Hányadik hétig halogattátok azokat a dolgokat amiket a legjobb lenne csak az utolsó pillanatban megcsinálni?
Ilyen nálam pl a hajfestés (nem hiszem, hogy az újszülött mellett egy darabig ilyesmivel szeretnék foglalkozni)
Vagy mondjuk a kanapé huzat foltkezelése és kimosása.
Havonta festettem a hajam, szülés után is!
2 órára mindig volt valaki aki vigyázott a picire.
Takarítás meg folyamatosan ment, ha valami koszos lett, nem halogattam hónapokig a kitakarítását!
Na jól le....tél látatlanban is...
Képzeld, én is havonta festem a hajamat, de nekem nem mindegy, hogy a festés mondjuk pont a 40. hétre jönne ki vagy a 38.-ra...
A kanapét meg nem takarítja szerintem havonta az ember, ez az éves nagytakarításokhoz tartozik. Nem is egyszerű levenni a huzatot, meg nem is tenne jót neki havonta mosni! Viszont szeretném, ha a lehető legfrissebb lenne mire megszületik a kicsi.
De köszi a kioktatást, biztosan szuper anyuka leszel, vagy már vagy is!
Huh, kerdezo, kicsit ingerult vagy.... Nyugodj le eloszor is.
Masodszor meg ha havonta fested a hajad, akkor nem ertem mi a kerdes. ha megszulsz is meg lehet oldani, nem tart az evekig. A kanape huzat, meg ha foltos, akkor idoszeru kimosni, a gyerek erkezesetol fuggetlenul is.
Pontosan mi lenne a kerdesed?
Nem az volt a kérdésem, hogy ti ezt a 2 dolgot mikor csináljátok, hanem, hogy mi az a dolog amit az utolsó pillanatig halogattatok és mikor volt az utolsó pillanat? Én csak leírtam 2 példát...
Amúgy igen, van 1 folt a kanapén, de ha most kimosom, akkor 3 hét múlva már nem lesz olyan friss. 1 hétig meg el lehet lenni foltos kanapéval is, hiszen nem kakifolt van rajta vagy ilyesmi!
A hajfestés meg éppen aktuális nálam, de kb 1 hétig még el lehet húzni. Kisebb gondom is nagyobb lesz annál, minthogy szülés után befessem...
Remélem most már érthető voltam!
Na, most leragadtunk a hajfestésnél, meg a kanapéhuzat tisztításnál. Pedig ezek csak példák voltak. :-)
Saját példámból kiindulva, a 36. hét utánra már ne hagyj olyan dolgot, ami megterhelő lenne. Az utolsó hónapban, már van hogy felkelni sem könnyű és jó érzés, nemhogy takarítani, nagybevásárolni, stb...
Én a kiságy összeszerelését, babaszoba berendezését halogattam, majd ráérünk arra a 38. héten is, úgysem szülök meg olyan hamar. (Persze ott volt már minden, dobozokban, zacskókban. A ruhák a mi szekrényünkben, vasalva, hajtogatva.) Aztán 36+1 napra kibújt a kisfiam. Apa meg egyedül szerelhette össze a kiságyat, pelenkázót, rendezhette a babaszobát. Lemaradtam róla :-)
Köszi neked is!
Én a 37. hétre fejeztem be a nagytakarítást. A hálónkat hagytam utoljára mert az elején velünk lesz a pici.
Még nekünk is csorognak befelé a babaruhák, de annyira már nem fontos, hogy ki legyenek mosva, mert van már bőven belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!