Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mivel nyugtathatnám meg...

Mivel nyugtathatnám meg magam? Teljesen kiborultam. :- (

Figyelt kérdés

A férjemet elküldték egy hétre árvízi védekezésre. Teljesen meglepetésszerűen ért minket, mert nincs bent már a csapatban, akiket vezényelni szoktak. 25 hetes terhes vagyok, hétfőn mentünk volna 4d-s uh-ra, teljesen be volt zsongva a férjem is, hogy végre láthatjuk a babát. Az elmúlt időszakban amúgy is rengeteget dolgozott, alig láttuk egymást. Itt ülök a teljesen romba döntött lakás közepén (felújítunk), és valószínűleg most hetekig így marad, mert nem lesz már szabad hétvégéje, a segítség viszont csak hétvégén tud jönni. Teljesen elkeseredtem. Féltem is, ételt is alig tudtam valamit csomagolni neki, mert ami ilyen helyen ehető, az nem sok volt itthon (pár szendvics, konzerv, keksz, de hát nagy étvágyú a férjem), és csak fél órája volt összepakolni, boltba sem tudtunk menni. Ami még bosszant, hogy ilyenkor (korábban vezényelték) mindig összeszed valami nyavaját, mert még egy rendes wc sincs soha, amit nekem most majd haza fog hozni és én elkapok tőle, mert nagyon érzékeny vagyok rá, és félek, hogy ártani fog a babának. Tudom, hogy a hormonok játéka is, hogy érzékenyebb vagyok, de most nagyon taccsra vágott ez az egész. Amúgy is mindjárt vége a második trimeszternek, a legszebb időszaknak, és ebből egy hetet elvettek most tőlünk. :-( Direkt kértük, hogy vegyék ki ebből a csapatból, ami meg is történt (ezek szerint csak állítólag), hogy ne kelljen hirtelen elmennie, most mondhatom le a hétfői uh-t is. Leginkább az bosszant, hogy egyedülálló, nem családapákat pedig nem küldtek el, miért nem veszik ezt figyelembe? (Nem vagyok az a terhes, aki előjogokat követel, helyet kér buszon, meg nem dolgozik, mert tudom, hogy ez nem betegség, de ez akkor is bosszant most.)

Olyan válaszokat nem kérek, hogy nemes célokért ment el, mert ezelőtt is, amikor elvezényelték őket, csak nézték a megáradt folyót, mert rossz helyre küldték őket, már készen volt a gát és négy napig még csak lapátot sem emeltek...

2013. jún. 7. 22:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy nem nyávogsz ilyen baromságokon.

Nézd, tudom mit érzel, a férjemnek is ilyen hüly* munkája van... SOHA nem tudunk előre tervezni, mert ügyeletben van az év MINDEN napján 0-24 óráig!!! Volt olyan, hogy 4d-n voltunk, és akkor hívták be... Nem kapta meg szülés után a neki járó 5 napot... Sorolhatnám még...

Apósom gátőr volt. Hónapokra kivezényelték külföldre, úgy hogy itthon várta a felesége meg a 3 gyerek. Anyósom mégsem nyivákolt, hogy mi lesz most.

Csak túlélsz tán' egy hetet a férjed nélkül. 4d-re meg kérj másik dokihoz új időpontot.

2013. jún. 7. 23:50
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem tűzoltó, és nagyon örülök, hogy nem kellett elmennie eddig, remélem nem is kell. Igaz akik nem mennek az árvízhez, azok dolgoznak a többiek helyett. Azt azért nem árt tudnotok, hogy mennyire ésszerűtlenül szervezték meg az árvízi védekezést. Akkora fejetlenség van, hogy az hihetetlen. Logika az nincs, mindenkit a lehető legmesszebb vezényelnek, még azokat is, akiknek helyben kellene dolgozni, az ő helyükre hívnak másokat. A havazásnál ugyanilyen fejetlenség volt. Abszolút nem logikus és költséghatékony ahogy megszervezik a dolgokat, iszonyú pazarlás megy.

A kérdezőt lecseszni pedig értelmetlen. Ő most attól nem fogja magát jobban érezni, hogy másnak rosszabb. És tényleg felháborító, hogy úgy szervezik meg ezt az egészet, hogy lehetőleg senkinek ne legyen egyszerű.

Bocs ha kicsit off voltam.

2013. jún. 7. 23:54
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a tobbi valaszt, de:

- babamozit siman el lehet tolni,

- tatarozas, ez tenyleg kenyelmetlen, de meg fogjatok hamar oldani,

- etel: fognak kapni enni, errol gondoskodik a katonasag,

- nyavaja: nem kene elbol szexelni, mint ha mi sem tortent volna, inkabb gumival es keressen fel egy orvost, akinel mar volt a korabbi nyavajaval, vizsgaltassa es kezeltesse ki magat! Jobb az elovigyazatossag, neked tenyleg nem kell a fertozes, de nem szuksegszeru, h elkapd.

- Edesapamat is elvezenyeltek, pedig nagypapa (nyugdijas, azert vallalta a tartalekos szolgalatot, mert a kormany el akarta venni a nyugdijat). Es nem az az erdekes, h van unokaja, hanem onmagaban az eletkora. Raadasul befizetett nyaralasuk van anyuval, amit buknak. Nem tudom, h vigasztal-e mas nyomora, de masnak sem jott jol ez az arviz. Foleg nem annak, akit eppen fenyeget. Kepzelj el egy kismamat, aki szinten pont a babara keszul es most eppen retteg, h elonti a hazukat a fertozo ar. Hat ezert kell menni a csaladtagjainknak es segiteni. Ha nem lennek varandos, lehet, h en is mennek onkent.

Nyugodj meg, gondold vegig, h milyen dolgokert lehetsz halas a sorsnak, h meg igy is sok embernel szerencsesebb vagy (pl arvizkarosultak/kitelepitettek) es ra fogsz jonni, h nem is olyan szornyu a helyzet.

Sok boldogsagot a babahoz! ;-)

2013. jún. 8. 06:49
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én férjemet is, én 31 hetes vagyok, és 2 gyerkőccel vagyok itthon. Most kellett volna a babaágyat elintéznünk, meg sok egyéb mást, sőt 15-én indultunk volna szabira, hogy elvigyük a gyerekeket egy "utolsó" nyaralásra négyesben, az előleg 50.000 ft, amit befizettünk már. Sajnos nem lehet eltolni, mivel a középső gyerkőc koraszülött volt (34 hét) így sajnos az esély megvan rá, hogy most is előbb szülök. Eddig nem vett ki a férjem egy nap szabit sem, mostanra tartogatta, hogy kicsit segítsen nekem, mert már nagy hassal két gyerkőccel nagyon nehéz. Ha nem tudunk menni nyaralni (egyenlőre nem írták alá a kérelmét), elveszik a szép kártyán lévő juttatásunk is, mert a kicsivel már esélyünk sem lesz egy darabig elutazni. Vigasztalni nem tudlak, de veled érzek, én is morgok mindennap, pedig tudom, ez a kötelességük, és másoknak is van elég bajuk az árvíz miatt, de én a saját kis közegemben "szívom" ezt meg nap, mint nap. Mondjuk az én férjem hazajöhet pár órát aludni, hajnal 2-3-tól reggel 6-ig, és az erőt ad, hogy ha elfolyna a magzatvizem, mégis Pesten van (még), és nem vidéken. A középső babánál is ez volt, ott a vörösiszap-katasztrófa szólt bele... Ráadásul aggódom is, mert vezetnie is kell, és pár órás alvással ezt hány napig lehet bírni? Kitartás, Pesten hétfőre várják a tetőzést, utána talán kicsit lazább lesz, én úgy tudom legalábbis, engem is ez éltet!
2013. jún. 8. 11:33
 25/25 anonim ***** válasza:
Egy hét nem a világ vége,és nem is a terhesség legvégén jársz,hogy bármikor megszülhetsz! Én nemsokkal Komárom mellett lakok,és hidd el ,hogy elkel a segítség!nem tudom ki mondta nekem,hogy nem kapnak enni inni valót...saját szememmel látom,hogy milyen jó kajákat kapnak tegnap pl babgulyás volt.Van víz kávé stb... Mivel nyugtasd magad? Hogy te otthon vagy biztonságban,nem úszol el mint mi...
2013. jún. 8. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!