Mi elítélendö van abban, ha egy tini teherbe esik?
Szerintem akkor elítélendő, ha azért jött össze, mert nem volt képes normálisan védekezni. Ha már ahhoz nagylány, hogy szexeljen, akkor ahhoz is legyen nagylány, hogy felhúzassa a pasival a gumit.
15-16 év alatt meg egyáltalán nem kellene szexelni...
Ha a lányom (még nincs gyerekem egyébként) hazaállítana 16 évesen, hogy terhes, akkor persze mindenben mellette állnék. Ha meg akarná tartani, akkor abban, ha el akarja vetetni, akkor meg abba. Rábíznám a döntést, de azért vagyok az anyja, hogy támogassa.
Engem így neveltek a szüleim, ők is mindig mindenben mellettem álltak/állnak. Még most, 22 évesen is "a nyakukon élek", és tudom, hogy ha teherbe esnék, számíthatnák rájuk. Szerintem nincs ebben semmi ciki, a szülő azért van, hogy segítsen a gyerekeinek.
Szerintem az a furcsa, mikor vki kirakja a terhes gyerekét, holott lenne lehetősége anyagi segítséget nyújtani...
"Szerintem az a furcsa, mikor vki kirakja a terhes gyerekét, holott lenne lehetősége anyagi segítséget nyújtani..."
Erre mondjak azt, hogy könnyű mas f@rkaval verni a csalánt.... A gyereknevelés nem csak anyagi gond, de ha mar arról beszélünk, honnan van joga a gyereknek rendelkeznie a szulei jövedelmével? Ha ahhoz elég felnőtt, hogy gyereket vállaljon, ahhoz is felnőttnek kellene lennie, hogy el tudja tartani a gyereket es önmagát segítség nelkul. Nem?
Mennyi idős neked a tini?Attól is függ,de egyébként én is fiatalon szültem 22 voltam.Viszont 4 éve dolgozom és 6 éve párkapcsolatom van.4 éve külön lakunk a szülőktől.
Akik a szülőknek szülnek azokat elítélem vagy ha túl fiatalok.Illetve nem tudják biztosítani a babának azt amire szüksége van míg felnő.
"Erre mondjak azt, hogy könnyű mas f@rkaval verni a csalánt.... A gyereknevelés nem csak anyagi gond, de ha mar arról beszélünk, honnan van joga a gyereknek rendelkeznie a szulei jövedelmével? Ha ahhoz elég felnőtt, hogy gyereket vállaljon, ahhoz is felnőttnek kellene lennie, hogy el tudja tartani a gyereket es önmagát segítség nelkul. Nem?"
Bocs, de mint mondtam, engem úgy neveltek, hogy a szülőnek kötelessége a gyerekét támogatnia.
Ha már a saját gyerekedtől sajnálod a pénzt meg az időt, ott k.va nagy baj van.
Majd ha nagyiként vigyázol az egyik unokádra, talán pénzt kérsz a gyerekedtől is? Hiszen megy az időd, esetleg még meg is kell etetned a gyereket....
Igen, 22 évesen egyetemre járok és a szüleim nyakán élek. Ők fizetik a lakhatásom, a kajám, a ruháim nagy részét is.
Cserébe én normálisan tanulok, és később, majd ha dolgozom, igyekszem meghálálni nekik a segítségüket.
Meg majd ha pelenkázni kell őket, akkor nem benyomom őket vmi intézetbe, hanem megcsinálom.
Komolyan, ha nem akarod támogatni a gyerekeid, nem akarsz értük tenni semmit, MINEK SZÜLSZ GYEREKET?
Szórakozásból? Hogy tudják kivel játszani? Vagy mégis miért?
17!
Felreertetted. Nem azt mondtam, hogy nem kell tamogatni a gyereket. A hozzaallasat kell nezni. csak "eloskodik" vagy csinal valamit? Te pl tanulsz. Ez nalam nem eloskodes. Ha mondjuk egyszercsak kozolned, hogy hoppa, terhes vagyok, ugy dontottem, hogy megtartom - es munka tars nelkul a szulok nyakara szulnel, na az mar eloskodes. Mondjuk ebbol a szempontbol nem szamit a kor.
Azt pedig mar leirtam, hogy en hogyan kezelnem a helyzetet - a 6. komment volt az enyem.
Hát én akkor sem érezném magam szarul, ha véletlen teherbe esnék.
Nyilván akkor szeretnék majd szülni, mikor saját magam el tudom tartani a gyerekemet, ezért VÉDEKEZEK RENDESEN.
De ha beleesnék abba az 1%-ba, akinek védekezés mellett is besikerül, akkor nem kapartatnám ki magamból a gyerekemet.
És tudom, hogy a szüleim sem várnák el ezt tőlem, hanem ahol tudnának, segítenének.
És ez szerintem így van rendjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!