Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor derült ki, hogy egy...

Mikor derült ki, hogy egy vagy kétpetéjű ikreket vársz?

Figyelt kérdés
Kedves ikres kismamák, mikor tudtátok meg? Mi tegnap szembesültünk vele, hogy két baba lesz (most vagyok 8 hetes), persze még nem tudták, egy vagy kétpetéjűek-e, kíváncsi vagyok, ez vajon hányadik héten derül ki?
2013. márc. 14. 08:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

Nekem a 12. héten derült ki, hogy ikrek jönnek, és akkor látszódott, hogy külön burokban vannak. Ez viszont még nem jelent semmit, az a kérdés, hány méhlepény van. Nálunk 1 volt, ami egypetéjűségre utal. A kicsik egyneműek, és nagyon hasonlítanak, úgyhogy szerintem tényleg egypetéjűek. Kétpetéjűek anyukáitól kérdeztem, náluk hogy volt, az egyikük azt mondta, náluk teljesen külön tapadtak meg a placenták, így rögtön látszódott, hogy kétpetéjűek. A másik anyuka meg azt mondta, ő szülés után látta a két, összenőtt placentát.

Állítólag az ikres szülőknek joga van kérni szülés után a méhlepény vizsgálatát, hogy valóban egy-e, vagy kettő, ami összenőtt. Sajnos én ezt nem tudtam akkor még, így nem is kértem a vizsgálatot. Egészségügyi szempontból érdekes lehet, hogy hány petéjűek, ezért jó tudni.

2013. márc. 14. 10:40
 2/31 A kérdező kommentje:
ó, tehát ez akkor kicsit ilyen "lutri" dolog?:) azt hittem, olyan, mint a nemük, 12. héten közlik, hogy kétpetéjűek:) nyilván nem ez a legfontosabb, de nagyon érdekel, milyenek lesznek.
2013. márc. 14. 10:42
 3/31 anonim ***** válasza:
55%

Ha a 12. héten közlik a nemüket, el ne hidd. :) Egy jó orvos ilyenkor meg nem bocsátkozik jóslatokba, főleg nem ikreknél.

Az UH-k alkalmával sokszor csak tippelni lehet, hogy egy lepényed van-e vagy két összenőtt. Az adhat némi támpontot, hogy mekkora, mert ha szokatlanul nagy, akkor vsz. összenőttekről van szó, és akkor kétpetéjűek az ikreid. Vagy ha később kiderül, hogy biztosan különböző neműek, akkor is ugye kétpetéjűek.

Az első hetekben pedig még az is látszik, hogy külön burokban vannak-e, később ezt már az orvos sem fogja tudni megmondani. Ha látszik, hogy közös a burok, akkor egypetéjűek, ha külön vannak, akkor lehetnek egy- és kétpetéjűek is.

2013. márc. 14. 10:59
 4/31 A kérdező kommentje:

azt hiszem, nálam most külön vannak, két kis buborék van a fotón, és mindkettőben ott a babszem:))

a 12. hetet csak az 1 v 2 petéjű dologra írtam, hát akkor meglátjuk:)) nagyon jó lenne 1 fiú, 1 lány...

2013. márc. 14. 11:02
 5/31 anonim ***** válasza:
29%
Fogadj el egy jó tanácsot: ne azon drukkolj, hogy milyen neműek, meg hány petéjűek, csak az egészségért szoríts, problémamentes terhességért, szülésért, időre született, normál súlyú babákért, és tejért... vigyázz magadra, jó egészséget és boldog babásságot kívánok!
2013. márc. 14. 11:06
 6/31 A kérdező kommentje:
szerintem természetes, hogy elsősorban ezért drukkolunk:)
2013. márc. 14. 11:08
 7/31 anonim ***** válasza:

Nekem az UH alapján azt mondták, hogy egypetéjűek. Egy másik orvos közölte, hogy ez hülyeség, mert UH-n nem lehet ezt látni. Mikor megszülettek, és megkérdeztem a dokit, hogy mit látott, egy-vagy kétpetéjűek e, azt válaszolta, hogy ha hasonlítani fognak, akkor egypetéjűek.

Két méhlepény is összenőhet amúgy, és akkor egynek tűnik.

100 százalékosan egy közel 100 ezer forintos genetikai teszt mutatja ki.

2013. márc. 14. 12:09
 8/31 A kérdező kommentje:
de érdekes, valamiért azt gondoltam, simán kiderül a babavárás alatt!
2013. márc. 14. 12:22
 9/31 anonim ***** válasza:
mi most szülés előtt állunk, egy lepény van ugy hogy valószínűleg egypetéjűek de ez igazán csak szülés után derül ki. sok boldogságot és kitartást a terhességhez
2013. márc. 18. 09:34
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

3-as ikreket szültem!

2 egypetéjű, ők 1 méhlepényben de külön burokban voltak. a 3. különálló.

Tényleg nem egyszerű kinyomozni. A tuti akkor derül ki amikor már kint lesznek! :))

Nagyon vigyázz magatokra és minden jót nektek!

2013. márc. 25. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!