Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

31 hetes vagyok, magán dokihoz jártam eddig...alaklmanként 9 ezer forintot kért el, problémamentes a terhességem így kb egy röpke 5 percet vettem mindíg igénybe...

Úgy gondoltam megbeszéljük a szüléssel kapcsolatos dolgokat, mire közli hogy mikor szülni fogok Ő valószínüleg nem lesz, majd még addig megbeszéljük róla...

Ha túlhordom a gyereket, talán-talán szülhetek nála, de még nem tudja mikor nem lesz ....

Ahogy ő számolja a szülést több mint egy héttel kellene túlhordanom, ahogy én (mensi szerint ) akkor kb 2-3 nappal...

Ezen eléggé kiakadtam mert így a lényegét veszti el nálam a magán dokihoz járás, hisz amiért igazán fizetnék / amikor igazán kellene nem lesz ott.....

Most azon gondolkodom hogy nem is megyek többet hozzá ha úgy is ügyeleten fogok szülni...szerintetek?

Aztán kérdezte hogy megkérjünk valakit ő helyette ? (DE EZ IS MILYEN MÁR ? nem is értem hogy-hogy gondolja...gondolom a másik doki ha nem hozzá járok magánba majd jó kis borsos árat fog kérni, és ezt is majd akkor tudja megmondani mikor majd az nst-re fogok járni, tehát utolsó hetekben derülne ki kinél szülnék...

Aztán még kérdeztem tőle hogy gátmetszés kötelezően van ? erre ő : ez ilyen internetes kérdés,amivel egymást fárasztják :)...gondoltam kapd be, szültem már ...nem azért kérdem, csak hogy hogy készüljek....meg kiváncsiság...mert előző helyen ott ha kellett ha nem vágtak, nem volt nagyon választás....elsőnél pláne...

másik kérdésem ez volt hozzá : -Szülésznőt érdemes fogadni ? erre ő : - ha ez megnyugtatja Önt....

Szóval a stílusával/válaszaival sem vagyok elégedet...miért nem lehet körültekintően válaszolni egy k kérdésre ??????

Mi a véleményetek erről a helyzetről ???Ti hogy csinálnátok ?

2013. jún. 4. 08:40
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
bocsi a félre gépelésért...
2013. jún. 4. 08:41
 2/13 anonim ***** válasza:
én éppen ezért nem fogadtam 3. szülésemnél magándokit, szültem ügyeletes dokinál.
2013. jún. 4. 08:50
 3/13 A kérdező kommentje:
hát de komolyan és utsó időkbe kell ezt közölnie ? mert értem hogy nek is jár szabi, alá írom, de döntse el előre hogy mikor nem lesz és szóljon előre hogy bocsi te hülye, oké hogy hozzám jársz de szülni nálam nem fogsz tudni mert szabin leszek vagy valami....nem kérdezek rá nem szól semmit erről...
2013. jún. 4. 08:55
 4/13 A kérdező kommentje:
és akkor úgy keresek dokit hogy melettem tudjon lenni amikor tényleg szükség van rá :S
2013. jún. 4. 08:55
 5/13 anonim ***** válasza:

Hat anno az en orvosom azt mondta, amikor megbeszeltuk a szulest, hogy "biztonsagi okbol" o mindig keri -ha a kismama ragaszkodik a maganorvossal valo szuleshez- keressen fel egy masik orvost is, aki hivhato, ha o nem tudna jonni valami miatt. Illetve o javasolta a kollegajat, akivel kozos volt a rendelojuk. Nekem szimpatikus volt ez a hozzaallas, hiszen tenyleg barmi kozbe johet. Anno kettesben atmentunk a kollegahoz, beszamolt az elozmenyekrol es megbeszeltuk, ha barmi gond lenne, mindkettojuket hivhatom.

A gatmetszesre elore nem tud valaszolni egy normalis orvos se, hiszen nem lathato, hogy mi fog tortenni.

Szuleszno - hat ez valoban arra jo csak, hogy teged megnyugtasson. Mi van, ha csaszar lesz?

2013. jún. 4. 09:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Szia!!Hasonlóan jártam második lánykámnál..Ahhoz a dokihoz mentem,akinél anno az első született,csak annyi különbséggel,hogy nálam nem magánban történt,mint nálad.Teltek a hetek,mire beköpi,hogy nem lesz ott valószínűleg a szülésnél...Az első császár volt,teljesen beparáztam,mi lesz így..végül én amellett döntöttem,hogy csak szülésznőt fogadok,és abszolút nem bántam meg a döntésemet!!!Az a doki operált végül,akivel elég sokat találkoztam a terhes ambulancián NST-k alkalmával az utolsó hetekben.(sajna őt sem tudtam spontán megszülni)Szóval ez nagyon gerinctelen a dokidtól,tudja ő nagyon is,hogy mikor hol lesz,csak valamiért nem akaródzik neki vállalni....Én a helyedben keresnék egy jó szülésznőt,hátha ismerős tud ajánlani,és nem keresnék másik orvost.További boldog babavárást és könnyű szülést!!!
2013. jún. 4. 09:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Én biztos, hogy nem mennék többet hozzá. Jól kitolt veled, most már nincs túl sok időd megtalálni a megfelelő dokit, de azért nem esélytelen.

Én azt csinálnám a helyedben, hogy sztk-ba mennék tovább és fogadnék vagy szülészorvost, vagy szülésznőt. Mindkettőt is lehet akár, de csak ha anyagilag belefér,amúgy szerintem egyikőjük elég. Teljesen egyedül (tehát fogadott szülésznő, vagy doki nélkül) nem mennék, mert bár nem biztos, de érhet emiatt negatív megkülönböztetés. Ami biztos nem jelent egészségügyi veszélyt, de a lelkiállapotra kihathat ha pl. "bunkóznak" és nem mindegy, hogy milyen a szülésélmény, hiszen egy életre kihathat, ha nagyon negatív hatások érnek.

2013. jún. 4. 09:07
 8/13 A kérdező kommentje:

A kórházba ahol szűlni fogok csak akkor fogadhatok szülésznét ha van fogadott dokim :S ...különben nem lehet...

más kórházat nem tudok keresni mert az min 1-1.5 óra kocsiút lenne :SS

2013. jún. 4. 09:12
 9/13 A kérdező kommentje:
félek kicsit az ügyelettől, de ez a hozzá állás nekem olyan fura...akkor már inkább a gyerekekre költöm ezt a pénzt mint neki adjam :S...
2013. jún. 4. 09:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem hagyd ott. Járj szépen normál tb alapú terhesgondozásra, és inkább egy jó szülésznőt keress föl a kórházban, ahol szülni fogsz. A gátvédelemről úgyis ő fog gondoskodni. Ő lesz veled végig, őt támogat testileg, lelkileg. Egy jó szülésznő aranyat ér.
2013. jún. 4. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!