Felelőtlenség lenne egy 20 éves nőnek és egy 23 éves férfinak gyereket vállalnia csak a koruk miatt?
3 éve vagyunk egy pár, külön élünk (örökölt ház, amit felújítgattunk), saját keresetünk van, magunkat látjuk el (mindketten elég spórolósak vagyunk, így a fizetésünk nagyrészét félre tudjuk tenni), van saját autónk, férjemnek nagyon jó munkahelye, valamint én is dolgozok 2 éve, mellette főiskolára járok.
A kérdésem az lenne, hogy felelőtlenek lennénk-e ha babát vállalnánk?
Persze nem az itt kapott válaszok fogják nekünk ezt meghatározni, csupán érdekel ki mit gondol!
Pár dologról?
Minimum 12 évig folyamatosan a gyerek körül kell forogni, ha éhes, beteg, nem tudsz akármikor együtt lenni a pároddal, kiruccanni kettesben valahová, eljárkálni vásárolgatni, barátnőkhöz járni, ugy szabadon, gondtalanul otthon elpihenni, akármeddig aludni...
Bőven lenne még ezekre idő:D
Nem felelőtlenség. Van férjed, van házatok, van munkátok, minden készen áll a gyermekvállalásra.
Tanulni minden életkorban lehet, nem csak ilyen fiatalon. Én is tanulok még, pedig már 26 éves vagyok, és tudom, hogy még fogok is. Ki tudja, még mi mindent fogok kitalálni ezen a csodálatos úton, az életemben. Butaság lenne a gyermek szüléssel addig várni, míg már "mindent" megtanultam, amit szerettem volna, mert akkor soha nem lenne.
Számomra a gyermekvállalásnak nem feltétele, hogy még tanulok-e vagy sem, hanem az, hogy legyen egy férjem, akire számíthatok, legyen munkánk, ami elegendő a megélhetésünkre (nincsenek nagy igényeink). És kész. Nagyjából ennyi kell egy biztonságos környezethez, amibe bátran érkezhet egy kisbaba.
Sok örömöt a picihez! Gratulálok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!