Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, titeket is zavarnak...

Kismamák, titeket is zavarnak az emberek megjegyzései?

Figyelt kérdés

Mindig is vékonyka voltam. A terhesség előtt azért volt rajtam a szokásoshoz képest 4-5 kiló felesleg. Most a 6. hónapban járok és már 10 kilót felszedtem. Magas vagyok, ezért arányosan eloszlik (szerintem egyáltalán nem vészes), de persze az arcom pufibb, a combom is elég zsíros lett, rakódik mindenhová egy kis felesleg, mert a szervezetem ugye raktároz. Én elfogadtam ezt a helyzetet, hiszen kisbabát várok, és reménykedem, ill. azon leszek, h szülés után sikerüljön visszanyerni eredeti alakom. De mások, (ismerősök, rokonok) megjegyzik, h jajj hogy kerekedek, meg mennyit híztam már? És jajj milyen "nőies" lett az alakom, meg, hogy ekkora kufferom sosem volt... Most ezt komolyan mért kell???? Igen sosem voltam ekkora, de sosem voltam állapotos sem egy 6 hónapos bébivel... Ez engem nagyon zavar, elrontják az örömöm ezekkel a beszólogatásokkal. A férjemnek tetszem, azt mondja csodás kismama vagyok és ne törődjek senkivel. De akkor is rosszul esik. :(

Ti is találkoztok az efféle viselkedéssel? Az emberek nem fogják fel, hogy egy kismama vagyok és azért hízok? Ezt mért kell megjegyezni nekem úton útfélen???? Nem értem...

2013. máj. 23. 12:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Lehet tényleg nem rossz indulatból mondják,legalábbis nem mindenki.Én már ilyesmivel nem foglalkozok,egy időben nagyon zavart hogy 12 kilót híztam és nem jön rám semmi gönc,de már így a 32. hétben nem érdekel,mert a párom így is imád és tetszem neki és szülés után úgy is lemegy egy része.Tükörbe nézek zavar hogy híztam,de sokan megdicsérnek hogy nagyon szép kismama vagyok,nem torzultam el,mint néhány anyuka sajnos.Szerintem az a lényeg hogy a baba és az anya is egészséges legyen,többi nem számít.Jó babavárást mindenkinek!
2013. máj. 23. 13:04
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha te jól érzed magad a bőrödben akkor az a lényeg. Ne is foglakoz senkivel sem. Ilyenkor az a lényeg, hogy te is és a bab is jól érezzétek magatokat.

Viszont egy tippet adnék. Próbáld meg lazábban vennin a dolgokat és megtanulni, mi az ami fontos számodra és mi hülyeség, mert ha megszületik a baba akkor ugyan úgy lesznek "kedves" beszólások is amik sokkal jobban megtudják viselni az embert.

Csini vagy ne is foglakoz senkivel sem. :)

2013. máj. 23. 13:35
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztató hozzászólásokat! :) Igen, túl sokat foglalkozom mások véleményével. Az a baj, hogy mások meg velem foglalkoznak túl sokat :D És igen,most, hogy jön a baba, én vagyok biztos a porondon...
2013. máj. 23. 13:45
 14/17 anonim ***** válasza:

1 éves volt a Kisfiam amikor találkoztunk egy régi szomszéddal, (velem volt a fiam is) akivel akkor 4-5 éve már nem találkoztunk mert másik városba költöztünk.... Szitu:

-én: Csókolom (mert idősebb hölgy)

-volt szomszéd: Háhá de meg híztál, szia! :O

-én: Igazán köszönöm, remélem jól vannak, viszont látásra!

Nem húztam fel magam rajta (egyébként igaza volt, ahhoz képest, amilyen rég találkoztunk) akkor még fiatalabb is voltam, no meg Kisfiunk a kanyarba sem :).

Csak hát na azért pofátlan volt....

Nem tudom, hogy mennyire vette volna fel ha könyökből odamondom amit szerettem volna csak benyeltem, hogy maga meg nem fiatalodik!

Másik anyám barátnője: (ez most volt, hogy jön a tesó, viszont most csak + 4 kilónál tartok, a pocakom nagy)

Szia, hogy te milyen kövér vagy! Mosolyog és mutat saját maga hasára.... Mondom kövééééér???? Igen a hasad! Na jó fej volt és kitudta magát fejezni....

2013. máj. 23. 14:09
 15/17 A kérdező kommentje:

Pont ezeket utálom... Most nekem is megjegyzést kéne tennem minden régi ismerősömre, akit meglátok? Mert azóta hízott vagy fogyott?? Az emberek nem tudnak viselkedni de komolyan.

Vagy nem tom miért ez a közlési kényszer...

Pl. ismerősöm, ennyit írt nekem üzenetben facebookon.

"Milyen nőiesek lettek a vonalaid."

Úgy látszik mindenképp közölnie kellett ezt velem... Mert csupán ez volt a levélben... pffff...nem értem én ezt...

2013. máj. 23. 14:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha meg a külsőddel foglalkoznál folyton, állandóan tornáznál és 5 kilót híztál volna csak, akkor meg azért menne a beszólás :)
2013. máj. 23. 16:26
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező én már szóltam a kérdésedhez nem tudom hanyadik a válaszom.

De ne is foglalkozz másokkal érezd jól magad nagyon a bőrödben. Én 28 hetesen +5kg-nál tartok. Sokat mozgok és tornázok is és mindenki azt mondja, hogy nem jó mert kettő helyett eszem. Nem foglalkozom vele mert tudom, hogy mindent eszem. Ma buktát és gulyásleves lesz az ebédem. Most szerencsém van.

De tényleg próbálj lazítani, mert ha meg lesz a babád akkor jönnek az okos tanácsok, hogy hogyan kellene nevelni a gyerekedet és nem csak a család hanem minden féle vadidegen is megfogja tenni. Volt olyan a full rózsaszínbe öltöztetett lányomra megkérdezték Kisfiú?

Na engem ez akasztott ki de nagyon.

Lazíts kicsit és érezd jól magad a bőrödben mert csak ez számít.

28 hetes kismama és egy két éves kislány anyukája

2013. máj. 24. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!