Első trimeszteresek mertek tornázni? Vagy aki már túl van rajta mik a tapasztalatok?
Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 12:26
1/8 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, plusz az is, hogy milyen gyakorlatokat szabad végezni?
2/8 anonim válasza:
Én napi 12 órában melóztam, állómunkát végeztem az 5. hónapig. Muszáj volt. Ennél a torna sokkal egészségesebb mozgás. Ha nincs semmi panaszod, folytasd, ahogy eddig tornáztál, persze csak a kellemes határáig. Így fitt leszel még a végén is és kevesebb lesz a végtag és hátfájdalmad is.
3/8 A kérdező kommentje:
párom eléggé ellene van. de gondoltam Réka dvd-jére, vagy Alexandra 200% dvdjén a hasizom nélkül még bírom. nem ugrálós, csak lábemelős és karformázás
2009. okt. 9. 13:26
4/8 anonim válasza:
Én nem merném. A beágyazódás még olyan korai fázisban van, hogy egyenesen őrültség.
A réka DVD meg kifejezetten azoknak való, akik minden tornáztak, de tudnod ekll, hogy nem egy embernek nyilt ki miatta a méhszája!
A kórházi terhestornát is csak a 12. hét után javasolják.
Én meggondolnám a helyedben, bár nekem már volt egy vetélésem...
7 hetes kismama
5/8 anonim válasza:
Szia! A legtöbb DVD hátoldalán vagy a bevezetőben az van, hogy egészséges terhesség esetén is csak a 12. hét után ajánlott. Addig én se tornáztam (hamar elmegy :-), aztán is csak könyebb gyógytornászos kismama dvd-ről, mert én amúgy sem vagyok az az ugrálós típus.
6/8 anonim válasza:
Én a terhesség előtt heti négy-öt edzésre jártam, hosszú évek óta. Gondoltam: a terhesség nem betegség, ugyanúgy folytatom, csak hasizom helyett csinálok csípőemeléseket, és nem ugrándozom olyan vadul. Ez ment is a hatodik hétig, amikor az ultrahangon kiderült, h' jókora bevérzés van a beágyazódott zigóta alatt. Diagnózis: fenyegető vetélés, Utrogestan napi 3X, pihenés. Végül is hivatalosan nem derült ki, h' a sport okozta a bajt, de mivel az egyik edzés után görcsöltem be, én ennek tulajdonítottam. Ezért szépen kivártam a 12 hét végét, amikor már minden rendben volt, és akkor kezdtem újra heti kétszer-háromszor 20 percet tornázni (kismamajóga fitt ball labdával). Amikor már nem esett jól az sem, akkor áttértem a hosszú sétákra. Ezzel nem ijesztgetni akarlak, mert a baráti körömben több olyan kismama van/volt, akik végigedzették a terhességet, és nem volt semmi gondjuk. Csak vigyázz magatokra, és csak akkor kezdd el, ha eddig is rendszeresen tornáztál, és ne ugrándozósat!
7/8 anonim válasza:
szia! Kállai Ildikó dvd-jére nyugodtan tornázhatsz, az sokkal könnyebb, mint a Rékáé. ráadásul Ildikó egyértelműen megmondja, mit csináljon az, aki korábban nem tornázott és olyan gyakorlatok is vannak, ami az edzettebbeknek való. trimeszterenként is fel vannak bontva a gyakorlatok.
innen le tudod tölteni:
jó babavárást!
egy 1 éves kisfiú 28 hetes pocis anyukája :)
8/8 anonim válasza:
Réka DVD-jét nem tartom jónak. Túl kemény egy terhes nőnek. Én is tornázom Öl&B-re, ami nagyon jól esik. Kállait én is normálisabbnak tartom, nem az a tipikus aerobikos ugrálós torna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!