1/18 anonim válasza:
Ez a szülés 3. szakasza. ezt is megszülöd. (1. szakasz: tágulás, 2. szakasz: kitolás, 3. szakasz: lepény születése)
Egyes szülésznők (sajnos) gyorsítják azzal, hogy a köldökzsinórnál fova kihúzzák
2/18 anonim válasza:
Belőlem az orvos nyomta ki, jó erősen nyomkodta a hasamat és kicsusszant belőlem, semmit nem kellett csinálnom!
3/18 anonim válasza:
Így van ahogy az első írta.Azt megkérdezhetem miért sajnos?Baj lehet belőle?Mert az első szülésemnél szépen kinyomtam,a másodiknál pedig így ahogy írtad kihúzták és hát fájt is kicsit. Köszi
4/18 anonim válasza:
nekem megnyomták kicsit a hasam és ki is jött.
5/18 anonim válasza:
Én kinyomtam, de az már nem fájt!
6/18 anonim válasza:
Ha a méhlepényt kierőszakolják nyomkodással, húzással stb., sokkal nagyobb az esély arra, hogy benn maradjon egy darabka. A lepény szépen meg szokott születni, általában 1 órán belül, ha hagyják, hogy magától megtörténjen a dolog. A kisbaba szülőágyon való szoptatása - már ha a baba szeretne szopizni, de többnyire megpróbálkozik vele - segíti a méhlepény megszületését, mert a szoptatás oxitocint termel.
7/18 anonim válasza:
Sajnos, mert nem természetes. Mert könnyebben lehet kisebb- nagyobb gond belőle. De az egész szüléssel így vagyok, ha nem muszáj, ne avatkozzon be senki. Sokkal szebben megy akkor. Ne kössenek infúzióra, ne vágjanak, ne nyomják ki a gyereket a hasamból, ne húzzák ki a zsinórnál fogva... Haladjon a természetes ütemében.
8/18 gabszem válasza:
belőlem is úgy nyomták ki, nem volt kellemes.
9/18 anonim válasza:
Én csak arra emlékszem, hogy egyszercsak kicsusszant. A hasamat tuti nem nyomták, de hogy húzták-e, passz (talán nem), nem azzal voltam elfoglalva. De én is jobban díjazom, ha nem avatkoznak be, ha nem muszáj, illetve ha felesleges.
10/18 anonim válasza:
Egyik barátnőmnek gyorsan jött a 2. babája (2 óra alatt megvolt) és rá 1 órára került a kórházba. Ott már mondták, hogy teljesen elmeszesedett a méhlepénye, így magától "kicsusszant". De majd én sem engedem, hogy rángassák! Úgy is lesz a kórházban arany óra és az alatt az 1 óra alatt majd szépen kijön/kinyomom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!