Miért van ez az őrület, hogy két keresztnevet adtok egy babának?
Igen, tényleg gyakoribb lett mostanában a két keresztnév.
Szerintem is elegendő egy.Bár ha amúgy rövid neveket választottak, még jól is eshet a fülnek.
Viszont egyre több szülő veszi fel egymás családnevét kölcsönösen (pl. Kovács-Varga) és bizony ők is hódolnak a dupla utónevek divatjának...
Így lehet, hogy -a példánál maradva,- gyermeküknek a Kovács-Varga Benedek Balázs névvel kell majd birkóznia iskolában, hivatalokban, adóbevallásban...stb.
Szerintem a kérdező nem akarta "leszólni a kismamákat", (a névadás különben is a kispapák dolga is)
Csak van egy új jelenség ( a kettős utónév-adás) és megkérdezte, hogy mi a véleményünk róla.
Szerintem mind csak véleményt írunk, beleszólni nem tudunk, de nem is akarhatunk, mert ez természetesen magánügy.
Szerintem van értelme!
Pl. az én fiamat úgy hívják, mint apukáját, csak tettünk hozzá még egy keresztnevet. Ezt azért, mert ha később levele jön ne legyen ebből kellemetlenség. Öcsémet úgy hívják, mint apumat. Jött mindig a bankoktól levél, és anyu soha nem tudta, kié. Nem akarta kinyitogatni, mert egy 18 éves fiúnak ne anyja nyissa már ki a magán dolgait, viszont, ha apué? mert e ugye név alapján nem derül ki. Az Id meg Ifj. megszólítások meg már nem divatok
"szegényke,csak gondja lesz vele,erre nem gondoltok,mi?"
igen,ez pont egy olyan kijelentés a kérdésben,ami nem ad okot arra,hogy akik esetleg két nevet adnak/adtak,azok felbőszülten osszák az igét. Nálam ez leszólásnak minősül,mert ne sajnálja már valaki előre a gyerekem,hogy mennyi baja lesz a nevével... Honnan tudja? Miből gondolja a kérdező? ki így,ki úgy. Ne bosszankodjunk már azért,amiért valaki nem úgy gondolkodik,ahogy mi..
o.k. én nem éreztem bántásnak,hanem csak értetlenkedésnek, ami a kérdést indokolja.
Te bántásnak érezted,most már ezt is értem.
Legjobb, ha tiszta vizet öntünk a pohárba:
Kérdező! Kérlek, mondd meg, Te minek szántad a kérdésedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!