Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma töltöttem a 24. hetet. A...

Ma töltöttem a 24. hetet. A magnéziumot minden nap szedni kell, még akkor is ha nincs fájdalom, görcs, keményedés? Vagy csak akkor ha ez általába minsdennapos?

Figyelt kérdés
A dokim nem mondta.Ès azt szeretnèm mèg kèrdezni hogy a vasat ès a kalciumot is szedni kellene?Vagy csak ha a doki javasolja! Köszönöm. :-)
2013. máj. 18. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Én megkérdeztem a dokimat még az elején, nem kell sem a magnéziumot, sem a kalciumot szedni (magnéziumot csak akkor, ha keményedsz, görcsölsz picit). Vasat is csak most, a 23. héten mondta, mert a vérképem indokolta.
2013. máj. 18. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem napi 3*2 magnéziumot kell szednem. Szerintem ha nem mondta akkor is minden nap. Csak úgy van értelme.

Vasat ha felírt. Vérvétel lelet alapján. Nekem napi 2*1 de az receptes.

2013. máj. 18. 20:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem a vasat napi kettőt mondott, a leleteim alapján is, mert vérszegény vagyok, magne b6-ot elején mondta, hogy szedjem, mert hánytam, kálciumot nem is mondta, azt a védőnő javasolta, hogy ha nem eszem elég tejterméket, húst, akkor szedjem, magne b6-ot nekem nem mondta, hogy szedjem rendszeresen, akkor szedem, ha görcsöl a pocim.
2013. máj. 18. 20:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem fel van írva minden,de a negyedét ha beszedtem. Mivel én szinte napsütés nélkül voltam 7,5 hónapot (ősz+tél+sötét tavasz) így a D vitaminra figyeltem,hogy szedjem,a többit inkább az étkezésre figyelve vittem be a szervezetembe. Hiszek benne,hogy a kívánósság megmutatja,hogy épp mi kell a te és a babád szervezetének.

Nekem voltak olyan heteim,hogy fött tojást ettem reggeltől estig. De a gyümölcsökkel,zöldségekkel is előfordult. Később,ahogy visszanéztem a baba fejlődését(hogy épp mi fejlődött) megállapítható volt,hogy azért kellett azt ennem,amit.

Nekem egy gyógyszerész ismerősöm javasolta,hogy ne a mesterséges vitaminokat szedjem,mert azok sok esetben csak növesztenek.

2013. máj. 18. 20:18
 5/6 Judyt77 ***** válasza:
Szia! 20 hetes vagyok. A magnéziumot csak akkor kell szedni, ha görcsölsz. Én a terhességem előtt is szedtem napi egy magneB6-ot az idegeimre (kicsit stresszes volt a meló és segített), erre a doki mondta, hogy ha hagyjam abba, mert ha már most szedem, akkor a végén, mikor görcsölök, akkor majd 4et kell szednem naponta. A Kalciumot a védőnő szerint néha igyak egyet, de a 19-20.héttől olvastam, hogy ajánlott napi egyet inni, a csontképződés miatt. (Ajánlom a Kalcium Sandoz pezsgőtabit, mert az iható izű). Vasat csak akkor, ha a vérkép alapján az orvos mondja. Nekem mostantól kell napi egyet bevennem. A védőnőd elvileg mindig segít, ha kérded! Jó babavárást!
2013. máj. 18. 21:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát fura, mert nekem és minden ismerősömnek is naponta kellett szednie a magnéziumot, (nekem napi 3x1-et), pont a görcsök megelőzése érdekében. Mivel lazítja a méhszalagokat, eleve megelőzi a nyúlással járó kellemetlen érzést. A 36. hétig naponta x db-ot kellett szednie mindenkinek, attól függ, mit mondott az orvos. A lényeg nem az lenne, hogy akkor szedd, mikor kellemetlen már, hanem hogy ne legyenek görcseid, ne legyen fájdalmad.

A kalciumot szintén naponta kellett szedni, átlag a 20. héttől kezdve. Napi egy szem bőven elég, ha csak az orvos másként nem rendeli. (Vagy simán pezsgőtablettában elszürcsölöd...) Ugye ilyenkor tájt veszi el a baba a legtöbb kalciumot, mert ez a csontok megerősödésének időszaka. A vasat orvosi rendelvény alapján kell szedni, ha nem mondja az orvos, akkor még ne foglalkozz a kérdéssel.

Szóval röviden és tömören:

Magnézium: igen, naponta ajánlott

Kalcium: naponta 1 szem/pezsgőtabletta ajánlott, magad érdekében. Ilyenkor romlanak leginkább a fogak. De ha nagyobb adagra lesz szükség, mondja az orvos.

Vas: Majd ha az orvos mondja.

27 hkm

2013. máj. 18. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!