Kismamák, anyukák! Ti hogyan viseltétek, mikor idegenek rákérdeztek, hogy a pocaklakótok/babátok tervezett, avagy "becsúszott" gyerkőc?
Az az igazság, hogy engem eléggé zavar a dolog, mikor olyan emberek, akiket alig ismerek (találkoztunk teszem azt 2-3 alkalommal, csak köszönünk egymásnak), most a pocakomat látva helyből a "Kisfiú? Kislány?" kérdés után rákérdeznek, hogy "Terveztétek vagy csak úgy becsúszott?".
Valahogy nekem ez annyira indiszkrét kérdés. Nem tök mindegy vadidegeneknek hogy védekeztünk-e, vagy sem? Én ilyet sosem kérdeztem egy kismamától sem. Akitől meg kérdezhettem volna, mert barátnő, vagy bizalmas rokon, attól meg nem kellett, mert úgyis tudtuk, hogy éppen ki volt, aki szeretett volna gyerkőcöt, ki volt, akinek kis meglepetés lett.
Esetleg van valami tippetek, hogy lehet leszerelni az ilyen kérdést? Egyszer merészeltem azt válaszolni a "77. szomszédnak", hogy "Ne haragudjon, ez elég indiszkrét. A lényeg, hogy itt van, ez számít." Utána két hétig nem köszönt az illető.
Egyébként terveztük, de rájöttem, hogyha meg elmondom, hogy akart baba, nem elég,sokan faggatóznak, hogy hanyadik hónapban sikerült, stb... És ezek meg pláne olyan kérdések, amikhez idegeneknek semmi köze. Szerintem. Jól látom?
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! És mindenkinek is ezúton szép napot, jó babázást!
30 hkm
Szerintem jól látod!
Én nehezen viselem már a sok sok kérdést!
A legújabb kérdezik hogy vagyok, odafordulnak a férjemhez a következő kérdéssel: Várod hogy megszülessen a kicsi?
Mi meg nézünk nagy szemekkel, nem nem várja-.-------áhhhhh
Amúgy meg ha nem válaszolsz vagy nm úgy, akkor még ő van megsértődve!
Uh!
Tőlem is kérdezték már..
Amikor rávágtam, hogy tervezett, akkor nem kérdeztek többet (próbálták volna meg..).
Egyébként szerintem is iszonyat nagy illetlenség bárkitől is ilyet kérdezni..
Szerintem ha kérdeznek, válaszolj, hogy tervezett, a többi kérdésre meg nyugodtan mondd meg, hogy nem rájuk tartozik.
31 hkm
A fiú/lány dologra mindenki rákérdez nálunk is, majd a válasz hallatán rávágja, hogy persze ez még korán sem biztos, mert a mittudomén kinél is elrontották :) Sose értem, hogy akkor miért kérdezi. Biztos csak, hogy elmondhassa ezt a szuper sztorit :)
Azt senki nem kérdezte tőlem, és a férjemtől sem, hogy tervezett volt e a baba vagy nem.
25 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!