Anyosom ide akar jönni 2 hétre mikor megszületett a baba. De én nem akarom, mit tegyek?
Szoval arrol van szo hogy mondta hogy majd ő 2 hétig pelenkzza a gyereket meg fürdeti hogy én pihenhessek.
De én nem szeretném hogy ő csinálja azt mondta én csak szoptassam.Sztem ez nem normális nem az ő gyereke...
Lehet tul érzékeny vagyok meg csak segiteni akar de én szeretnék foglalkozni a babával meg a párom.
Nállatok volt ilyeb hogy anyos odament hozzátok?Vagy valaki és ő csinált mindenta babával?
Amugy sem biznám rá szivesen.Meg idegesit komolyan...
Segitsetek lécci rázzam le vagy ne??Vagy hogy rázzam le?És azt mondta hogy ugy kileszek hogy még fürdeni sem lesz erőm azért jön csinálni mindent de könyörgöm nem nyomorék leszek hanem csak szülök egy babát!!!És meg is marhulnék ha nem kelhetnék fel és nem fürödhetnék naponta kétszer..vagy ágytálazni is akar???Sztem ez nevetséges!!Vélemény??
3. válaszoló vagyok.
Nos, a 2. beírásod után azért változott a véleményem. Az ilyen anyóssal nagyon-nagyon vigyázni kell! Én úgy érzem, hogy lényegében ki akar téged dúrni, és ő akar az anyuka szerepében tetszelegni. Ezt nehogy hagyd! Ha nem érti meg szépen, akkor mondd csúnyán... Fel kell fognia, hogy ez nem az ő babája lesz, neki tulajdonképpen semmi köze hozzá.
Gondoljuk át, hogy Ő mit gondolhat. Ő már átesett ezeken a dolgokon, + a saját unokája ezért nagyon várja, hogy gondoskodhasson róla. Na ennyit a védelmében.
Azt biztos, hogy ki leszel az első két hétben(tényleg nem lesz erőd fürödni sem), ha van segítséged, ha nincs (ha nincs még jobban), de a babádat Te lásd el, ne más! Segítsen a takarításban, főzésben akár két hétig is, de ne aludjon ott nálatok.
Annyira sajnálom, hogy ilyen a mama hozzáállása, mert előre látom, hogy sokat fogsz még szenvedni miatta.
Javaslom, hogy állj a sarkadra még most, mert később nehezebb lesz.
Nálunk is úgy volt, hogy átjött, és mondta, hogy megfürdeti a lányunkat az elején. A párom mondta is neki rögtön, hogy nem kell mi is megtudjuk fürdetni, mivel a mi gyerekünk. Aztán jöttek a tanácsai, hogy így meg úgy csináljam... nem az volt a baj, hogy tanácsokat adott hanem az, hogy milyen stílusban. Sokat bőgtem miatta abban az időben, aztán a sarkamra álltam ,és megmondtam neki, hogy köszönöm a tanácsait, meghallgatom amit helyesnek vélek ki is próbálom, de nekem is meg kell tanulnom ezeket a dolgokat és hagyja hogy úgy neveljem, gondozzam ahogy én szeretném.
Megsértődött, de nekem jobb lett így. Azóta csak félve és óvatosan adja a tanácsait.
Sok sikert, és szép szülést kívánok neked!
Én ugy képzeltem el néha átjön a párom az első hétben otthon van Ő is tud főzni mosni takaritani..
Anyosom jöhet segiteni de ne lakjon ott..
És nem mondtam hogy nem nyulhat a gyerekhez csak hogy én vagyok az anyja és én szeretnék róla gondoskodni.Mert szten is az első időszak nagyon fontos...
Köszönöm a tanácsaokat és a biztatást Csajok!
Közel lakik igy nem értem miért akar átköltözni...
Én is allergiás lettem rá!Már herotom van tőle...
Remélem felfogja amit mondok majd neki mert ha nem nem is láthatja soha az unokáját!Ez nem gonoszság de iszonyat kivagyok.
Szia!
Kedves sorstárs!Az én anyósom ugyan ez és nekem is kivan már a ......tőle!Tőlünk 5 percre sem lakik így is minden nap látom akkor meg majd nem lehet levakarni magunkról ha meglesz a pici,nekem mondta hogy ő fogja fürdetni mert én nem tudom hogy kell meg hogy kell hozzá is egy kiságy mert sokat fog ott aludni a picur,nem tudom hol élnek ezek szatyorba?Mond meg neki hogy lehet neki nehéz volt a szülés ,de az is előfordulhat hogy neked plusz energiát ad majd pusztán csak az hogy ránézel a babátokra nyugodtan adagold neki be hogy nem az ő gyereke hanem a tietek és nem kell mindig tutujgatni!Nálunk anyósomnak még kulcsa is van úgyhogy itt még wc -re sem mehetek úgy hogy ne zárjam be az ajtót mert kopogás nélkül bejön a kulcsával,kibontja a leveleinket megnézi mit főztem (ő csak vasárnap főz)szóval vannak ilyen házisárkányok!Én is igazából attól félek hogy nehogy rámenjen a kapcsolatunk a férjemmel mert abba biztos belehalok!Pároddal is beszélj finoman ne a nagymama nevelje fel a gyereket,figyeld csak meg ha már nem lesz ilyen pici akkor már nem lesz ilyen lelkes mert akkor már futni kell utána stb......Nekem azt mondta hogy őket jobban fogja szeretni a picur mint az én szüleimet mert ők majd többet jönnek hozzánk....komolyan szerintem orvosi eset!!Pedig neki van még 2 kiskorú gyereke azokat nevelje ne az enyémet!!!!Valamikor én is az őrülés határán vagyok pláne amikor jön a hülyeségeivel!!!Amikor még fiatal volt a terhességem azt mondta ha ikrek lesznek az egyiket nekiadom és majd ő neveli..na ekkor kellett volna kényszerzubiba rakni!!xd!Minden jót neked és ne engedd hogy ő nevelje és h beleszóljon a dolgokba!!!!kitartás nem vagy egyedül:-S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!