Miért van ez az őrület, hogy két keresztnevet adtok egy babának?
2-es és 4-es válaszoló érti,mire gondoltam.
Szülői felelőtlenség.
Már ne is haragudj, de ez egy provokatív és kifejezetten kötekedő kérdés! Amit nem csak a kérdés kiírásának módja, hanem az utolsó válaszod is tükröz!!!
Miért is lenne szülői felelőtlenség a két keresztnév adása? Miért baj az, ha valaki két nevet ad a gyermekének? Miért kell ezért, a gyereket lesajnálni és már most eldöntened, hogy szegénynek milyen rossz sorsa lesz?
A szülői felelőtlenség, pedig nem itt kezdődik!!!
Én egyet adok a gyermekemnek mert nem tetszik ha kettő keresztnéve van.
De attól még ez nem felelötlenség én tökre megértem aki pl nem akarja első keresztnévnek adni az apuka nevét de másodiknak igen majd a gyerek késöbb eldönti mit használ!
Ezért leszolni az embereket vicces :) mindenki szíve joga!
Bocsi, 9-es, a kérdező tényleg csak azoknak a válaszoknak örül, amik az ő véleményét tükrözik.
Én amúgy nem adnék/adtam két keresztnevet, de elfogadom, hogy mások adnak. ( Ő dolguk)
A jelenséget, divatot én is tapasztalom (lásd korábbi válaszomat),de nem ítélem el, csak tapasztalom.
Szerintem jó dolog megismerni mások véleményét, és sajnálom, hogy indulatok szabadultak el ennek kapcsán.
Engem csupán az érdekelt volna,miért ad mostanában majdnem mindenki két nevet a babájának...
Ehhez képest jönnek a hozzászólások,hogy nem az én gyerekem,miért fáj nekem,mi közöm hozzá? Nos,beszélhetnénk a provokatív szó fogalmáról és hogy ki kezdte,kinél minősül meg.
Aki normális választ adott,annak köszönöm,a többi nem érdekel.
Na akkor most jövök én, akinek az édesanyja több mint 32 év két keresztnevet adott. Ez akkor azért kellett, mert olyan ritka nevet választott nekem, hogy nem anyakönyveztek csak abban az esetben, ha az édesanyámét is felveszem mellé. Hát ez lett.
Telt múlt az idő, és megismerkedtem a mostani férjemmel, akinek minő véletlen a vezetékneve kötőjeles volt, és két keresztnévvel rendelkezett. Vagyis pl. Némedi-Varga Norbert István. Ehhez jöttem én.....Szalontai Hédi Annamária. Na tessék ebből egy jó házassági nevet összehozni! Úgyhogy lettem én a sima hagyományos "-né" válatozat. Nem szeretem, és útálom, csak hivatalosan használom.
Mindenkinek szíve joga hogy milyen nevet ad a gyerkőcnek, de láttam már egyre kacifántosabbakat is. Persze egy darabig nem lesz gond, de ne is legyen, de ha véletlen egy szintúgy kacifántos nevű emberkével hozza össze ámor nyila ott is problémát okozhat.
Belügyminisztériumi kérvénnyel lehet nevet változtatni, ez első körben egy tizes lenne hogy levetetem a második keresztnevem, aztán az összes hivatalos papírom át kell íratni, ezt követően megint egy BM kérvény, ez már harminc ezer, amiért a férjes nevem megváltoztathatnám Némedi-Varga Hédire. :(
Inkább költöm a gyerkőcre, de kicsit bánt legbelül, hogy fiatalos vagyok, modern, és mégis nagyanyáim féle nevet viselem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!