Kb. a terhesség hanyadik hetétől indul be a hízás? Mikortól "látványos"?
A hízás és a megnő a hasad,az nem ugyan az.nem kettő helyett kell enni,hanem kettőnek.
Mindenképpen 10 kg alatt,és nem kötelező elhízni,hogy semmi nem számít,mert anya leszek.De számít.
Elvileg az anyának nem kell hiznia, a gyerek miatti súlytöbblet 3000-3200 g-os gyerek esetében kb 8 kg.
Európa feljetebb országaiban egy terhességnél 8-12 kg súlytöbblet az, amit egészségesnek tartanak, feltéve, hogy az anya a terhesség elött normális súlyú volt.
Jelentös súlytöbbletel rendelkezö nöknél az sem gond, ha semmivel nem nö a súlya, mert a gyerek fejlödéséhez szükséges energiát az anya súlytöbbletéböl fedezi.
Ami Magyaroroszágon gyakori, hogy egy nö terhesség alatt 20-30 kg-t hizik, sehol máshol nem elfogadott, ha túllépi a kismama a normális (max. 15 kg) mértéket, akkor kórházba fektetik és megfelelö diétára fogják, hogy ne hizzon el, mert az a gyereknek sem egészséges.
Nekem az elsö két terhességemnél 9 kg jött fel, ezt a szüléssel le is adtam. A harmadik ikerterhesség volt, ekkor 12 kg-val lettem nehezebb, de itt is a szüléssel el is tünt.
Ezeket az "átlagsúlyokat" biztos nem terhes anyák találták ki.... Gyanítom, hogy a férfi nőgyógyászok statisztikája... Most őszintén, itt Magyarországon Ti is tudjátok milyenek az ilyen "statisztikák"?! Megy egy alkoholista pár ezer forintért, és alapból kitölt 10-20at maga, 10et béla, 10 józsi..oszt kész:)))
Egy magyar nő átlagosan átlag súllyal. 15-20kg-ot hízik terhessége alatt.
Azok híznak nagy általánosságban 6-9kgt, (persze van szerencsés is, vagy sportos) akik vagy 80-90 kg-től kezdik a terhességüket, s általában ezek a hölgyek verik a mellüket, hogy "csak ennyit híztam.
Közben 90-100kg-osan megy szülni, míg a másik ki hízott 20kgt megy 75kgosan...azért NEM MINDEGY.
23hkm
Látom fáj az igazság, ezért vagyok lepontozva:) ez nem rám nézve vicces, el lehet hinni:))))
23hkm
"Ezeket az "átlagsúlyokat" biztos nem terhes anyák találták ki.... Gyanítom, hogy a férfi nőgyógyászok statisztikája... Most őszintén, itt Magyarországon Ti is tudjátok milyenek az ilyen "statisztikák"?! Megy egy alkoholista pár ezer forintért, és alapból kitölt 10-20at maga, 10et béla, 10 józsi..oszt kész:)))"
Az "átlagsúlyokat NEM a terhes nök találták ki szerencsére, mert - ahogy te is - ök megmagyarázzák, hogy teljesen normális a 15-20-25 kg hizás.
Ezeket az értékeket orvosok sok tizezres viszgálatból levont tapasztalat alapján állapitották meg és nem MO-i statisztikák, hanem nemzetközi (Eurázsia, Amerika) tudósok.
"Egy magyar nő átlagosan átlag súllyal. 15-20kg-ot hízik terhessége alatt.
Azok híznak nagy általánosságban 6-9kgt, (persze van szerencsés is, vagy sportos) akik vagy 80-90 kg-től kezdik a terhességüket, s általában ezek a hölgyek verik a mellüket, hogy "csak ennyit híztam."
A magyar nö "átlagos súllyal" már eleve elhízott, és a terhesség alatt meg duplán eszik, mert "ezt igy kell" a szomszéd Kati néni szerint.
Akik 8-12 kg-ot hiznak, azok NEM 80-90 kg-ol indulnak általában, hanem éppen a NORMÁLIS max. 60 kg körüli súlyról, ugyanis ÖK azok, akik nem zabálnak a terhesség alatt, hanem odafigyelnek arra, hogy mit és mennyit esznek.
"Közben 90-100kg-osan megy szülni, míg a másik ki hízott 20kgt megy 75kgosan...azért NEM MINDEGY. "
Aki 90-100 kg-osan megy szülni, az garantáltan túl kövér, és a terhesség alatt is túl sokat hízott.
Szülni 70-75-os súllyal a normális egy átlagos nö esetében. Aki ennyivel esik teherbe, annak semennyi plusz súlyra sincs szüksége a szülésig.
Mellesleg én 50 kg körüli súllyal estem teherbe 4 -szer is, 58-62 közötti súllyal mentem szülni és - érdekes - a szüléssel le is ment a többlet.
Ezen kivül minden fejlett országban képesek a nök, akik normál súly mellett (60-65) esnek teherbe, max 10 kg körüli súlytöbblettel egészséges gyerekeket szülni, csak MO-on tartják elfogadottnak a 20 kg feletti hizást.
Természetesen ha valaki vizesedik, az kicsit más, de akkor is megfelelö életmóddal, táplákozással orvosi segitséggel lehet ellene tenni, ezt ilyenkor sem szabad elfogani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!