Most akkor mire alapozzak, hogy kiderüljön, hogy hányadik hétben vagyok?
Nalam is igy volt. Eleg sokaig +2-3 hetes volt a lanyom. Aztan, ahogy elmult az egyutt fejlodesi korszak (elso 15 hetig a magzatok fejlodese azonos), az uh eredmenyek alapjan pontositottak a szules varhato idejet.
Vegul jul.11-re irtak ki, de papiron 40+5 napra szuletett a lanyom.
Meretei szerint viszont "csak" 38+1 napos terhessegem volt.
Egeszegesen szuletett, csak azert szerintem a vizsgalatok miqtt nem mndegy, hogy vegul hanyadik hetet is taposom.
Most pl. 6 hetes terhes vagyok papiron, de a kesoi foganas miatt (szinten, mint a lanyomnal) 2 het "csuszasban vagyok".
Ha "idore szul" valaki akkor persze ezek lenyegtelen idok, de egy 28-30 hetes szulesnel nagyon sokat szqmitanak
Mivel hosszabbak a ciklusaid valószinüleg nem annyi hetes vagy mint ahogy egy 28 napos ciklusnál számolják. De akkor sem 2-3 heteket kell ugrálni. Max 1-2.
Vannak esetek amikor nem reális az utolsó menzesz időpontja. Ismerek tbb nőt akinek igy volt. Az egyiket riogatták az elején hogy ez a terhesség nem fejlődik rendesen, ö hiába mondta hogy de ne akkor volt peteérése. Természetesen nem volt gond de pár hétig aggódhatott. Egy másik barátnőmnek meg a teherbeesés elött 2 hónappal nem volt menstruációja. Valószinüleg ciszta lehetett a háttérben. Neki szeptember elején derült ki hogy babás de junis közepé volt utolsó mensije. Neki végig méret alapján tippeltek. Végülis 2 héttel elöbb jött a fia mint amit tippeltek, de 4kg fölött, igy akár az is lehet hogy picit túl is hordta.
Szerintem ez a pár nap 1 hét ami nálad van nem oszt nem szoroz. A vége felé úgyis talán jobban látják hogy alakulnak a dolgok igy tippelni is könnyebb. Most csak élvezd a babavárást.
Nekem szeptember 15 volt az utolsó menzeszem, de a doki az első ultrahang után átírta szeptember 20-ra. A kiskönyvemben oda-vissza javítgatták, mire mindenki megértette, hogy a hosszabb ciklusom és a baba mérete miatt ez a reális. Azóta ehhez számolunk. Így mentem a 12 hetes uh-ra is, AFP-re is és mindenre.
Ha két hetes eltérések vannak nálad, akkor szerintem az ultrahangos méretekhez tartsátok magatokat, amit az orvos határozott meg. A 12 hetesen pedig ne aggódj, betöltött 14 hétig meg tudják nézni.
Köszi szépen a válaszokat :)
Hát igen, ehhez a dokihoz azért többet tuti nem megyek.. A laboreredményemet is itthon átnéztem, és a vizeletben bacit és nitritet találtak, ezt meg sem nézte, nem is mondott rá semmit. Igazi lelkiismeretes doki. Meg nekem mondjuk még mindig magas, hogy minek írnak át ilyet a kiskönyvben, nekik ettől miért jobb? :D Eddig simán sztk-ba jártam, de arra gondoltam, hogy erre az UH-ra inkább összegyűjtöm a pénzt és elmegyek magándokihoz. Tudtok esetleg segíteni hogy ez hogy megy ilyenkor? Kérek időpontot, odamegyek hozzá és ennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!