Van itt vki aki az utolsó pillanatban is vacilált a nevek között?
37 hetes terhes vagyok és kb 2 hónapja mindennapos gondolat nálam, h mi legyen a lányom neve. Külföldön élünk, ha csak magyar nevet adhatnék magyaros leirással nem lenne probléma. De igy hogy itt ne legyen állandó betüzési meg kiejtési gondjaink nem tudom milyen nevet adjak. Külföldies hangzású nevek idegenek nekem pedig vannak szépek. A másik probléma, hogy a férjem válogatós és ráadásul az izlése is érdekes... pl. Patricia. Nekem túl puccos név... Anna, Hanna nevektől meg rosszul vagyok... az Magy.o-n is gyakori meg itt Németo-ban is.
Tömegnevet sem szeretnék adni. Tippek?
Nektek is ilyen fejfájást okozott a névválasztás??? Én azt hittem, h egyszerübb lesz...
Én még vajúdás alatt sem tudtam pontosan, végül Orsolya lett. De az apukáját kérdezték meg először, nem engem.
Ha külföldön éltek, ilyesmi neveken gondolkodnék mint pl: Vivien, Tamara ilyesmi, mert egyértelmű.
Nálunk ugyanez volt a helyzet, szintén külföldön. 38 hetesen még mindig vaciláltam, 39 hetesen találtuk meg a tökéletes nevet, a Léna mellett voksoltunk.
Most a második lánykával vagyok terhes, 30 hetesen még csak tippem van, de nem mondanám 100%-ra..
Aranyosak vagytok!
Úgy látom nem csak én csinálok ebből ekkora ügyet :)Lehet hogy velem van a baj...túl válogatós vagyok. A másik problémám meg hogy neveket emberekhez kötök akiket ismerek/ismertem. Meg hogy már a családban van ilyen nevü stb. Nálatok ezek nem problémák? :)
Hát nehéz ügy, én is gondban lennék, mert nekem is a magyar nevek tetszenek.
Gondoltam a Virág-ra, de német nyelvterületen az sem nyerő.
Tippek:
Melinda/Linda, Dalma, Alma, Imola, Lívia, Lídia, Kála, Pálma, Zita, Rita.
De a Helga, Edina, Erika, Edit is jó lehet.
Nálunk a 2 lány neve már megvolt korábban, viszont a fiam nevét csak a szülés előtti napon este döntöttük el a kórházban, mivel tobb név volt esélyes.
Megnéztem a német "Top" névlistát, nekem ezek tetszenek (ami szerintem Mo-on sem túl idegen hangzású), de azért nem is tömegnevek: Anett, Diana, Julia, Karolin, Lena, Martina, Petra. Amit nem találtam a listán, de német /germán nevek, és szerintem szépek: Gerda, Gréta, Helga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!