Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitamint érdemes...

Milyen vitamint érdemes szedni hogy ne romoljon annyira a fogam?

Figyelt kérdés
13 hetes terhes vagyok, femibion terhesvitamint szedek de nagyon elkezdett romlani a fogam mióta terhes vagyok már 3.jára voltam fogorvosnál mert érzem hogy érzékenyebbek a fogaim a dokim csak azt mondta hogy vitamint kéne szednem mert az első terhességem során is jó sok fogam tönkre ment, de azt hogy ő mit javasol azt nem mondta. Ti esetleg tudnátok valamit javasolni?
2013. jún. 2. 15:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nézz utána a schüssler sóknak! Sokmindenre jók, nemcsak a fogakra!
2013. jún. 2. 15:28
 2/13 anonim ***** válasza:

Nekem is könnyen romlanak a fogaim. Azt mondta a védőnő, meg az orvos, hogy napi 3x1 Ca, plusz annyi tejes dolog, amennyit csak kívánok. Több ötletet nem kaptam. De nem érzem, hogy ezek után romlanának a fogaim.

29 hkm

2013. jún. 2. 17:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Sajna én már most is érzem pedig rengeteg tejes dolgot eszek iszok.
2013. jún. 2. 18:23
 4/13 anonim ***** válasza:
Állítólag a szezámmagban 6x annyi kalcium van, mint a tejben. Én úgy ettem, hogy összekevertem egy kis mézzel és minden nap ettem egy kis adagot. Olvass utána, próbáld ki, hátha.
2013. jún. 2. 20:33
 5/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, úgy kalkulálj, hogy napi 1200mg calcium fedezi a szükségleteiteket. Ami azt jelenti, hogy amit a femibion tartalmaz, azzal kitörölheti az ember.

A calcium beépülését a csontokba a D-vitamin biztosítja, úgyhogy muszáj napon lenned néha.

A különböző élelmiszerek kalcium-tartalmát megtalálod az internetes keresőkön.

2013. jún. 2. 20:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én minden nap kalciumot szedek, meg magneb6ot meg terhes vitamint. Minden este.

Nem romlanak a fogaim egyáltalán a fiamnál sem romlottak, meg most a lányomnál sem

2 éves fiúcska mamája és 20 hetes kismama

2013. jún. 2. 21:47
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen a válaszokat, ki fogok próbálni mindent, a lányommal is eléggé tönkrementek a fogaim, remélem most jobb lesz a helyzet, mind a 2 terhességemnek úgy álltam neki hogy elötte már jártam fogdokihoz meg szedtem minden vitamint amit csak tudtam. Ma megyek a háziorvoshoz őt is meg fogom kérdezni mit javasol, bár szeritnem ugyan ezeket fogja elmondani. Még egyszer köszönöm szépen.
2013. jún. 3. 09:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A többiek már megadták a jó válaszokat. Én azonban még emellett kiemelném, amit sokan elfelejtenek! Mégpedig azt, hogy lehetôség szerint minden étkezés után, naponta akár 4-5x alaposan moss fogat, akkor is ha esetleg az ínyednek kellemetlen. üdv, P.

2013. jún. 3. 10:59
 9/13 anonim ***** válasza:

Igen, érdekes, hogy a fogmosást csak egyvalaki említette, pedig az a legfontosabb.

A fogszuvasodást MINDIG a fogakon maradt ételmaradék, lepedék okozza. Az más kérdés, hogy bizonyos vitamin és ásványianyag hiány felgyorsíthatja a folyamatot, de a tiszta fogakon nem tudnak megtelepedni a bacik így nem szuvasodnak.

Tehát a legfontosabb a fogak tisztán tartása, fogmosás lehetőleg minden étkezés után, és a fogközöket is tisztítani kell pl fogselyemmel.

2013. jún. 4. 05:22
 10/13 A kérdező kommentje:
Nálam sajnos nem a fogmosás hiánya miatt kezdett el szerintem ez genetikailag is örökli az ember csak gondoltam hogy vitaminokkal lassítható ez a folyamat eddig 1 fogamat húzták ki és 6 van betömve :( de érzem hogy megint van egy amivel el kell mennem :( sajnos ez anyagilag sem a leg jobb, sztk-s fogdokihoz nem megyek mert egyszer piszkosul összevesztem vele olyan hangnemet engedett meg magának ami nekem nagyon nem tetszett, így magándokihoz járok.
2013. jún. 4. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!