Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt vki aki az utolsó...

Van itt vki aki az utolsó pillanatban is vacilált a nevek között?

Figyelt kérdés

37 hetes terhes vagyok és kb 2 hónapja mindennapos gondolat nálam, h mi legyen a lányom neve. Külföldön élünk, ha csak magyar nevet adhatnék magyaros leirással nem lenne probléma. De igy hogy itt ne legyen állandó betüzési meg kiejtési gondjaink nem tudom milyen nevet adjak. Külföldies hangzású nevek idegenek nekem pedig vannak szépek. A másik probléma, hogy a férjem válogatós és ráadásul az izlése is érdekes... pl. Patricia. Nekem túl puccos név... Anna, Hanna nevektől meg rosszul vagyok... az Magy.o-n is gyakori meg itt Németo-ban is.

Tömegnevet sem szeretnék adni. Tippek?

Nektek is ilyen fejfájást okozott a névválasztás??? Én azt hittem, h egyszerübb lesz...

2013. máj. 29. 10:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen... meg is bántam, de már mindegy. Hirtelen amik eszembe jutottak és tudom, hogy több országban is létező nevek - függetlenül hogy tetszik vagy nem: Emma, Andrea, Petra, Mária, Katalin, Laura, Rebeka, Klaudia.
2013. máj. 29. 10:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Én még vajúdás alatt sem tudtam pontosan, végül Orsolya lett. De az apukáját kérdezték meg először, nem engem.

Ha külföldön éltek, ilyesmi neveken gondolkodnék mint pl: Vivien, Tamara ilyesmi, mert egyértelmű.

2013. máj. 29. 11:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is 37 hetes vagyok és szintén külföldről. Még nem tudom mi lesz a kislányunk neve
2013. máj. 29. 12:09
 4/11 anonim ***** válasza:
Szia Én is 37 hetes vagyok és én is külföldről! Nekünk meg van a név! Nálunk is kislány mi Zoénak neveztük el :) Régóta imádtam ezt a nevet és ahol mi élünk itt is van ez a név nem is túl sűrű és szerencsére ugyan így írják ( de Zoinak ejtik de az annyira nem izgat! )és hozzá teszem mákunk van mert nagyon ritka az ékezetes szó nálunk pláne a név) Német országban nem tudom ezek vannak e de nálunk (hollandiába)ami van magyarban is meg itt is ( oké egy kettőt kicsit másképp írnak de ugyan úgy ejtenek mint mi ) Cynthia, Yennifer,Zoé,Zoi, Paulina,Eva,Laura ezek amik eszembe jutottak de még ha valami lesz írok!
2013. máj. 29. 12:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Elizabeth, De van simán itt Liza is,Lili úgy tudom az van Németben is de nem vagyok benne biztos. Utolsó voltam
2013. máj. 29. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez volt a helyzet, szintén külföldön. 38 hetesen még mindig vaciláltam, 39 hetesen találtuk meg a tökéletes nevet, a Léna mellett voksoltunk.

Most a második lánykával vagyok terhes, 30 hetesen még csak tippem van, de nem mondanám 100%-ra..

2013. máj. 29. 13:23
 7/11 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok!

Úgy látom nem csak én csinálok ebből ekkora ügyet :)Lehet hogy velem van a baj...túl válogatós vagyok. A másik problémám meg hogy neveket emberekhez kötök akiket ismerek/ismertem. Meg hogy már a családban van ilyen nevü stb. Nálatok ezek nem problémák? :)

2013. máj. 29. 13:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát nehéz ügy, én is gondban lennék, mert nekem is a magyar nevek tetszenek.

Gondoltam a Virág-ra, de német nyelvterületen az sem nyerő.

Tippek:

Melinda/Linda, Dalma, Alma, Imola, Lívia, Lídia, Kála, Pálma, Zita, Rita.

De a Helga, Edina, Erika, Edit is jó lehet.

2013. máj. 29. 13:50
 9/11 anonim ***** válasza:
ohh igen nálunk a fiú nevek okoztak problémát ami nekem nagyon tetszett páromnak nem vagy ami nekem is és neki is tetszett azzal az volt a baj ,hogy eszünkbe jutott valaki,vagy nekem az exem vagy valami ismerős 2 név meg ami nagyon jó lett volna a párom testvéreit hívják így... szóval nekünk a fiú név nagy dilemma volt de utána kiderült ,hogy lányunk lesz az meg egyértelmű volt! :)
2013. máj. 29. 14:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a 2 lány neve már megvolt korábban, viszont a fiam nevét csak a szülés előtti napon este döntöttük el a kórházban, mivel tobb név volt esélyes.

Megnéztem a német "Top" névlistát, nekem ezek tetszenek (ami szerintem Mo-on sem túl idegen hangzású), de azért nem is tömegnevek: Anett, Diana, Julia, Karolin, Lena, Martina, Petra. Amit nem találtam a listán, de német /germán nevek, és szerintem szépek: Gerda, Gréta, Helga.

2013. máj. 30. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!