Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is volt így vele, hogy...

Más is volt így vele, hogy félt, aggódott?

Figyelt kérdés
Még csak 5 hetes terhes múltam, de már most félek, hogy elkapok valami "nyavaját", ami árthat a kicsinek...holnap is kórházba kell mennem, semmi komoly, de rettegek, hogy ott tuti összeszedek valamit...hogyan vigyázzak?Ezek buta gondolatok?Mit tegyek ellene?
2013. máj. 22. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindenkiben van egy kis egészséges félsz, de azért túlzásba ne vidd az aggódást, mert stresszeled vele a picit is. Vigyázz arra, hogy idegen wc-re ne ülj rá és ne csobbanjon vissza a víz rád. Ne használd az idegen kirakott wc papírt, legyen nálad saját zsebkendő. Ha nőgyógyászati vizsgálatot csinálnak, amihez alul kell levetkőznöd ne félj, tiszták az eszközök. Ha viszont fel kell ülnöd vizsgáló székre, tegyél magad alá tiszta papírt, ahogy a nőgyógyásznál mindig. Én pl most volta strandon, amit nem ajánlanak a fertőzések végett, de csak hideg vizes medencékbe mentem be, a termált és a szaunát kerültem. Tehát a lényeg, hogy nem lesz baj nyugi. :)

34 hkm

2013. máj. 22. 21:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom minek kell rettegni,azzal többet ártassz,mint egy influenzával.Mi lesz a többi 35 hétben?Egy gyereket nem olyan könnyű elveszíteni.Ha az lenne nem élne ennyi ember a földön.Nagyobb az esélye,hogy azért veszted el,mert eleve "hibás" embrió vagy mert minden xarért rettegsz,mint egy megfázás vagy fertöőzés.Ráadásul ott vannak az orvosok,akik kezelnek ha beteg vagy.Mi lesz ha hüvelygombád vagy hólyaghurutod lesz?
2013. máj. 22. 21:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, én is aggódtam és szerintem, minden kismama aggódik többé-kevésbé. Amit javasolhatok, hogy kerüld a tüsszögős, köhögős betegeket, amíg ott vagy, moss gyakran kezet, vihetsz alkoholos fertőtlenítő folyadékot a kezedre. Amikor hazaérsz, tusolj egyet, aztán nagyjából ennyi. Sajna, többet nem tehetsz, maximum még egy kis c-vitaminnal erősíted magad.

Egyébként csak nyugalom, fő a pozitív gondolkodás!

27 hkm

2013. máj. 22. 21:32
 4/5 petera6 ***** válasza:

Én nem félek, és aggódok. Nem kaptam el semmilyen nyavalyát, pedig különleges intézkedéseket nem tettem.

Az első 1-2 uh izgalommal töltött el, hogy végre láthassam a szívverést,babát, ahogy mozgolódok bennem.

Vigyázni úgy vigyázhatsz, hogy megteszed azokat a dolgokat, ami téged nyugodttá tesz. Az a fontos, hogy te nyugodt legyél.

Nem gondolom, hogy buta gondolataid lennének, de inkább éld meg minden szépségét a terhességnek, minthogy végig rettegd. Egyre hihetetlenebb, örömtelibb érzés lesz, ahogy nő benned a gyereketek, nincs okod rettegni.

A rossz gondolatok ellen azt tudod tenni, hogy nem ezekre figyelsz, nem merülsz el a negatív érzésekben, mások negatív tapasztalataiban. Ha tudod, hogy izgulósabb vagy, inkább ne olvass rossz történeteket terhességgel kapcsoltban, de legyél felvilágosult a témában. Arra figyelj, hogy boldogok legyetek a férjeddel, örömmel, szeretettel várjátok a gyereketeket. Minél többször figyelsz erre, annál egyszerűbb lesz, hogy később magától menjen a dolog :)

Sok sikert a babához, és gratulálok!

22hkm

2013. máj. 23. 06:48
 5/5 anonim ***** válasza:

A párom jobban óv mindentől mint én salyát magam..de ha páncél ruhába öltözök 9 -hónapig és a sors úgy akarja hpgy a kicsikémnek (isten ne adja) bár mi baja legyen azon nem tudok változtatni,nem dohányzom,nem iszok,max sört mivel a baba bőre szép lesz tőlle,és persze vörösbor mert a vért amit a picikém elvesz tőlem pótolnom kell..3-4 hónapos lehettem amikor olyan beteg lettem hogy 3 napig az ágyból nem bírtam felkelni,2 pizzaszelettől. féltem hogy lesz valami baja a picikémnek,de szerencsére semmi. A terhesség egy 9-hónapos állapot,én ugyan úgy csinálok mindent max annyi ahol sokat cigiznek oda nem megyek,és ha házi munkában elfáradok leülök egy 10-15 perce pihenni.

Nyugi azóta már voltam beteg is ,a kezem megvágtam,és még az aromra is pattanc a forró olaj. Pedig vigyáztam.. tereld el a figyelmed csak gondolkozz a picikéden ,kire fog hasonlitani,miket kell venni neki stb.. kerszt szülőket kiválasztani stb.. ;) szép babavárást 27hkm. :)

2013. máj. 23. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!