Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyosom ide akar jönni 2...

Anyosom ide akar jönni 2 hétre mikor megszületett a baba. De én nem akarom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szoval arrol van szo hogy mondta hogy majd ő 2 hétig pelenkzza a gyereket meg fürdeti hogy én pihenhessek.

De én nem szeretném hogy ő csinálja azt mondta én csak szoptassam.Sztem ez nem normális nem az ő gyereke...

Lehet tul érzékeny vagyok meg csak segiteni akar de én szeretnék foglalkozni a babával meg a párom.

Nállatok volt ilyeb hogy anyos odament hozzátok?Vagy valaki és ő csinált mindenta babával?

Amugy sem biznám rá szivesen.Meg idegesit komolyan...

Segitsetek lécci rázzam le vagy ne??Vagy hogy rázzam le?És azt mondta hogy ugy kileszek hogy még fürdeni sem lesz erőm azért jön csinálni mindent de könyörgöm nem nyomorék leszek hanem csak szülök egy babát!!!És meg is marhulnék ha nem kelhetnék fel és nem fürödhetnék naponta kétszer..vagy ágytálazni is akar???Sztem ez nevetséges!!Vélemény??

2009. okt. 3. 12:13
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
szia, én ugyan ebben a cipőben voltam és a következő képpen oldottuk meg: a szülést anyósom úgy tervezte, hogy mi szólunk, hogy bementünk a korházba és ő ott fog várakozni-toporogni,nos megbeszéltük a férjemmel, hogy mindenkit majd akkor hívunk ha már megszültem a kicsit, így is lett. Ez volt az első pofon neki:-), a második pedig, hogy azt is megbeszéltük a férjemmel, hogy 1 hétig senki nem jöhet hozzánk, hogy összecsiszolódjunk. A kórházban mindenki megnézhette a kicsit, aki akarta, de utána Ő vett ki szabit (ilyenkor jár 5 nap) és otthon volt, segített a házimunkában, elment ebédéért, 1 hétig menün éltük, na és? Nagyon jó volt ez az egy hét és nekem a társamra volt szükségem nem anyósomra de nem is anyura. Ez már egy külön család és ezt meg kell értetni a szülőkkel is! De igaza volt az egyik előttem szólónak, ez a "fajta" anyós, nem tanul és nem lerázható...az enyém sem tanult belőle, most is folyton szervezkedne és jönne, de le van építve-korlátozva (néha még így is sok, ha megengedtük, hogy hetente jöjjön akkor heti 2x-3x jelentkezett.) Így most kb. 2 hetente jön és szerintem ez így egészséges. De ha egy pillanatra nem állok a sarkamra már nyomul, hív minden nap és akkor sem kapcsol ha nem veszem fel és nem hívom vissza... :-)Kitartást neked és fontos, hogy a pároddal egyezz meg ez ügyben, mond, hogy szereted az anyját, de te így gondolod helyesnek vagy vmi ilyesmi...nyugalomra lesz szükséged, hogy beinduljon a tejci nem arra hogy valaki ossza az észt, ha meg elakadsz és tanács kell, majd úgyis felhívod azt az embert akitől szívesen is veszed a tanácsot. Nayon jó babavárást ne idegeskedj és TARTS KI!:-)
2009. okt. 3. 14:33
 22/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát én még csak 11 hetes kismami vagyok, de már most megmondtam az anyukámnak, hogy egy hétvége. Elinte 2 hétre akart jönni és tudom, hogy jót akar és mindent úgy csinálna, ahogy én mondok neki, csak hát pici a lakásunk, nem akarok még egy embert kerülgetni, no meg apukám sem bírna ki 3 napnál többet anyukám nélkül. A férjem idehaza lesz velünk 2 hétig, elég ügyes, mindent azonnal megtanul. Végül egyszerűen megoldódott a problémám, elolvastattam anyummal Jane Green Anyósok Városa című könyvet és hozzátettem, hogy ilyen ne legyél. Anya megértette, belátta, hogy nem jó a fiatalok nyakára telepedni, hála istennek Ő egy eléggé laza, modern és jól tájékozott 60 éves nagyijelölt, megértette a kérésem és belátta, hogy a férjem ügyes és csak annyi ideig kell segíteni, amíg a fürdetést, tisztába tevést és a szükséges alapokat megmutatja.

Én az anyósomat szeretem, bár néha "bekattan" és elszalad vele a ló, és jön a végeláthatatlan tanácsosztás, de hála istennek, Ő is egy erős empátiával megáldott anyuka(saját bőrén tapasztalja, hogy milyen anyóssal együtt élni), így megérti a kéréseimet. Szerintem, hogyha az anyós egy kicist is szereti a gyermekét, akkor hagyja élni Őt is és a családját is. Mert a szeretet nem abban mérik, hogy hogyan tudok legjobban a "gyerekek" nyakán lihegni, hanem, hogy mennyire tudod élni hagyni Őket. Tanácsokat szoktam mindkét részről néha kérni és jól is jönnek, de asszem itt meg kell húzni a határt, ha kérek, akkor adjanak, ha nem kérek, akkor nem adjanak. Ennyi.... Ja és ezen szitu kezelésében a legjobb megoldás, hogyha mindkét nagymami távol lakik tőled, így nincs nagy esély a heti találkozásokra, így azért könnyebb.

Szóval szerintem anyósodnak semmi, de az ég adta egy világon semmi oka nem lehet a megsértődésre, ha megkéred, hogy ne jöjjön, kerek perecet válaszokkal. Sokan nem így látják ezt, de az legyen az Ő bajuk. A te gyereked, a te családod és különben is, friss szülés után én sem szeretnék egy túlpörgött nagyit magam körül látni, mert megvan a magam baja. Az ember tuti olyankor eléggé kaotikus lelkiállapotban van és lehet, hogy mondana olyat, amit normál esetben sohasem.

Sok sikert, tuti lesz duzzogás, de majd megnyugszik az anyós, ha meg nem, hát az sem baj, nem függsz tőle, akkor meg nem kell aggódni.

2009. okt. 7. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!