Miért van ez az őrület, hogy két keresztnevet adtok egy babának?
Na akkor itt vagyunk mi példának, a kislányunknak kettő neve lesz. Nem hagyomány miatt, a divatról nem is hallottam. Azért lesz kettő neki, mert a vezetékneve is elég rövid és a választott keresztneve is. Valamint azért, mert az apukájának nagyon tetszik egy név én pedig engedtem a kérésének, így megkapja második névnek. Mind a kettőt használjuk egyébként, és ha elég idős lesz választhat melyiket szereti jobban. Ha zavarni fogja szó nélkül töröltetni fogjuk a másik nevet. Így lesz a mi kislányunk Molnár Zoé Adrienn.:-)
Üdv, 32 hkm
Hát nem olyan egyszerű a töröltetése a 2. névnek.
Nekem 2-t adtak a szüleim és folyton gondjaim vannak vele. Főiskolán nem írtam oda a 2. nevemet, hát elég nagy gond volt belőle. Minden hivatal a két nevemmel írogat, én soha nem írom alá kettővel és ebből már többször voltak gondjaim a 36 év alatt. Ráadásul a vezetéknevünkből 1-2 db van az országban, de ez már régen is divat volt, hogy kettőt adjunk.
Kedves Kérdező!
A mi kislányunknak egy keresztneve lesz,de szerettük volna másodiknak az Annát adni,mert mind a két dédijét így hívták,akik sajnos nem lehetnek már köztünk. A kisöcsémnek is két keresztneve van,a másodikat a papája után kapta,aki sajnos nem érhette meg a születését. Szerintem nem felelőtlenség két keresztnevet adni,mint itt is látszik szeretteink utáni tiszteletből,hagyományból adjuk. Bár,mint említettem végül is a mi lányunknak nem lesz második neve,mert a választott keresztnév után nehéz lenne kimondani az Annát.
Mindenkinek szíve joga eldönteni,hány nevet ad a gyermekének,a felelőtlenség teljesen más fogalom,maximum kiszúrás lehet,de nem felelőtlenség.
Nekem is 2 keresztnevem van, de különösen nem zavar. A hivatalos papírokon mind a 2 ott van, de különben nem használom.
Ha neked nem tetszik, nem adsz 2 nevet a gyerekednek.
A mi fiainknak 2 keresztnevük van és a lányunknak is kettő lesz, de megmondom elsősorban miért:
A vezetéknevünk Nagy, így bármit biggyesztünk mögé tuti lesz az országban belőle még vagy 50 ilyen, ha viszont 2 keresztneve van akkor remélhetőleg már "egyedibbnek" érzi magát Nagyként is. Komolyan nem nagyon találtam olyan nevet, ami már ne létezett volna. Egy olyna helyen dolgozom, ahol van törzsvásárlói rendszer, ott láttam, hogy szinte bármit beírok, van ilyen nevű ember - még az elképzelhetetlen nevekből is! - de 2 névvel már csak az én fiaim voltak. Tehát mi többek között ezért adtunk kettőt. A másik pedig, hogy az első nevük nem feltétlenül hangzik jól más nyelvterületen, de nekünk az tetszett. A másodikat az alapján választottuk, hogy külföldön se legyen vele nehézsége, manapság nem tudni, hogy mit hoz az élet ugye?
Én nem gondolom, hogy gondja lenne vele bármelyiknek is. Azt használja majd amelyiket szeretné, a másikat meg csak a hivatalos papírokra kell ráírni.
Ja még annyit, hogy itt a házban is 3-an vagyunk Nagyok, ebből kettőt ugyanúgy hívnak, a leveleket mindig össze-vissza dobják (ajtószám hiába is van rajta).
A kisfiamnak két nevet adtunk, az egyik keresztnevét a nagypapája után. Tudom, hogy valószínűleg nem fogja használni, de azt szerettem volna, ha majd nagyobb korában emlékszik rá, hogy volt egyszer egy csodálatos ember, az ő dédapja, akinek büszkén viselheti a nevét.
A szülői felelőtlenség egészen más, azért ez nem ugyanaz, mint ha egyedül hagynék egy tipegőt egy fazék forró vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!