Terhesség és biciklizés?
Figyelt kérdés
Szerintetek sem tesz jót ha valaki a terhesség alatt végig biciklivel jár mindenhova? Van egy unokatesóm ő szerinte nem tesz jót, nekem már van egy 3 éves lányom vele is sokat bicikliztem és nem lett semmi bajunk, szerintem ez hülyeség. Szerintetek?2013. máj. 16. 14:22
1/11 anonim válasza:
szerintem semmi bajod nem lesz, ha amúgy nincs panaszod, mozoghatsz stb. csak nagyon óvatosan!
2/11 anonim válasza:
én teljesen leálltam a biciklizéssel. de ha neked már van egy jó tapasztalatod a várandósság alatti biciklizéssel, akkor nyugodtan tekerj!
én azért hagytam abba, mert pl. aluljáróban, hídra fel tekerni eléggé megterhelő, mert feszít közben a hasfalam.
3/11 anonim válasza:
Bajod nem lesz tőle, csak ilyenkor talán célszerű "nagymamás" stílusban tekerni egyenes derékkal, nem a biciklire hasalva. Meg mondjuk lehetőleg ne ess el..
4/11 anonim válasza:
Ki mennyire bírja. Nekem van egy 3,5 éves lányom, most várom a 2. babánkat. Én vérezgettem a mostani terhességem elején, 18.hét volt, mire azt mondhattuk, hogy elmúlt a veszély. Addigra pont kitavaszodott, és olthatatlan vágyat éreztem, hogy újra biciklizhessek, hogy azzal hozzam a lányomat az oviból, szépen kényelmesen, ezt mindketten imádtuk. A dokim azt mondta, hogy ha nem keményedik tőle a hasam, akkor nyugodtan. Megpróbáltam, kb 4x ültem azóta biciklin (most 29 hetes vagyok), de nekem valahogy mindig fájdogált utána a hasam (hiába közben nem keményedett), így be kellett látnom, hogy bármennyire is sajnálom, de inkább nem kéne erőltetnem a biciklizést. akinek viszont semmi panasza nincsen tőle, annak még jót is tesz. Ha bírod, akkor nyugodtan biciklizz. Én is azt tenném, ha bírnám.
5/11 anonim válasza:
én is úgy hallottam az ismerőseimtől (egyik sem eü-i dolgozó), h nem jó a kismamának a bicikli.. kérdezz rá az orvosodnál, az a biztos!
6/11 anonim válasza:
En Hollandiaban elek, itt teljesen normalis, hogy a kismama biciklizik. A szomszedasszony a het elejen meg tekert a boltba nagy hassal, hetvegen meg megszult. Egy het mulva megint a bicajon volt, gyerekkel a kosarban.
Ha nincs ellenjavallat es birsz egyensulyozni, hajra.
7/11 A kérdező kommentje:
Hát köszi a válaszokat :) annyira nem szeretem az ilyen emberek véleményét akik félnek mindentől. Unokatesóm még azt is bemagyarázta magának hogy császárral fog szülni mert szemüveges... Aztán mégsem császárral szült hanem simán. Elég nevetséges hiedelmei vannak :D
2013. máj. 16. 14:33
8/11 anonim válasza:
Három terhességemet végig bicajoztam. Azzal mentem boltba, dokimhoz, intézni az ügyeket, oviba, meg az utolsó heteken nst-re. Soha semmi problémám nem volt tőle! Még jót is tett a mozgás:)
9/11 anonim válasza:
Az orvosom arra kért, ne rizikózzak és ne biciklizzek várandósan. Nem hiszem, hogy ő parás, sokkal inkább racionálisan óvatosnak mondanám.
10/11 anonim válasza:
Én tegnap is bicikliztem egy 15 percet.
33 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!