Látszik a dohányzás a méhlepényen szülés után?
Ha egy kismama elszív néhány szál cigit (3-5 szálat) naponta, az szülés után meglátszik a méhlepényen?
Egyik barátnőmet próbálom meggyőzni, és nagyon kíváncsi vagyok.
Amíg nem volt ez a dohányzás ellenes kampány, nagyon sokan cigarettáztak a terhesség alatt és a szülés után is. A gyerekeknek nem lett semmi baja. Sőt, ma is ismerek ilyen anyukákat. A gyerekek már 10-12 évesek, és egészségesek.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a dohányzás egészséges. De nem is árt annyit, mint ahogyan mondják.
Egy nem dohányzó.
Egy érdekesség:
Anyukám amikor a nővéremmel és velem volt terhes akkor dohányzott. Én szenvedtem a gyermekkori asztmától (kb. 12-13 éves koromig), befulladtam egy kis futkosástól. A nővéremet a szívével kellett orvoshoz hordani és végül mindketten dohányozni kezdtünk 16 éves korunk körül.
A húgunkkal nem dohányzott neki ilyen gondjai nincsenek és SOHA nem is dohányzott.
Ez ugye csak évek múltán derült ki.
Nővérem kihordott két gyermeket úgy hogy dohányzott.
Mind a kettő 3800 g körüli egészséges kisfiú lett.
Én azonnal letettem a cigarettát amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk.
Nálunk van a kórházba egy nagyon találó plakát
Neked van választásod, neki nincs. - szöveggel:(
29 hkm
Igen, látszik. Szülés előtt is, utána is.
Én nem dohányzom, így nem nagyon ítélkezhetek, mert nem tudom, milyen függőnek lenni. De sok ismerősöm van, akik leszoktak cigiről, drogról, alkoholról.
Aki nem képes rá, hogy letegye valamelyik függőségét a gyermekéért, az borzasztó!
Hogy néz majd tükörbe, ha beteg babája születik?
Az életemet adnám a gyerekeimért, ehhez képest egy szokást elhagyni összehasonlíthatatlan.
Nem élete végéig kell, 8 hónap+szoptatás ideje. Utána mérgezheti magát nyugodtan.
Az meg, aki azt írja, hogy dohányzás nélkül is meghalhat az ember tüdőrákban, na igen.
Bármikor a fejemre eshet egy tégla, de azért még nem megyek bukósisak nélkül állni egy építkezés alá.
Az, hogy vannak olyan esetek, amikor a dohányzás nem vezetett halálhoz, tartós egészségkárosodáshoz, akármi, abból légyszi ne vonjuk már le azt a következtetést, hogy úgy általában a dohányzás nem ront az egészségi állapoton. Ha valaki erről nem vesz tudomást, az ő dolga, az ő egészsége.
Én is úgy tudom, hogy dohányosoknál előbb öregedhet el a méhlepény, ezért is születhetnek korábban és kisebb súllyal a dohányosok babái, mondom, nem mindegyik, hanem a nem dohányzók babáihoz képest sok. Arról nem is beszélve, hogy a méhlepény a káros anyagokat nem tudja kiszűrni, jut belőle bőven a babának, lehet belőle idegrendszeri károsodás, szívbetegség, stb.
Sztem sajnos esélytelen meggyőzni a barátnődet, ha eddig nem sikerült. Kívánom, hogy erősítse majd a kivételek táborát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!