Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35-36 hetes Pocakosok, ti...

35-36 hetes Pocakosok, ti sokszor keményedtek egy nap? Hogy vagytok? Izgultok már? Kinek van olyan érzése hamarabb lesz meg a baba mit a kiírt dátum?

Figyelt kérdés

2013. máj. 13. 12:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Én az egyedül léttől nem félek, mert anyukámmal vagyok egy irodába... :)

Júni 15-re vagyok kiírva.

Melót úgy terveztem, hogy május végéig jó lenne dolgozni.

Sajna ez Magyarország, magyar vállalkozó, ha elmennék táppénzre akkor 37ezer ft-ot kapnék, így meg keresek 150-et. Szóval sajna muszáj. :( Én is szívesebben lennék otthon, de az eléggé necces lenne.

Én is örülnék, ha a 37. hetet megvárná a babóca.

Sajna nálunk ha az ember nem baba mama szobába van akkor a kicsit kihozzák 3 óránként szoptatásra és ennyi... :(

És 3 éjszakát kell bent lenni, ha nincs semmi gond akkor is.

Amúgy én is nagyon félek, hogy mindene meglegyen a babának meg egészséges legyen. A legfurább parám az, hogy nem lesz a nagylábujján köröm. Sajna 2 hónapos terhesen a lábujjamra ejtettem egy 1 kg-s kutyakaja konzervet és le is jött a körmöm aztán tömték a fejem az okos babonákkal, hogy a babának majd nem lesz körme azon az ujján... :S

2013. máj. 13. 14:53
 12/27 A kérdező kommentje:

Szia! Remélem nézed még ,hogy írok e! :D Csak felidegesítettem tegnap magam és elmentem megvenni mindent és bepakoltam mindent:D:D:D Jah és kimostam vasaltam az összes kis ruhát!Meg aztán nem is voltam túl jól:S ...kellet nekem sokat mászkálni...:D

Ja így tök jó ,hogy anyukáddal dolgozol! Hát igen megértelek nekem is úgy volt ,hogy a múlthétig dolgozok de nem bánom ,hogy nem mert most valamiért minden nyavaja kiakar jönni rajtam... Holnap megyek házi orvoshoz mert fölfáztam utána este meg a szülésznőmhöz.:D szóval orvosos napom lesz! mind1 ez van hát én most jelenleg semmit nem kapok azért mert táppénzen vagyok csak hát itt meglehet élni egy fizuból... én utána kapok meg ezt az időszakot is ha megszületik a Zoé addig semmi... és itt viszont nem normálisak mert 3 hónap után mennek vissza dolgozni ... én nem megyek inkább elmegyek még munkanélkülire már a céggel is megbeszéltem! :) szóval nekem is jobb lett volna ha még kicsit dolgozhatok (de nekem 9-10 órákat kellet volna dolgoznom szóval az meg túl sok)

áááh ez csak babona ( jó tuti én is paráznék )de szerintem nincs jelentősége! Nekem meg az ,hogy voltam elég beteg de arra 3 orvos is mondta nem lehet baja a babának szóval az miatt nem félek, most meg a hólyaghurut miatt féltem mert az is kijött rajtam és a neten olyan dolgokat olvastam ... hogy csak nah ... erre beszéltem 2 szülésznővel is és mondták ,hogy a baba nem fertőződik meg inkább az a veszély állhat fen ,hogy ha nincs ki kezelve a koraszülés. (de holnap megyünk dokihoz szóval letudva) de azt mondta ,hogy ne izguljak ez miatt mert napi szinten mennek be kis mamák hólyaghuruttal és gombás fertőzéssel ez a kettő a leggyakoribb betegség a terhesség alatt! szóval ez miatt is azért megnyugodtam! :) És ,hogy vagy ma szerinted ki húzzátok még ezt a hetet? lehet most mind a 2 en azt érezzük hamar fogunk szülni aztán lehet ,hogy majd úgy kell kicsalogatni a piciket oda bentről:D

2013. máj. 14. 10:08
 13/27 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Én ma egész jól vagyok. Éjszaka csak egyszer ébredtem fel már annyira fáradt voltam. De most jó volt aludni. :)

Hát sajnos nálunk egy fizu nem az igazi. Ezért is próbálunk minél több tartalékot gyűjteni mire megérkezik a picurkánk.

Hát igen ilyenkor terhesen könnyen összeszed mindent az ember.

Mondjuk én -lekopogom- elég jól bírom, mert minden betegséget megúsztam eddig. Neked mielőbbi jobbulást kívánok.

Hogy kihúzzuk-e ezt a hetet????

Hát jó kérdés... :) Talán.

Bár nekem már nagyon fészkelődik a kislányom. Kis fejecskéje nagyon nyomja már a medencém. Anyum szerint én is ilyen voltam és 35. héten úgy is döntöttem, hogy nekem elég volt és a világra jövök... :D Ezért is vagyok úgy vele, hogy sanszos, hogy előbb jön.

Méhszájra lennék kíváncsi, hogy tovább nyílt-e, de csak jövőhét pénteken megyek dokihoz, meg akkor már nst-t is csinálnak. Persze, ha addig egybe maradunk... :)

Te hogy érzed? Mennyit vár még a kis Zoé? :)

2013. máj. 14. 12:32
 14/27 anonim ***** válasza:

Meg kíváncsiságból. Neked hány gramm volt a 32 hetes uh-n?

Aránylag kevés az 50-es rugim gondolkodok, hogy veszek még párat, mert inkább 56-osok vannak.

Nekem 1800 g volt 32 hetesen. Elvileg heti 200-250g-t híznak az aprókák akkor kb 600-750 g-t hízhatott az óta...

Úgyhogy még kis picurka.

2013. máj. 14. 12:37
 15/27 A kérdező kommentje:

Érthető mi is tartalékolunk ez mellet ha bár mi van legyen mihez nyúlni!

Nekem szerintem az volt a baj ,hogy ugye egyszer lebetegedtem láz meg minden és utána kaptam be ezt a hólyaghurutot... csak eddig lappangott de köszi a jó kívánságot szerintem gyorsan túl leszek rajta! :)

Ohh szóval Alexa az anyukájára fog ütni lehet :D uncsi oda bent:D:D te is akkor korai baba voltál. Én időre születtem de párom nem :) meg ő nagyon pici baba is volt:) 2.500 kg volt :):) mi a héten tuti egyben leszünk még:) de szerintem még a jövőhéten is. Én a 37-38. hétre tippelek! :)

32. héten volt 1960 gramm és azt mondta a dokim ,hogy olyan 3200-3400 grammal fog születni és 47 centivel :) kis picike lesz:) Hát én is gondolkodtam rajta mert nekem nincs sok 50-es méretből... de nem is nagyon találtam mert itt a holland babák átlagosan 3800-4200 grammal születnek minimum fél kgval kisebbek a magyar babák! és itt elég nagyok az 56-os rugik is olyan hosszúak nem tudom szerintem Zoé elfog benne veszni:D

Én inkább azt csinálom ,hogy előre nem veszek van annyi amennyi és ha megszületik és kell akkor majd apu szépen beszalad a városba és vesz egy párat még:) mert már annyi ruhája van ,hogy csak nah

Én holnap megyek orvoshoz de szerintem csak szívhangot néznek! ( itt elég érdekesen működik otthon sokkal alaposabbak a vizsgálat alatt...) itt egyszer nézték meg a méhszájamat akkor is azért mert bekellet mennem a kórházba úgy görcsöltem és nem tudták ,hogy nyilok vagy vakbél vagy a szalagok nyúlnak..csak a szalagok nyúltak de nekem ez akkor is olyan furi 35 hét alatt 1 -e nézték meg jó ultrahang sokszor volt de szerintem a 32 hetes volt az utolsó durva mi? :)

És ti ,hogy tervezitek írtad ,hogy van babaszobátok ti a legelejétől ott próbáljátok majd altatni a picit vagy az elején a ti szobátokban lesz? Neked mit ajánlotak?

2013. máj. 14. 13:01
 16/27 anonim ***** válasza:

Szia.

Hogy vagy? Hogy aludtál? :)

Én szörnyen. :S Éjszaka 3 savlekötőt is be kellett vennem, hogy aludni tudjak.

Reggel lehet, hogy elment a nyákdugom egy darabkája és tegnap este zuhanyzáskor is volt valami kis olyasmi a törölközőn mikor megtörölköztem.

Ma nagyon fura érzéseim vannak. Csak fészkelődik a kis Alexa és mintha a méhszájamat "döngetné".

Nyilalgat meg mintha a fájdalom kisugározna a hüvelyembe is. Derekam is fájdogál... Pedig jövőhétig mindenképpen szeretném kihúzni...

Annyiból is jó lenne, mert hétvégén megyek egy barátnőmhöz neki vannak 50-es rugijai azokból válogatok a kicsikémnek, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy kelleni fog. És ha hiszed, ha nem a barátnőm kislánya Zoé... :)

2013. máj. 15. 10:38
 17/27 anonim ***** válasza:

Mikor mész majd dokihoz? Kíváncsi vagyok mit mond. :)

A babaszobáról meg nem is írtam semmit...

Az első időkbe még biztos hogy egy szobába alszunk, hogy hamar tudjak ugrani. Aztán majd meglátjuk. Függ attól is, hogy apa hogy fogja bírni. Bár szerintem a sírást jobban fogja bírni, mint a hiányomat, mert én tuti a babával alszom egy helységben.

Olyan édi volt amúgy reggel. Segíteni akart felvenni a zoknimat, mert látta, hogy nagyon küszködök... :)

Azt hittem megzabálom a drágámat... <3

2013. máj. 15. 11:48
 18/27 A kérdező kommentje:

Szia!

Voltam dokinál hát a háziorvos antibiotikumot írt fel most azt szedem egy hétig mert egy nagyon kevés vér volt a vizeletemben meg valami baci... kérdeztem ,hogy mitől lehetett ,hogy egyik nap fájt másik nap meg semmi és mondta ,hogy hát igen nagyon sok terhesnő észre sem veszi ,ha ilyen fertőzése van ...mert ,hogy terhesen minden más. 3*kérdeztem de ugye a babának nem lesz semmi baja ,mondta ,hogy 100% ,hogy nem mert ez koraszülést indíthatta volna megy ha nem kezeltetem meg az én vesémre mehetett volna rá. Szóval megnyugodtam ,hogy nincs baj! :)

Este voltunk szülésznőnél hát nem lettem okosabb:D

mert nem vizsgáltak most se méhszájat csak megnyomkodta a hasam ,hogy hogy áll a baba,szívhangját nézte , megnéztük ultrahangon akart képet csinálni de csak az ujacskáiról sikerült de azok is cukik ,mert takarta az arcát:D meg pulzust meg súlyt mértek! Tényleg te hány kgnál tartasz?

De most úgy érzem egybe leszünk mi még egy pár hétig:) hamarabb fogok szülni de még nem most mert nem keményedek annyit!

Jah tényleg bocsi. (babaszoba valamiért úgy rémlett!)

Hát nálunk is bent lenne de az első párhónapban de nem tudom mert ha jó idő van a mi szobánk szauna...és nem jó a babának a túl meleg:S szóval még nem tudom,hogy lesz!

ohh n is küzdök a savammal minden éjszaka egy lekötővel kezdem a fekvést:D

De szép neve van a barátnőd kislányának:) hihi

Hát remélem még valahogy kibírjátok jövőhétig! komolyan nagyon szurkolok! bár amiket írtál... elég szülésre utalok.Bár a nyákdugó volt akinek már 3 héttel hamarabb is elment! Anyukád mit mond? neki is ilyen volt? hát igen lehet szükséges lesz az 50-es ből több! :) fuuu nem félsz így ,hogy látod az előjeleket??

Jaaaj tök cuki a párod:) Az enyém néha cipőt köt:D nem tudom ez olyan furi néha tök könnyen betudom kötni néha meg lesem tudok odáig hajolni!

2013. máj. 16. 10:47
 19/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Na ennek örülök, hogy a doki megnyugtatott. :)

Egyébként méhszájat meg lehet, hogy azért nem néztek külön, mert az lehet, hogy látszik az UH-n is. Vagy nem?

Nektek legalább több uh van. Nálunk 18 és 32 hét között pl. nincs is. Úgy kellett maszekhoz mennem, hogy megtudjam a kicsi nemét meg hogy minden rendben van-e vele. Most is a következő uh a 38. héten lesz, így a súlyát sem tudom meg a babának. :(

Neked mennyi volt most a súlya?

Amúgy a szüléstől nem félek még így sem, hogy jönnek a tünetek, a jelek, csak attól félek, hogy elég nagy és fejlett legyen a baba. Ha neked a 32. héten az 1960 g volt és azt mondták picike lesz, akkor az enyém még kisebb mert 32+3 hetesen 1800g volt csak.

Abban bízom, hogy nagyon erős baba, mert már régóta nagyon erőseket rúg meg üt, meg úgy ki tudja nyomni magát, hogy anyum azt mondta ő még ilyet nem látott (3 gyerek után). Nővéremnek két fia van, de azt mondta ők sem voltak ilyen erősek.

Na de igyekszem nem aggódni, mert az idegtől nem lesz nagyobb a baby... :)

Én a savammal már fél idő óta küzdök. Kipróbáltam rá mindent, mert a Reni nem hatott nekem semmit.

Reszelt krumpli leve, gyömbéres kekszet sütöttem, szódabikarbóna, tej, salvus víz (ez egy borzasztó ízű sós gyógyviz) meg minden ami elképzelhető. Aztán ajánlottak egy másik gyógyszert az addig kitart még elalszom, sokszor éjszaka kell bevennem még belőle többször, mert felébredek arra, hogy rosszul vagyok.

Ez persze kihatott a súlyomra is, mert napközbe többször eszek és a diétát sem tudtam tartani, mert akkor több gondom volt a savammal. Már az orrnyálkahártyámat is marta a sav (állandó orrdugulás, orrvérzés, égő torok) mikor feladtam. A védőnőm már nem mond semmit a hízásomra, mert félidőtől kb. havi 3 kg-t híztam.

Így most tartok +20 kg-nál. 59 kg-val kezdtem úgyhogy azért annyira nem vészes. megkerekedtem mindenhol (75B ciciből 85D)... :) De szerencsére a páromnak tetszik, hogy asszonyosabb formám lett, lehet, hogy azért mert 10 évvel idősebb nálam... :) De egyébként a pocimra is azt mondják, hogy nagyon nagy. A 32 hetes uh-nál azt hitték, hogy nst-re jöttem ami a 37. héttől kötelező... :D

163 cm magasságomhoz 116 a pocakkörfogatom... :)

Remélem azért szülés után legalább a régi súlyom közelébe tusok majd jutni. Majd meglátjuk. Ezen nem izgulok amég a páromat nem zavarja... :)

Te hogy állsz?

2013. máj. 16. 11:40
 20/27 A kérdező kommentje:

SZia!

Bocsi kicsit elvesztem de borzasztó éjszakáim voltak a napokban úgy mint neked savprobléma... szinte alig aludtam valamiket az éjszaka úgy,hogy napközben pótoltam már amennyire tudtam...A rennie egy fos...:D és nekem is van egy savlekötőm ami nem olyan rossz bár már lassan az ízétől hányok... de van ,hogy úgy fent van a savam ,hogy majd hogy nem ülve alszok. nekem ez az ami jó még ,hogy jó magasba kipárnázom a fejem, már majd nem ülök. Meg hát lehet korai volt azt mondanom ,hogy mi még bírjuk egyben ... hát remélem még 2 hetet kibirunk de egyre többet keményedek megint arra kelek néha éjszaka is... reggel mikor felkelek egyből napközben is elalvásnál is tegnap már 3-or josloztam is szóval megy a drukk nektek is meg magamnak is! Ti ,hogy vagytok? meg van a 36.hét:D még egy hetet húzatok ki!

Nekem apszolult nem néztek méhszáj értéket,csak azért volt ultrahang ,hogy csináljon nekünk képet a babáról:) ami más kérdés ,hogy ő nem akarta:D szóval az újacskáiról van képünk! Hát igen itt jó nekünk van vagy 20-25 ultrahangos képünk! És egyszer voltam magánnál 4D miatt ami 15 perces dvd és nem látunk semmit:D mert takarta az arcát pedig ugráltam is meg minden egyszer annyira megmutatta magát ,hogy ásított meg egyszer cukin oda vigyorgott... de a többit azt a szülésznő adja ingyen hozzá teszem!

A baba súlyát sem mérték csak az enyémet!

De megnyomkodott megmutatta hol a lába a háta azt mondta minden rendben van :) jövőhét utáni szerdán megyek megint.

Én súlyban 8 kg +nál járok de azért mert az elején oda figyeltem a 20. héten volt 1kg pluszom a többi onnantól jött de mivel én álló és kicsi fizikai munkát végzetem szerintem nekem ezért se jött fel .Most meg tök meglepődtem mert az elmúlt hónapban tökre nem érdekelt mennyit hízok azt mondtam hogy 15 kgba álljak meg mire megyek szülni úgy ,hogy meki,pizza gyors kaja és társai és fél kg híztam! 3 hét alatt pedig tök azt hittem ,hogy nah most heti egy kg a minimum ami feljött szóval valahol tök megörültem neki. De én mindig azt mondom ,hogy az a lényeg te ,hogy érzed jól magad!!

Te amúgy mennyi idős vagy?:)

2013. máj. 19. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!