Hogy kell írásban bejelenteni a terhességet?
Nem tudom hogy hogyan kéne ez az egészet csinálni már teljesen rástresszeltem. Eddig még dolgoztam, de már egy ideje eléggé rosszul vagyok reggelente és nem tudom hogy ilyenkor mi a menete a dolognak, betelefonálok hogy beteg vagyok és elmegyek táppénzre? Csütörtökön kell mennem először az orvoshoz, gondolom ő ad papírt a terhességről. Olyan a munkahelyen ahol nem tudok így dolgozni, egész napos emelgetés, vegyszerek vannak, amik gyakran sérültek és nem egyszer borult már a kezemre, szóval így én már biztos nem akarok dolgozni.
Ha már táppénzen vagyok, menjek be a papírral az igazgatóhoz és adjam át neki és mondjam hogy terhes vagyok? Már a terhesség előtt is folyton ezen járta az eszem hogy hogyan is kell majd ezt csinálni. Az igazgató egy nő, akit mindenki utál, nagyon szigorú és lenéző. Szerencsétlen dolgozók nem mernek elé állni semmivel, mert mindenért leordít. Szóval hogy csináljam ezt a bejelentés dolgot? Azt szokták itt írni hogy írásban kell hogy legyen nyoma. Írjátok már le légyszi hogy hogyan csináltátok. Nagyon megköszönném :)
és azzal mi a helyzet ha a munkahelyemen 2 főnök van?
- van a közvetlen felettesem, ő készíti a beosztást, tőle kell elkérni magamat ha valami dolgom van pl. esküvőre megy. és ő vett fel a céghez anno, hozzá mentem állásinterjúra is. pl.Kinevezésnél is ő szól, hogy akkor ez meg ez van, elvallom-e.
- és van a nagyfőnök az igazgató, akivel soha egy szót nem beszélek.
ezt olvastam most egy cikkeben: "Ideális, ha KÖZVETLEN felettesükkel a harmadik hónap lejártával közlik a tényt. Fontos, hogy a cégnél a vezető tudja meg először. Rossz fényt vet a dolgozóra, ha a főnök egy fecsegő kollégától értesül a változásról. Hiszen munkahelyi viszonylatban ő az a személy, akit leginkább érint a terhesség ténye, mivel minden valószínűség szerint át kell szerveznie a feladatokat...stb."
Szóval itt azt írja hogy a közvetlen felettesnek kell. Ha ez így van akkor sokkal könnyebb dolgom lesz, mert igaz hogy férfi, de jó fej, szereti mindenki.
Szia! Én is kivagyok ettől már előre, pedig még én sem vagyok terhes, csak már nagyon szeretnék az lenni! :-)
Szóval megértelek...
A közvetlen felettesednek kell bejelentened, de a tértivevényes levél sem rossz, illetve hogy amikortól táppénzen vagy, már táppénzről mész be szólni.
Nekem azt mondták, hogy írjam le: Tisztelt XY! Én, YX Z munkakörben dolgozó kolléganő szeretném bejelenteni hogy ...hetes állapotos vagyok. Kérem ennek elfogadását: aláírás.
Hü...lyén hangzik, de a lényeg hogy akárhogyan is ott legyen egy papíron a te neved, az hogy állapotos vagy, és az ő aláírása, hogy tudomásul vette.
Az én főnököm se írná alá ha a kezébe nyomnám, szóval én sem tudom hogy hogy lesz.
Én a 14-inkább a 16. héten szeretném elmondani, és arra gondoltam hogy veszek egy alkoholmentes pezsit és sütit, összehívom a társaságot, és úgy mondom el mindenkinek. Szóval mindenki előtt a főnöknek. És valami olyan szöveggel, hogy van egy örömhírem (hiszen az!!!!). Biztos fog pofákat vágni, de nem engedem hogy elrontsa az én boldogságom!
Esetleg ugyanezt csinálom, csak behívom előtte az irodába, és szólok neki hogy most szeretném elmondani a többieknek is, hoztam sütit, bla -bla...
Jól hangzik, nem tudom milyen lesz a gyakorlatban! Sok sikert neked a nagy hír bejelentéséhez!
És ne felejtsd el: ez egy fantasztikus dolog, aminek örülünk!!!!!!!!!! :-)))))))
5-ös vagyok. És ha úgy adod fel hogy "saját kézbe"?
Van valami ilyesmi is a postán.
Egyébként tudom hogy bután hangzik az hogy "kérem ennek elfogadását", írtam is.
Egyébként én a minap kaptam az önkormányzattól egy levelet a közvilágítással kapcsolatban, és abban is valami ilyesmi volt. Esetleg tudomásul vételét, az lehet hogy jobban hangzik.
A hr-is jó ötlet, bár én a multikhoz nem értek, nálunk 6 alkalmazott van ösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!