Ma már sokadik ismerősöm kérdezte, elkezdtem-e edzeni a mellbimbóimat a szoptatásra?
Teljesen felesleged 'edzeni'. Úgyis a szülés után derül ki, hogy mennyire bírja a bimbód a strapát. Nálam kiderült, hogy semennyire. Sebes volt, vérzett, fájt, egy hétig hozzá sem lehetett érni. Három hét kínszenvedés után jutottunk oda, hogy már nem fájt a szoptatás, egyébként szakadt a víz rólam (decemberben).
A szobatársaim meg csak úgy lazán cicire csapták a gyereküket, akik vígan ettek. De ezt előre nem lehet tudni. Ráadásul szerintem én hiába edzettem volna, akkor is így jártam volna, ugyanis belülről fáj a dolog, nem a külseje.. ok, ott sebesedik ki, de belülről szokott gond lenni .
nem szabad, hacsak nem akarsz idő előtt megszülni!
a mellbimbó dörzsölése a szülés megindítására házi praktika - nekem 40+3 naposan ettől fél nap alatt beindult a szülés (következő nap kellett volna indításra befeküdnöm a kórházba, úgyhogy szerettem volna, ha beindul "magától", nem kell oxitocin - hát nem is kellett, még aznap éjjel megszültem :)
Vegyél pl Aventes mellbimbó krémet, amit nem baj, ha lenyal a baba. Nagyon jól tud esni, ha kisebesedett a mellbimbód. Sajna én is így jártam és felvettem a bimbóvédőt, amit csak 3hónap után sikerült letenni.
Ki kell tartani, fájni fog, de csak néhány napig.
Ne félj a szoptatástól!A világ legszebb dolga (szerintem).Pozítívan állj hozzá,hogy igen is te fogod szoptatni a babádat!
Amúgy tényleg nem szabad "edzeni" a melleket.
És ha megtanulod jól mellre tenni a babádat,aminak az a lényege,hogy az egész bimbóudvart be kell kapnia a picurnak akkor nem fog fájni.Illetve érzékeny lesz,de nem lesz sebes stb..
Én amikor az elsőt szültem,baromira fájt az első 1-2 hétben a szoptatás valószínűleg a rossz mellre tétel miatt.A másodiknál már semmi gond nem volt az érzékenységet leszámítva!Sok sikert kívánok!És bízzál az ösztöneidben!
Abszolút hasznos!!!! Sok anyuka(többször szült) ismerősöm tanácsolta, előtte egy hónappal elkezded edzeni a bimbókat és sokkal kellemesebb élmény lesz a szoptatás, nem fog kisebesedni. Viszont nem szabad nyomkodni a bimbót, főleg ha már van előtejed. Dörzsölgesd törölközővel. Ne aggódj, nem indul be a szülés.
32km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!