Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pár hetes terhességnél mire...

Pár hetes terhességnél mire kell odafigyelni, hogy mindenféleképpen megmaradjon és egészséges legyen?

Figyelt kérdés
Csak mert hallottam, hogy ilyenkor még nagy a valószínűsége, hogy elmegy.. és csak érdeklődni szeretnék, hogy mit javasoltok és mik azok amiket tilos csinálni:) Köszönöm

2013. jún. 7. 09:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A csípősön kívül van még olyan étel amit nem ajánlott enni???

Csak mert elvileg a test ilyenkor tudja, hogy mi az amit jó ha bevisz a szervezetébe és mi az amit nem. Én ezt nem érzem, csak hogy 2 óránként befalnám a fél hűtőt :))

2013. jún. 7. 10:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Vigyázz magadra amennyire tudsz, ne erőltesd meg magad fizikailag, csak amennyi jól esik. De sajnos azért a kockázat mindig megvan. De minden rendben lesz!
2013. jún. 7. 10:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Kajáknál nincs tilalom (penészes sajt, nyers hús, nyers tojás kivételével), nyugodtan ehetsz mindent, amit megkívánsz. A szénsavasat üdítőket is mértékkel, mert az ugyan nem árt, de kellemetlen perceket okozhat, mert sok savat csinál.
2013. jún. 7. 10:10
 14/16 anonim ***** válasza:
56%

Ami tilos: cigi, drog, alkohol, extrém sportok, eséssel, ütődéssel járó sportok, nehéz dolgok emelgetése.

Nyers tejből készült élelmiszerek, nyers hús, nyers tojás. (Bolti majonéz mehet, de házi nem.)

Túlzott napozás, szauna, forró fürdő.

Ételeknél kerülendő: ez egyéni. Általában azért írnak néhány dolgot (fokhagyma), mert gyomorpanaszokat okozhat. Ha nem okoz gondot, kellemetlenséget, mehet.

Szénsavas üdítők sem jók, a sok cukor és szénsavtartalom miatt, de az első időben kifejezetten jó lehet a hideg kóla vagy gyömbér, csökkenti az émelygést/hányingert.

Egyébként csak kismamásan. Nem kell betegnek tekintened magad, de némi életmód változás elkerülhetetlen. Ami jólesik, csináld, ami nem, ne csináld. :)

Ha fáradt vagy, feküdj le nyugodtan.

Ha a baba egészséges, akkor ott marad és megszületik. Ha pedig valami gond van, a legkörültekintőbb életmód sem tudja megmenteni.

2013. jún. 7. 10:21
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
2013. jún. 7. 10:30
 16/16 anonim ***** válasza:

én direkt rákérdeztem a dokinál, bicajozni lájtosan szabad (én azzal járok dolgozni is egyébként)

csípős kaját eszek csípőssel, mert én meg azt kívánom rohadtul :) hányinger ellen a cola jött be, persze nem 2 litert vedelek be egyszerre, és a lightot, bár ez sem sokkal jobb, mert cukros vagyok

2013. jún. 7. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!