Milyen vitamint érdemes szedni hogy ne romoljon annyira a fogam?
Én napi 3-4szer mosok fogat, öblögetek, fertőtlenítek két fajta ecsetelővel. Terhességem előtt rendbe tetettem a fogaimat, amióta babát várok 2-3 hetente járok fogorvoshoz. Az ínyem úgy néz ki, mint aki soha életében nem látott fogápoló eszközöket. Az alsó fogaimat a sok sav elkezdte frankón bontani. Mondta a doki is, hogy sajnos ennél többet már képtelenség tenni, ez bizony genetika. Ja és nyakra-főre eszem a c-vitamint. Nem segít semmi. Remélem, ahogy kint lesz a lányom, elmúlik.
(a szezámmagos hozzászóló)
Nekem azt mondta a fogorvos, hogy "gyenge" fogakat nem lehet örökölni, a fogak romlása nagyrészt a szájhigiénián múlik.
Lehet, hogy valaki 3-4szer mos fogat, de nem jól, és az olyan, mintha egyáltalán nem is mosná. Meg kell tanulni a fogmosás helyes technikáját, pl. nem jó, ha a fogakon vízszintesen ide-oda húzogatjuk a fogkefét, mert ezzel csak bedolgozzuk az íny alá a lepedéket. Söprögető mozdulatokkal, az ínytől a fog széle felé kell mosni a fogakat. Mindig meg kell tisztítani a fogközöket és a nyelvet is.
Ki vagyok már képezve fogmosásból, köszönöm! Egyébként konkrétan az ínyemről írtam, de szerintem nem véletlenül mondják az orvosok, hogy jobban oda kell figyelni, mert a baba elvonja a kálciumot az anya szervezetéből. Amit ha nem pótol, és tegyük fel nem figyel oda jobban a fogmosásra, akkor bizony bajok lehetnek. Szóval ilyen fele-fele arányban mondanám. Örökölhető a hajlam a rossz fogakra, de nyilván, ha jobban odafigyel az ember, akkor ez elkerülhető vagy legalábbis kitolható a fogak élettartalma.
Az én ínyemre meg azt mondta a doki, hogy tankönyvi terhes fogíny. :( Gyakorlatilag ahogy összejött a baba berobbant. Először csak vérzett, azóta meg minden bajom van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!