Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik sportos kismamak/ voltak!...

Akik sportos kismamak/ voltak! Titeket riogattak azzal, hogy ne csinaljatok, mert a koldokzsinor a pici nyakara tekeredik?

Figyelt kérdés
Lightos zumbara jarok, kontrollalom a pulzusomat, inkabb tancolok, ahol ugralni kene ott lepesekkel imitalom. Az ismeroseim huhognak. 17 hkm vagyok, most kezdtem ujra a mozgast, de varandossag elott sokat sportoltam. Mit gondoltok?
2013. máj. 23. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A babáknak van egy olyan reflexe, hogy a köldökzsinórt - mikor már van kezük - leakasztják magukról. A várandósság legvégén nem tudják már ezt megtenni, hiszen túl szűk a hely hozzá, de ez teljes marhaság, hogy attól tekeredne rá, hogy mozogsz. Mozogj nyugodtan, azzal teszed a legjobbat a babának. Nem lesznek mozgászavarai, időben el fog kezdeni forogni, kúszni, mászni stb. mert az idegrendszere már ebben a korai szakaszban megszokja a különböző testhelyzeteket, mozgást, ingereket. Ha nincs probléma, és teljes mozgástilalom, akkor nyugodtan csinálhatod, amit bírsz, ami kellemes. Haspréselő gyakorlatokat értelemszerűen nem. Főleg ha eddig is sportoltál, semmi okod rá, hogy abbahagyd!

Üdv!

Egy gyerekjóga-oktató

2013. máj. 23. 11:04
 2/6 A kérdező kommentje:
O, nagyon koszonom! :-)
2013. máj. 23. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyébként is, ahányat még hengerbucskázni fog a bébi odabent... nem a Te edzéseid fognak számítani. :)

Jó egészséget, aktív kismamaságot kívánok! És persze sok-sok örömet a picurhoz!

2013. máj. 23. 11:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem attól tekeredi rá hogy te mozodsz, attól inkább ő is jobban érzi magát ha te jól vagy... ne eröltesd túl magad, de nyugodtan ameddig jól esik csináld csak kicsit visszafogottabban és vigyázz a sérülésre. várandóság alatt sajnos az izületek, szalagok kicsit sérülékenyebbek, ha már nem bírod az izzadósat akkor a kismama jógát javaslom.
2013. máj. 23. 13:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Nyugi nem lesz baja. még nrki odabent bőven van helye forgolódni. :)

Az én babám az uh-os vizsgálaton rángatta a köldökzsinort ahol feküdtem. Nem a mozgás fog ártani neki.

Persze ez akkor igaz, ha minden rendben van veled és a babával.

Jó baba várást egy 2 éves kislány + egy 28 hetes pocak lakó anyukája aki úgy szintén sportol. :)

2013. máj. 23. 13:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszi, ha bekapcsolom a pc-t, nyomom a kezeket! (telcsim nem engedi)
2013. máj. 23. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!