondta, hogy jobb mert azt tisztítják.

Ha választani lehet, inkább a természetes víz. Nem vagyok fogékony a betegségekre (lekopogom), remélem így sem.

Csak azért mert hó végén mennénk Balatonra, és nagyon jól esne, már most is!:)

2013. jún. 13. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Csak sajnos a strandon nincs "belepisilős" meg "nembelepisilős" medence külön...
2013. jún. 13. 14:31
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát igen... A tóban sem:) de, higénikusabbanak találom az élővizeket, mint a strandokat.

Hát, a doki tanácsát is kikérem:))

Köszönöm még egyszer!

2013. jún. 13. 14:49
 10/12 anonim ***** válasza:

A pisi alapjáraton nem egy fertőző dolog, bár én is gusztustalannak tartom, hogy egyesek belepisilnek abba, amibe fürdenek.

Amúgy a természetes vizek jobbak, biztonságosabbak, már csak a méretük miatt is, mert így az esetlegesen benne lévő kórokozó úgy felhígul, hogy nem igazán tud problémát okozni, szemben a tavakhoz, tengerhez képest igen kis méretű medencékkel, melyben kánikula idején rengeteg ember megfordul. Ha ott valakinek valamilyen fertőzése van, az tuti átmegy másokba is. Én első terhességemnél csak tengerbe strandoltam, most várom a második babánkat és idén meg a Balatonra fogunk menni. Medencébe terhesen semmi pénzért nem mennék bele.

A tamponos védekezésről meg annyit, hogy önmagában valóban butaság lenne fürdőzéshez felhelyezni, mert az esetlegesen fertőzött vizet felvezeti egészen a méhszájadig (ami ugye nem túl jó dolog). Gomba/baktérium ölő krémmel használva talán hatásos, bár én inkább csak a krémet használnám tampon nélkül. Megelőzésnek nyugodtan be lehet krémezni a strandolás idejére a "veszélyes részeket".

2013. jún. 13. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!