Menjen vagy maradjon a kutyám? Hármas ikreket várok!
A történetem röviden:
Van egy három éves szobakutyám,akit nagyon szeretek és sokat foglalkozok vele.
De kiderült,hogy hármas ikreket várok,lombikkal jött össze,már biztos,hogy megmaradnak.
Férjemmel ketten vagyunk,nagyszülők nem élnek,segítségre nem számíthatunk,max. a önkormányzat által kirendelt segítőre.
Hármas ikrek mellett kizárt,hogy normálisan tudnék foglalkozni a kutyámmal,így el szeretném ajándékozni.
Tényleg a szívem szakad meg,ezért sem akartam a kérdést a Kutyák kategóriákba tenni,mert ott csak úgy röpködnek az oltások egy ilyen kérdésre.
Ti mit tennétek a helyemben?
(Sajnálom,hogy így alakult,de nem látok jobb megoldást.Ja,és nem menhelyre szeretném bevágni.)
Szia!
Szerintem nem jó az embert és az állatot egy súlycsoportba tenni. Soha nem értettem azokat a kutyaimádókat, akik egy kalap alá veszik a kutyájukat, meg az embertársaikat. Ez gusztustalan. A kutya van az emberért, hogy kiszolgálja, állatvédelem ide, vagy oda, nem fontosabb egy kutya, mint egy gyerek. Hármas ikrek mellett ahogy mondtad is valószínűleg általában fáradt leszel, és talán még a gyerekek gondozása is sok lehet néha, nemhogy még egy kutya. A férjed meg gondolom dolgozik, épp elég neki a saját munkája, meg az újdonsült apaság, nem sózhatsz rá még egy terhet, ha ő nem akarja. Szóval egyet értek veled, szerintem is keress neki egy másik gazdát. Három évesen még simán be tud illeszkedni másik családba!!!
Az biztos hogy most még el sem tudod képzelni,hogy hogy fogsz boldogulni (1 babával is hasonló az érzés,hát még 3)de nem biztos hogy elhamarkodnám ezt a döntést.A kutyusod lehet hogy nagyon jól viselné azt hogy háttérbe szorul,(ez persze a típusától is függ,mármint a jellemétől)jó pár hónapra,ha van megfelelő élettere,helye(és el tudod zárni a babáktól).A párod is gondozhatja,és lehet hogy neked is kikapcsolódást jelentene majd egy egy séta vele.Én valószínűleg megvárnám,hogy kiderüljön hogy bírjátok a dolgokat,sikeres -e a logisztika,és csak abban az esetben válnék meg a kutyától,ha összeegyezhetetlen a kialakult napirenddel.
Bár nem ugyanaz a szitú :) "csak" 2x1 gyerekünk van,de nekünk is hamarabb volt a kutyagyerek :) egy francia bulldog személyében,és bár természetesen a fontossági sorrend megváltozott,ő ugyanúgy családtag maradt!Ma pedig már a fiaim imádott kutyája gyakorlatilag!(2,5 és 5 évesek)
Szóval én átérzem az aggodalmad,és a felelősséged ebben a kérdésben,és 3 babánál ez igenis kérdés!Ha muszáj megválni tőle(a feltételek sem adottak)első körben az ismerős körömben keresnék új gazdit,hogy nyomon követhessem a sorsát.Űröm az örömben,de csodás dolog 3 baba,és neked valóban most ez a legfontosabb! :) gratulálok!
szerintem 2 út közül válassz: ha örökbe adod, kizárólag olyannak add, aki tuti biztosan a legjobb gazdi lenne a kutyátoknak. én képtelen lennék túladni a kutyámon, de ha muszáj, olyan helyre kerüljön, ahol jól érzi magát. nagyon válogassátok meg, kihez kerüljön!!
a másik lehetőség, hogy mégis megtartjátok. az a kutya ragaszkodik hozzátok. még az is jobb neki, ha veletek lehet és kevesebb idő jut rá, mint a menhely.
biztos nem könnyű döntés!
Nem könnyű döntés, ezt aláírom. csak azt tudom megmondani én mit csinálnék. Nekem nem lenne szívem eldobni magamtól a kutyámat, aki ragaszkodik hozzám, szeret engem. De ez én vagyok.
Ja és én mondjuk nem is úgy gondolok a kutyámra, hogy azért született, hogy kiszolgáljon engem, aztán ha valami miatt már terhes számomra, hát menjen, mint itt írta egy nagyon lelketlen hozzászóló. Szerintem meg ez a felfogás a gusztustalan.
Arra nem válaszoltál, hogy miért kellett neked kutya, ha gyereket is akartatok?
A lombiknál nem ritka az ikerterhesség, szóval, nehogy azt mondd, hogy váratlanul ért.
Te 3. válaszoló, te beteg vagy...
Igen, ajándékozd el nyugodt szívvel, már most kezdj neki JÓ gazdit keresni. Ha szerencséd van az ismerői körben lesz aki befogajda, így "látogathatod" , nem kell örökre szem elől vesztened.
Nagyon gartulálok a picikhez, legyen nagyon sok örömöd bennük! :)
Akkor válaszolok,utolsó,ha már a bunkó válaszokat sehogy sem kerülhetem el,hogy megint én vagyok a rossz,mert el akarom ajándékozni.
A kutyám három éves,két éve merült fel először a baba kérdés,azóta nem jött össze spontán.Gondoltam,ha teherbe esek egy babával,tudom kezelni a szitut már egy éves kutyával.Több "nehéz eset" kutyám is volt a mostani Westie kutyám előtt.De ugye most már három éves és csak most jött össze lombikkal is,már vetéltem egyszer (kettő babát).Remélem érthető,és senki nem hármat várt először.
Vagy most nem értem,miért kell elítélni.Kössem ki a szerncsétlent,vagy még zombiként hajnali négykor vigyem le sétálni és tépje ki magát a kezemből,mert elalszok álva?
Amúgy igen,megválaszoltátok a kérdést,ennyit nem merek bevállalni:elajándékozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!