Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen helyzetben voltatok...

Milyen helyzetben voltatok amikor gyereket vállaltatok?

Figyelt kérdés

Volt megtakarìtásotok vagy abból kezdtetek el "èlni" amit katatok?

A mai világban be lehet úgy vállalni egy gyereket hogy nincs fèlretett pènze az embernek?

2013. máj. 16. 20:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Van saját lakásunk,autónk(hitel nincs)viszont félre tett pénzünk sem volt.Nem fényűzően élünk de mindenkinek mindene meg van.Most várjuk a második gyerekünket.Mi így vállaltuk be.
2013. máj. 16. 20:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen, mint láthatod és észreveheted, nagyon sokan vállalnak gyereket arra, ami éppen van, megtakarítás nélkül. Sajnos, manapság a gyerekvállalás kezd luxus lenni, és ha tényleg csak az vállalna babát, akinek van félretett pénze, drasztikusan csökkenne a népesség.

Nekünk van megtakarításunk, igaz, nem sok, de van valamennyi. Van egy családi házunk, viszonylag új autónk, stabil munkahelyünk. Éppen szeretnénk lakást vásárolni, mert egy nagyon jó lehetőség adódott, és reméljük, sikerül is.

Azt nem mondom, hogy fényűzésben élünk, inkább átlagos az anyagi helyzetünk. Nálunk sokat segít, hogy nagyon sok mindent kapunk, így nem kell a drágább bútorokat megvenni, ezt a pénzt más formában a babára költhetjük.

27 hkm

2013. máj. 16. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Volt megtakarításunk.

Mindenki maga döntse el, bevállalja-e. Nekem nem a megtakarítás volt a fontos, hanem hogy én is dolgozzak. Így ha a férjemmel bármi történne, van hova visszamennem és nem csak a gyest kell beosztani.

2013. máj. 16. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Van saját lakásunk, autónk. Hitelünk nincsen. Megtakarításunk viszont nem régóta van. Nem sok még. NEm vagyunk gazdagok de sok segítséget kapunk. Anyósomék és párom nagyszülei falun laknak tartanak állatot és földet művelnek. Így sok mindent kapunk. Zöldségeket, húst is, tojást, akár savanyúságot. Sokkal könnyebb helyzetben vagyunk. 3 hónapos a lányom. Nem bántam meg h bevállaltuk. Mondjuk terveztük a babát úgy hoztuk össze. :) Én 25 éves leszek a párom 27 éves. Másodikat még nem tudjuk fogunk-e vállalni. Több oka is van. Ugye nem tudom mit hoz a jövő. A másik nagy félelmem h nem merném kihordani újból. A lányomat 36.hétre kellett megszülnöm. Szerencsére pont bent voltam mikor látták h gond van azonnal toltak császárra és kiderült a nyakára tekeredett a zsinór. Nagyon nagy szerencsénk volt. Az utolsó fél órában vették ki. Szóval nem hiszem h be merném vállalni. Rettegnék tőle megint h ez lenne. :) Ez mondjuk nem tartozott a kérdéshez úgyh bocsi érte. :)
2013. máj. 16. 21:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Én most fejezem be az egyetemet, férjem tart el minket, viszonylag jo fizetéséből, volt megtakarításunk, van auto, de albérletben lakunk, viszont nem tul magas a rezsi...
2013. máj. 17. 06:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Saját lakásunk van, autót most keresünk, hitelünk nincs. A férjem a kereső most, itthon vagyok, mert veszélyeztetett lettem. A fizetése nagyon jó, feléből megélünk, a többit félretesszük. Ha segítségre lenne szükségünk, mindkettőnk családja mellettünk áll. Tudjuk és megbecsüljük, hogy ilyen szerencsésen alakult az életünk, de azt is tudjuk, hogy ez nem általános dolog. Ennél kevesebbre is sokan vállalnak gyereket, és rendesen nevelik őket!
2013. máj. 17. 10:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi albérletben lakunk, van egy 20 éves kocsink, megtakarításunk nincs, viszont hitelünk sincs. Amit havonta a lakásért fizetünk nagyon kedvező, lehet, hogy nem élünk fényűzésben, és a lányomnak nem a Brendonban vásárolunk be hanem innen-onnan, ami olcsóbb de attól még mindene meglesz. :) Amíg picike úgyis az számít, hogy Apa és Anya szeressék egymást és őt is. :)
2013. máj. 17. 11:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,sajnos olyan idõszakom van most hogy nagyon negatìvan látok mindent :/ Mi is albèrletben vagyunk, bár van családi ház ami egyszer az enyèm lesz,de ez nagyon távoli amúgy meg nem lehet ott lakni mert nagyapám elviselhetetlen. Munkánk van ,de kettõnk közül nekem fix. A párom is ott dolgozik ahol èn de õ külsõs cègtõl ìgy januártól szinte csak az èn fizetèsem van tavaszig. Szeretnèk visszamenni a szakmámhoz, de mìg páromnak nincs jó fix munkahelye addig alig haladunk szóval...most meg jó munkàt kapcsolatok nèlkül lehetetlen találni. Fèlek hogy sose lesz ideális helyzet aztán pedig kicsúszunk.
2013. máj. 17. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!