Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülés után a méhlepény...

A szülés után a méhlepény hogy jön ki?

Figyelt kérdés

2013. máj. 15. 14:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szülés 3. szakasza. ezt is megszülöd. (1. szakasz: tágulás, 2. szakasz: kitolás, 3. szakasz: lepény születése)

Egyes szülésznők (sajnos) gyorsítják azzal, hogy a köldökzsinórnál fova kihúzzák

2013. máj. 15. 14:43
 2/18 anonim ***** válasza:
Belőlem az orvos nyomta ki, jó erősen nyomkodta a hasamat és kicsusszant belőlem, semmit nem kellett csinálnom!
2013. máj. 15. 14:45
 3/18 anonim ***** válasza:
Így van ahogy az első írta.Azt megkérdezhetem miért sajnos?Baj lehet belőle?Mert az első szülésemnél szépen kinyomtam,a másodiknál pedig így ahogy írtad kihúzták és hát fájt is kicsit. Köszi
2013. máj. 15. 14:45
 4/18 anonim ***** válasza:
nekem megnyomták kicsit a hasam és ki is jött.
2013. máj. 15. 14:46
 5/18 anonim ***** válasza:
Én kinyomtam, de az már nem fájt!
2013. máj. 15. 14:49
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha a méhlepényt kierőszakolják nyomkodással, húzással stb., sokkal nagyobb az esély arra, hogy benn maradjon egy darabka. A lepény szépen meg szokott születni, általában 1 órán belül, ha hagyják, hogy magától megtörténjen a dolog. A kisbaba szülőágyon való szoptatása - már ha a baba szeretne szopizni, de többnyire megpróbálkozik vele - segíti a méhlepény megszületését, mert a szoptatás oxitocint termel.
2013. máj. 15. 14:52
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, mert nem természetes. Mert könnyebben lehet kisebb- nagyobb gond belőle. De az egész szüléssel így vagyok, ha nem muszáj, ne avatkozzon be senki. Sokkal szebben megy akkor. Ne kössenek infúzióra, ne vágjanak, ne nyomják ki a gyereket a hasamból, ne húzzák ki a zsinórnál fogva... Haladjon a természetes ütemében.
2013. máj. 15. 15:02
 8/18 gabszem ***** válasza:
belőlem is úgy nyomták ki, nem volt kellemes.
2013. máj. 15. 15:16
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én csak arra emlékszem, hogy egyszercsak kicsusszant. A hasamat tuti nem nyomták, de hogy húzták-e, passz (talán nem), nem azzal voltam elfoglalva. De én is jobban díjazom, ha nem avatkoznak be, ha nem muszáj, illetve ha felesleges.
2013. máj. 15. 15:47
 10/18 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőmnek gyorsan jött a 2. babája (2 óra alatt megvolt) és rá 1 órára került a kórházba. Ott már mondták, hogy teljesen elmeszesedett a méhlepénye, így magától "kicsusszant". De majd én sem engedem, hogy rángassák! Úgy is lesz a kórházban arany óra és az alatt az 1 óra alatt majd szépen kijön/kinyomom.
2013. máj. 15. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!