Mindenképpen meghízok mégjobban?
Lehet, hogy semennyire.
Általában aki eleve túlsúlyosabb, nem gyarapodik annyit.
Rajtam is volt felesleg, a 41. hétre összesen 8 kg jött rám, ebből semmi zsír, ez csak a baba, magzatvíz+ a többi terhességgel járó dolog volt (méhlepény, megnövekedett vérmennyiség stb).
Le is ment mind rólam szüléskor, pedig elhiheted, nem diétáztam, sőt, az utolsó 2 hónapban ölni tudtam volna minden nap édességért.
Viszont sajnos a szoptatás alatt visszajött pont 8 kg, na ez már mind zsír :(
már-már veszélyességig szigorú és életveszélyes diétával csinálják...
"oda leghet figyelni", de nem szabad betegesen
Azt nem tudom, hogy mennyi voltam, amikor teherbe estem, de a 10. hét környékén, mikor elkezdtem védőnőhöz járni 87 kg voltam a szokásos ruhás-cipős méretkezéssel. A 6. héttől a 14 hétig szinte csak őszibarackon éltem, mert másra rá sem bírtam nézni, a reggeli rosszullét nálam egész nap tartott. Ez szépen megalapozta a súlytartásomat. 39+6 héten szültem, aznap 91 kg voltam, ami azt jelenti, hogy összesen 4 kg-ot szedtem fel, mindezt úgy, hogy maga a kislányom 4200 g volt bennem. Azt mondják, hogy a baba súlyának függvényében 8-10 kg az a súly, ami a szüléssel lejön, a magzatvíz, placenta meg egyebek miatt. Szóval én fogytam a terhességem alatt, pedig én is nagyon paráztam, hogy majd megszülők és 100 kilós maradok.
Egyébként semmire sem figyeltem, a 14 hétig persze nem sok minden maradt bennem, de utána már mindent megettem, amit megkívántam, csokit, bármit, mégis csak az utolsó 2 hónapban jött rám az a 4 kg, addig tartottam azt a kezdő 87 kg-ot. Azt tudni kell, hogy amikor már nagy a baba, akkor már sokkal kisebb a hely a gyomornak, tehát sokkal kevesebbet bírtam enni, mint előtte, valószínűleg ezért alakult így a súlyom....
Úgyhogy előre ne félj a dologtól, lehet, hogy még jól is jössz ki a dologból, mint én!
én is túlsúllyal kezdtem nem kevéssel
mikor szülés után hazajöttem ugyanannyi voltam mint előtte
talán hat-nyolc kilót híztam közben, 4,5 kg volt a lányom
Csak rajtad múlik, ha végigzabálod a 9 hónapot, bizony lehet 110-120 kg is. És az mindenkire veszélyes.
Életmódváltás, odafigyelés, stb.
Én egész terhesség alatt 3 kg-t híztam, tehát fogytam 10 kilót mire megszületett a gyerekem. Nem divatból, diétáznom kellett, mert előjött egy betegségem.
A fiam egészséges volt, ez nem is volt kérdés, azért annyit ehettem, hogy ő megkapjon mindent .
Majdnem 4 kgval született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!