Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bringa mennyire megengedett a...

Bringa mennyire megengedett a terhesseg elso idejeben?

Figyelt kérdés

Ma bringaval menten egyik helyrol a masikra. Mogottem a 2 eves lanyom ult, nem kis sullyal. Kb.11-12 kilo.

Nem mentem gyorsan, de lassan se. Levegot viszont sznt alig kaptam. Tobbszor megkellett allnom inni es par percig pihenni.

Nem erzem rosszul magam, csak kelloen faradtnak.

Tudom, hogy az elso honapokban tilos nehezet emelni, stb. De a buszra szallaskor is "cipelem" a lanyomat.

Az orvosom 2 het mulva nez meg uh-n, mivel meg fiatal a terhesseg.

Viszont nem szeretnem a babat elvesziteni !!!

2013. máj. 24. 11:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Uh én a másodikat ennyire nem paráztam túl.

Bicajozni lehet akár az utolsó napokig is, föleg ha az ember elötte bicajozott folyamtosan.

Hogy elfáradtál kellöen az nem a terhesség miatt van, hanem mert nem vagy edzésben.

Lányom 10 kilós volt mikor terhes voltam a tesóval, és volt hogy futnom kellett vele a kezembe, kb 1 km-t a buszhoz, meg ilyenek. Èn nem paráztam túl a másodikat, mert edzésben voltam az elsötöl.

2013. máj. 24. 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Én sokat tekertem az első 3 hónapban (később a pocak miatt nem, féltem hogy beütöm a kormányba). Úgy tudom, hogy csak annyit szabad/biztonságos mozogni, amíg nem kapkodod a levegőt. Ha már kapkodni kell, akkor oxigénhiány van a szervezetedben, ezért is szuszogsz többet. És hát a baba sem kap elég O2-t így. Én hanyagolnám a bringázást a helyedben ha alig kapsz levegőt. De legbiztosabb ha megkérdezed az orvost.
2013. máj. 24. 11:53
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem parazom tul, de az elso terhessegemet vegig fekudtem veszelyeztett terhesen a szivem miatt.

Most a doki azt mondta a terheleses ekg-ra, hogy mindenrendben.

Ezert "parazom tul", mivel vegre mozoghatok es nem kell az agyban fekudnom.

Visont nem tudom, hogy ez a.fajta mozgas mennyire tesz jot a magzatnak.

2013. máj. 24. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Én első babás vagyok és kezdettől fogva bicajozok nem kis távot meg ha azt nézem km-eket sétálok a városba.Mindenki azzal jön,h nem szabad bicajozni,de nem sokat "foglalkozok" vele.30khm
2013. máj. 24. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:

én rendszeresen bringáztam terhesség előtt, de mihelyst megtudtam, hogy babát várok, egyszer sem ültem fel. már volt egy vetélésem, s nem kockáztatom meg, hogy esetleg megerőltetem magam pl. felüljáróra, hídra tekerés közben, és elkezdek vérezni.

sétálok sokat, ezzel váltottam ki a bicajozást.

mindenki maga érzi és a saját felelőssége, hogy mit vállal be.

24 hkm

2013. máj. 24. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!