Pár hetes terhességnél mire kell odafigyelni, hogy mindenféleképpen megmaradjon és egészséges legyen?
A csípősön kívül van még olyan étel amit nem ajánlott enni???
Csak mert elvileg a test ilyenkor tudja, hogy mi az amit jó ha bevisz a szervezetébe és mi az amit nem. Én ezt nem érzem, csak hogy 2 óránként befalnám a fél hűtőt :))
Ami tilos: cigi, drog, alkohol, extrém sportok, eséssel, ütődéssel járó sportok, nehéz dolgok emelgetése.
Nyers tejből készült élelmiszerek, nyers hús, nyers tojás. (Bolti majonéz mehet, de házi nem.)
Túlzott napozás, szauna, forró fürdő.
Ételeknél kerülendő: ez egyéni. Általában azért írnak néhány dolgot (fokhagyma), mert gyomorpanaszokat okozhat. Ha nem okoz gondot, kellemetlenséget, mehet.
Szénsavas üdítők sem jók, a sok cukor és szénsavtartalom miatt, de az első időben kifejezetten jó lehet a hideg kóla vagy gyömbér, csökkenti az émelygést/hányingert.
Egyébként csak kismamásan. Nem kell betegnek tekintened magad, de némi életmód változás elkerülhetetlen. Ami jólesik, csináld, ami nem, ne csináld. :)
Ha fáradt vagy, feküdj le nyugodtan.
Ha a baba egészséges, akkor ott marad és megszületik. Ha pedig valami gond van, a legkörültekintőbb életmód sem tudja megmenteni.
én direkt rákérdeztem a dokinál, bicajozni lájtosan szabad (én azzal járok dolgozni is egyébként)
csípős kaját eszek csípőssel, mert én meg azt kívánom rohadtul :) hányinger ellen a cola jött be, persze nem 2 litert vedelek be egyszerre, és a lightot, bár ez sem sokkal jobb, mert cukros vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!