18 hetes vagyok, és nem szeretek terhes lenni, ti voltatok
ezzel így?
Figyelt kérdés
Úgy terveztem tökéletes kismama leszek, aki terhesen is csak pörög, és a munkahelyemről visznek majd szülni. hát ehhez képest, nem így alakult. Táppénzre kerültem mert véreztem, így itthon ülök beburkolózva. Sokszor megmozdulni nem tudok olyan fáradt vagyok. Gyakran fáj a hasam, hátam, derekam stb. Van, hogy hányingerem van, néha meg iszonyatosan éhes vagyok, nincs erőm sokszor a lábamat se leborotválni vagy hajat mosni. A pici még nem mozog, így folyamatosan félek, hogy vajon éle e még. Olyan szerencsétlenek érzem magam, a férjem körbe ugrál engedi, hogy egész nap feküdjek ha éppen olyan nap van, és ettől még inkább szerencsétlenek érzem magam. Ti is voltatok így? Már most rossz anya vagyok?
Nem vagy rossz anya, ez egy számodra új állapot, nem ezt kell élvezned hanem az eredményét, amit biztosan fogsz! Ilyenkor teljesen átalakul a szervezet, vannak előnyei mint ahogy írtad körbeugrálnak, illetve hátrányai mert vannak bizony kellemetlen tünetek és rajtad van a felelősség h mindent jól csinálj h a babucidnak ne essen baja, biztonságban tudjon fejődni! Én szeretek is meg nem is. Azért szeretek mert ahogy egyre jobban érzem a babám mozgását annyira közel érzem magamhoz, h bennem van és 'össze vagyunk kötve' annyi szeretet, féltést érzek, és tetszik az h kerek a pocakom, hisz a terhessés a nőiesség beteljesedése sztem. Azért viszont nem szeretek az lenni és olyan szempontból túl szeretnék rajta lenni, mert állandóan izgulok, aggódom ha vmi változást észlelek magamon, h ne h baja essen a kicsikémnek, ki tudjam hordani, ne szülessen előbb, szval a karomban szeretném tartani egészségesen! És azt baromira utálom a terhességben h borzasztóan lassan telik az idő, én szeptemberre vagyok kiírva, de a napok-hetek alig telnek és már nagyon várom a kislányomat! :)
2013. jún. 12. 19:36
2/11 anonim válasza:
Az első 19-20 hétben én is szenvedtem, hánytam, sok volt a savam, folyton éhes voltam és fáradt. Aztán lassan visszanyertem a régi energiám, a rosszullétek elmúltak, a baba pedig elkezdett érezhetően mozogni. Fel a fejjel, hamarosan valószínűleg nálad is jobb lesz a helyzet!
2013. jún. 12. 19:36
3/11 anonim válasza:
Én is ugyan így jártam mint te.6.héttől otthon feküdtem kb.16.hétig.Egész nap a TVt bámultam,aludtam,ettem és forúmokon lógtam úgy paráztam,hogy valami baj lesz.
Én sem tudtam magamra figyelni,hajat mosatni fodrászhoz mentem és gyantázni is,ha mentem:)mert lusta voltam és minden fárasztott.5kg fel is szedtem,undorodtam magamtól.Ráadásul engem a párom is bszogatott,sokat veszekedtünk és sokat sírtam.Szörnyű volt.De egy percig sem bántam,hog terhes vagyok,azért imádkoztam,hogy megmaradjon.A 11.héttől szépen elkezdtem bejárogatni egy 3órás munkahelyre,persze nem minden nap és kijárkáltam néha sétálgatni.Most már 19 hetes vagyok és mindent szabad csinálnom,nagyn jó érzés.
Neked miért kell feküdnőd?
Mi a baj?
2013. jún. 12. 19:39
4/11 A kérdező kommentje:
Már nem kell feküdnöm, abba bele is halnék. Véreztem a 6-8 hét között, és mivel már volt korábban egy vetélésem jobbnak látta a dokim, ha nem megyek vissza dolgozni. Halmozottan fogyatékos gyerekekkel dolgozok, sokszor emelni kell őket, váltott műszakban voltam így heti kétszer éjszakáztam is velük, volt, hogy egész éjszaka sírtak, volt, hogy betegek voltak. fürdetni, tisztába tenni, gyógyszerezni, beöntést adni stb. dolgokat is kellett csinálni. Jelenleg is tombol a bárányhimlő az intézményünkben. Ezért maradtunk a dokimmal abban, hogy jobb lenne nekem itthon. Bejárogattam néha néha a munkahelyemre, de hogy jöttek a betegségek így inkább nem megyek be a gyerekekhez, kollégákhoz.
2013. jún. 12. 19:50
5/11 anonim válasza:
Én 12.hétig folyamatosan véreztem.Szigoru fekvést írtak elő.Aztán a 12.hét után mintha elvágták volna,elmúlt.Utána rögtön jött a 12. heti UH,azt mondták,hogy a méhlepény érinti a mészályat,ami veszélyes rám is + a babára is.Megint feküdnöm kellett.Most végre feljebb került,de szörnyű volt a sok aggódalom meg a fekvés.Én a helyedben kimozdulnék,ha már nem vérzel és nincsenek problémáid.Eljárok fittness terembe,persze nagyon ovatosan biciklizek,kismamajógára járok,sétálgatok,barátnőzők.Most már végre én is élvezem a terhességet,de eddig csak nyűg volt.Ja és amunkáltatódnak kéne találnia vmi kíméletesbb munkát számodra,ha ragaszkodsz hozzá,úgy tudom.Íroda vagy akármi.
2013. jún. 12. 20:02
6/11 anonim válasza:
Iktass be sétákat! Olyan szép idő van! :D
Én is otthon ültem a lányommal a 16. héttől de én élveztem! Már akkor beiktattam a napi egy sétát! Amit később még a babámmal is tartottam! Én imádtam és imádok most is terhes lenni!
Én is 18 hetes vagyok!
2013. jún. 12. 20:15
7/11 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy nem csinálok semmit. Bevásárolok, főzök, barátnőzök, intézem a dolgokat, anyukámhoz átmegyek stb. De vannak napok amikor egyszerűen erőm nincsen felkelni. Akkor áll a mosatlan, nincs olyan ebéd ami a kedvemre való lenne, fut a ház a kosztól. Közben ha fáj is a hasam megmozdulni sem merek még az ágyban sem, és azon kattog az agyam vajon valami rosszat csináltam és baj lett a picivel.
2013. jún. 12. 21:09
8/11 anonim válasza:
Nem szerettem a terhességem rossz volt komplikált és veszélyeztetett vágtam a centiket és nekem még volt 2 hét túlhordásom annyira idegeskedtem, hogy minden oké legyen hogy a vérnyomásom 190 volt befektettek a kórházba rögtön...
Nem, baj ha ezt most nem szereted! :) Nem is jó így mert nyűgös a terhesség (és szó szerint csak teher!)! :s
Viszont ha megszületik akkor más lesz és azt "kell" élvezni! ill. fogod élvezni!
2013. jún. 12. 21:11
9/11 anonim válasza:
Nem attól leszel jó anya, hogy a munkahelyedről visznek be szülni, meg, hogy végigpörgöd a terhességed. Ezt el kell fogadni, hogy neked ilyen, másnak könnyebb. Néha nekem is voltak nehéz napjaim, nagyon feszült voltam és mindenen sírtam. Fel a fejjel, nagyon jó anya vagy! És nemsokára mozogni fog, minden rendben vele. Ismerős érzés, ameddig nem mozgott nekem is olyan rossz volt, azt hittem valami van vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!