Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik hétig halogattátok...

Hányadik hétig halogattátok azokat a dolgokat amiket a legjobb lenne csak az utolsó pillanatban megcsinálni?

Figyelt kérdés

Ilyen nálam pl a hajfestés (nem hiszem, hogy az újszülött mellett egy darabig ilyesmivel szeretnék foglalkozni)

Vagy mondjuk a kanapé huzat foltkezelése és kimosása.

2013. ápr. 14. 13:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%

Havonta festettem a hajam, szülés után is!

2 órára mindig volt valaki aki vigyázott a picire.

Takarítás meg folyamatosan ment, ha valami koszos lett, nem halogattam hónapokig a kitakarítását!

2013. ápr. 14. 13:23
 2/11 A kérdező kommentje:

Na jól le....tél látatlanban is...

Képzeld, én is havonta festem a hajamat, de nekem nem mindegy, hogy a festés mondjuk pont a 40. hétre jönne ki vagy a 38.-ra...

A kanapét meg nem takarítja szerintem havonta az ember, ez az éves nagytakarításokhoz tartozik. Nem is egyszerű levenni a huzatot, meg nem is tenne jót neki havonta mosni! Viszont szeretném, ha a lehető legfrissebb lenne mire megszületik a kicsi.

De köszi a kioktatást, biztosan szuper anyuka leszel, vagy már vagy is!

2013. ápr. 14. 13:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Huh, kerdezo, kicsit ingerult vagy.... Nyugodj le eloszor is.

Masodszor meg ha havonta fested a hajad, akkor nem ertem mi a kerdes. ha megszulsz is meg lehet oldani, nem tart az evekig. A kanape huzat, meg ha foltos, akkor idoszeru kimosni, a gyerek erkezesetol fuggetlenul is.

Pontosan mi lenne a kerdesed?

2013. ápr. 14. 13:39
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdésem, hogy ti ezt a 2 dolgot mikor csináljátok, hanem, hogy mi az a dolog amit az utolsó pillanatig halogattatok és mikor volt az utolsó pillanat? Én csak leírtam 2 példát...

Amúgy igen, van 1 folt a kanapén, de ha most kimosom, akkor 3 hét múlva már nem lesz olyan friss. 1 hétig meg el lehet lenni foltos kanapéval is, hiszen nem kakifolt van rajta vagy ilyesmi!

A hajfestés meg éppen aktuális nálam, de kb 1 hétig még el lehet húzni. Kisebb gondom is nagyobb lesz annál, minthogy szülés után befessem...

Remélem most már érthető voltam!

2013. ápr. 14. 14:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Na de akkor mondok egy másik páldát. Kiságy elkészítése. Ugye ezt sem akarja ez ember hetekkel szülés előtt megcsinálni (fejvédő, lepedő, baldahin stb), mert szeretné, ha minél tisztább és frissebb lenne.
2013. ápr. 14. 14:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem halogattam semmit, mindent akkor csinaltam, amikor kellett, marmint amire epp szukseg volt.
2013. ápr. 14. 14:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Na, most leragadtunk a hajfestésnél, meg a kanapéhuzat tisztításnál. Pedig ezek csak példák voltak. :-)

Saját példámból kiindulva, a 36. hét utánra már ne hagyj olyan dolgot, ami megterhelő lenne. Az utolsó hónapban, már van hogy felkelni sem könnyű és jó érzés, nemhogy takarítani, nagybevásárolni, stb...

Én a kiságy összeszerelését, babaszoba berendezését halogattam, majd ráérünk arra a 38. héten is, úgysem szülök meg olyan hamar. (Persze ott volt már minden, dobozokban, zacskókban. A ruhák a mi szekrényünkben, vasalva, hajtogatva.) Aztán 36+1 napra kibújt a kisfiam. Apa meg egyedül szerelhette össze a kiságyat, pelenkázót, rendezhette a babaszobát. Lemaradtam róla :-)

2013. ápr. 14. 14:05
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak! Végre egy normális válasz :)
2013. ápr. 14. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 37 hetes. A 36.- nál már nagyon féltem nehogy kibújjon a pici. Így a babaszoba kész lett, de még vannak ruhák amit kapni fogunk azt is ki kell mosnom. Örülnék neki ha már itt lennének. Tegnap vágattam le a hajam mert én egy kis faluban szoktam vágatni 60 km-re a lakóhelyünktől így a 37. hét volt az utolsó amikor ezt be mertem vállalni. A kanapét én is tisztítottam de már kb. a 34. héten megcsináltam + az ablakpucolást is. A kiságy össze van szerelve de ugye a lepedőt nem húztam fel sem a pelust a fejéhez nem készítettem oda. Azt majd apa amíg a kórházban leszünk. Még a gyerekorvossal való találkozás van vissza a héten. Tehát nálam a 37. hét vége a határ. A 38.-ra már semmit nem szeretnék hagyni.
2013. ápr. 14. 17:39
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi neked is!

Én a 37. hétre fejeztem be a nagytakarítást. A hálónkat hagytam utoljára mert az elején velünk lesz a pici.

Még nekünk is csorognak befelé a babaruhák, de annyira már nem fontos, hogy ki legyenek mosva, mert van már bőven belőlük.

2013. ápr. 14. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!