Ma töltöttem a 24. hetet. A magnéziumot minden nap szedni kell, még akkor is ha nincs fájdalom, görcs, keményedés? Vagy csak akkor ha ez általába minsdennapos?
Nekem napi 3*2 magnéziumot kell szednem. Szerintem ha nem mondta akkor is minden nap. Csak úgy van értelme.
Vasat ha felírt. Vérvétel lelet alapján. Nekem napi 2*1 de az receptes.
Nekem fel van írva minden,de a negyedét ha beszedtem. Mivel én szinte napsütés nélkül voltam 7,5 hónapot (ősz+tél+sötét tavasz) így a D vitaminra figyeltem,hogy szedjem,a többit inkább az étkezésre figyelve vittem be a szervezetembe. Hiszek benne,hogy a kívánósság megmutatja,hogy épp mi kell a te és a babád szervezetének.
Nekem voltak olyan heteim,hogy fött tojást ettem reggeltől estig. De a gyümölcsökkel,zöldségekkel is előfordult. Később,ahogy visszanéztem a baba fejlődését(hogy épp mi fejlődött) megállapítható volt,hogy azért kellett azt ennem,amit.
Nekem egy gyógyszerész ismerősöm javasolta,hogy ne a mesterséges vitaminokat szedjem,mert azok sok esetben csak növesztenek.
Hát fura, mert nekem és minden ismerősömnek is naponta kellett szednie a magnéziumot, (nekem napi 3x1-et), pont a görcsök megelőzése érdekében. Mivel lazítja a méhszalagokat, eleve megelőzi a nyúlással járó kellemetlen érzést. A 36. hétig naponta x db-ot kellett szednie mindenkinek, attól függ, mit mondott az orvos. A lényeg nem az lenne, hogy akkor szedd, mikor kellemetlen már, hanem hogy ne legyenek görcseid, ne legyen fájdalmad.
A kalciumot szintén naponta kellett szedni, átlag a 20. héttől kezdve. Napi egy szem bőven elég, ha csak az orvos másként nem rendeli. (Vagy simán pezsgőtablettában elszürcsölöd...) Ugye ilyenkor tájt veszi el a baba a legtöbb kalciumot, mert ez a csontok megerősödésének időszaka. A vasat orvosi rendelvény alapján kell szedni, ha nem mondja az orvos, akkor még ne foglalkozz a kérdéssel.
Szóval röviden és tömören:
Magnézium: igen, naponta ajánlott
Kalcium: naponta 1 szem/pezsgőtabletta ajánlott, magad érdekében. Ilyenkor romlanak leginkább a fogak. De ha nagyobb adagra lesz szükség, mondja az orvos.
Vas: Majd ha az orvos mondja.
27 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!