István név? Apuka után ti adnátok a babának? Két keresztnevet nem szeretnénk semmiképp.
Ha apukát is így hívják és ezt szeretné a fiú gyereknek.
Ti adnátok?
Valakinek született mostanában kisfia, akit így neveztek el?
Hát én mondjuk adnák mert magam is az István névre hallgatok;)Szerintem nincs vele gond hogy a fiút úgy hívják mint az apát,nameg mitől lenne az István olyan rossz név?
„Az egyszeri szegedi ember kérdezte valakitől, találja ki, hogy hívják.
– János – felelte az illető.
– Följebb.
– Akkor József.
– Még följebb!
– Hát akkor kend István!
– Na lássa kend, mi löhetnék más.”
A kérdező vagyok.
Igazából vita nem lesz belőle, ha ő így szeretné, így lesz, mert én sem gondolom rossz névnek, csak nem túl babás. De egyszer felnő majd a gyerek:)
Miért ne? Szép név, és igazad van, az élete nagyobb részét felnőttként fogja leélni, így olyat kell választani, ami egy felnőttnek is illik. Meg szerintem kisgyereknek is aranyos. Becézései közül szerintem a Pisti még elég jó, a többi mondjuk nem tetszik. De lehet simán Istvánnak is hívni.
Ha fiú lettem volna, én is István lettem volna :D
Azt hittem többek ellenzik majd ezt a nevet. De így egyre nyugodtabb szívvel fogom így hívni a leendő babámat.
Egyébként még azt is mondta a párom, hogy anyakönyvezésnél az "ifjabb" jelzőt is szeretnénk használni.
Valaki írta, hogy sok az István a családban.
Nálunk csak a párom van.
Mondjuk nálunk a vezetéknév miatt is nehéz lenne más fiú nevet találni, de azt maximum privát üzenetben osztom meg.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!