Milyen vitamint érdemes szedni hogy ne romoljon annyira a fogam?
Nekem is könnyen romlanak a fogaim. Azt mondta a védőnő, meg az orvos, hogy napi 3x1 Ca, plusz annyi tejes dolog, amennyit csak kívánok. Több ötletet nem kaptam. De nem érzem, hogy ezek után romlanának a fogaim.
29 hkm
Kérdező, úgy kalkulálj, hogy napi 1200mg calcium fedezi a szükségleteiteket. Ami azt jelenti, hogy amit a femibion tartalmaz, azzal kitörölheti az ember.
A calcium beépülését a csontokba a D-vitamin biztosítja, úgyhogy muszáj napon lenned néha.
A különböző élelmiszerek kalcium-tartalmát megtalálod az internetes keresőkön.
Én minden nap kalciumot szedek, meg magneb6ot meg terhes vitamint. Minden este.
Nem romlanak a fogaim egyáltalán a fiamnál sem romlottak, meg most a lányomnál sem
2 éves fiúcska mamája és 20 hetes kismama
Szia!
A többiek már megadták a jó válaszokat. Én azonban még emellett kiemelném, amit sokan elfelejtenek! Mégpedig azt, hogy lehetôség szerint minden étkezés után, naponta akár 4-5x alaposan moss fogat, akkor is ha esetleg az ínyednek kellemetlen. üdv, P.
Igen, érdekes, hogy a fogmosást csak egyvalaki említette, pedig az a legfontosabb.
A fogszuvasodást MINDIG a fogakon maradt ételmaradék, lepedék okozza. Az más kérdés, hogy bizonyos vitamin és ásványianyag hiány felgyorsíthatja a folyamatot, de a tiszta fogakon nem tudnak megtelepedni a bacik így nem szuvasodnak.
Tehát a legfontosabb a fogak tisztán tartása, fogmosás lehetőleg minden étkezés után, és a fogközöket is tisztítani kell pl fogselyemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!