Mik az okok amitol a gyerek nyakara tekeredik a koldokzsinor, es meik terhessegi heten a leg nagyobb az esely erse?
Szerintem a végéhez közeledve nő erre az esély, ahogy a babának csökken a helye, viszont egyre intenzívebben mozog.
Szülés közben is nagy esély van rá, szerencsére ott már a kórházi személyzet közbe tud lépni, ha kell.
MEgelőzni ezt nem igazán lehet. Vagy megtörténik, vagy nem.
megelőzni nem lehet
középidőben voltunk 4d ultrahangon, ott látszott, hogy a nyakán van a zsinór, de megnyugtattak, hogy annyit mocorog, hogy biztos lejön - le is jött, következő UH-n már nem volt rajta
viszont szülésnél kiderült, hogy megint sikerült magáratekerni, a nyakára volt hurkolódva, úgy bújt ki, de a nőgyógyász villámgyors beavatkozásának köszönhetően az ég világon semmi baja nem lett, 10/10es lett az apgarja - nem ritka az ilyen, az orvos fel van rá készülve, ne aggódj
Egyet értek másodikkal.
Második gyerekemnek már kint volt a feje. Én úgy gondoltam, szusszanok még egyet a teste kitolása előtt, de a szülésznő felszólított, hogy akkor nyomjak erősen. Utólag mondta, hogy nyakán volt a zsinór, ezért kellett igyekezni. (Persze közben nem mondta okosan :o)
Teljesen egészséges ő is.
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!