Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, anyukák! Ti hogyan...

Kismamák, anyukák! Ti hogyan viseltétek, mikor idegenek rákérdeztek, hogy a pocaklakótok/babátok tervezett, avagy "becsúszott" gyerkőc?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy engem eléggé zavar a dolog, mikor olyan emberek, akiket alig ismerek (találkoztunk teszem azt 2-3 alkalommal, csak köszönünk egymásnak), most a pocakomat látva helyből a "Kisfiú? Kislány?" kérdés után rákérdeznek, hogy "Terveztétek vagy csak úgy becsúszott?".

Valahogy nekem ez annyira indiszkrét kérdés. Nem tök mindegy vadidegeneknek hogy védekeztünk-e, vagy sem? Én ilyet sosem kérdeztem egy kismamától sem. Akitől meg kérdezhettem volna, mert barátnő, vagy bizalmas rokon, attól meg nem kellett, mert úgyis tudtuk, hogy éppen ki volt, aki szeretett volna gyerkőcöt, ki volt, akinek kis meglepetés lett.

Esetleg van valami tippetek, hogy lehet leszerelni az ilyen kérdést? Egyszer merészeltem azt válaszolni a "77. szomszédnak", hogy "Ne haragudjon, ez elég indiszkrét. A lényeg, hogy itt van, ez számít." Utána két hétig nem köszönt az illető.

Egyébként terveztük, de rájöttem, hogyha meg elmondom, hogy akart baba, nem elég,sokan faggatóznak, hogy hanyadik hónapban sikerült, stb... És ezek meg pláne olyan kérdések, amikhez idegeneknek semmi köze. Szerintem. Jól látom?

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! És mindenkinek is ezúton szép napot, jó babázást!

30 hkm

2013. jún. 10. 07:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
87%
Én gyermektelen vagyok, már majdnem kifutottam az időből. De most elgondolkodtam. Miért ne kérdezhetném meg, fiú-e vagy lány? Miért ne örülhetnék? Végre van valami apró öröm is ebben a világban. Önző dolog, hogy még ezt sem engedik meg. Most akkor nem lehet megkérdezni milyen nemű lesz, mert itt sok embertől hallom titokba akarják tartani? Ha érdeklődnék, hogy egészséges-e akkor a következő választ kapnám " Miért ne lenne egészséges?" Hát ember legyen a talpán aki kiigazodik a mostani kismamákon. Azon is gondolkodtam, ha meg csak gratulálok, akkor meg majd arról fognak itt panaszkodni,hogy "Jaj, senki nem érdeklődik, nem is tudnak velünk örülni, érzéketlenek az emberek." Remélem én csak barátságos kismamákkal fogok találkozni, akivel lehet örülni, " Ó fiú lesz, szuper pasi lesz." Lány lesz, biztos gyönyörű kis csajszi lesz." De ez a hiszti, szörnyű. Mondhatni elkényesztetett.
2013. jún. 10. 21:28
 22/23 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Ha úgy döntesz, gyermeket fogsz vállalni, és teherbe esel, nem kívánom, de mindezzel szembesülni fogsz, igen nagy valószínűséggel. Igazából el kéne olvasni, hogy mit írnak itt a többiek, nem csak egy-két szösszenetet kiragadni.

Egy válaszoló kiragadta a lényeges momentumot, idézem:

"Nem konkrétan azzal van a problémám,hogy megkérdik a nemét,hanem,hogy az érdeklődésük addig tart,ameddig ez kiderül." És a sok tapasztalatot, ha összegezzük a "kedves" érdeklődőktől, nyilván meg fogod érteni, hogy ez nem elkényeztetett kismama nyafi, hanem szimplán annak a kérdésnek a felvetése, hogy

1. miért kell belemászni mások intim életébe?

2. miért kell megkérdőjelezni azt, hogyha a kismama válaszol a baba nemét illetően, hogy biztos téved (Komolyan jól esne az emberek egy részének egy kis kárörvendés, "háhá, fiúra készültek, de lány lett... én megmondtam?")

3. Miért kell "bajként" kezelni, hogyha valakinek lánya lesz?

(Ilyen velem is volt... Megkérdezték a védőnőnél várakozva, hogy fiú, vagy lány... Mondtam, hogy kislány. Erre lemondón legyintettek. Ha nem jön a védőnő, én a szocializmusból visszamaradt mérleggel csapkodtam volna meg a gyakorlott anyukát.)

Szép estét mindenkinek! :)

3.

2013. jún. 10. 22:12
 23/23 Ananke ***** válasza:
Én 19 hetes vagyok.Engem nem zavar ha a nemét kérdezik,mondom kisfiú.Az már igen,hogy nem biztos meg a többi ilyen.Aztán mikor erre mondom,hogy biztos,mert voltam genetikai vizsgálaton.És folytatják a vitát,akkor hagyom ott őket.Tőlem még nem kérdezték meg tervezett volt e szerencsére! :) Jó baba várást mindenkinek!!
2013. jún. 10. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!